Hoppa till innehåll

Krogliv och valborg

Jahapps… Nu har jag varit ute på krogen tre dagar i rad! Visserligen utan att vara direkt onykter, så det räknas väl kanske inte. :)

I fredags var jag ju ute med grabbarna. Jag har bestående men från den kvällen… ruggiga blåmärken på insidorna av låren, från att ha suttit på Puttes och Anders pakethållare. Aj.

På lördagskvällen ringde Kristin och undrade om jag ville hänga med till McEwans, eftersom Greger tänkte spela där. Det kan ju vara värt ett försök, tänkte jag, som aldrig varit där, kanske beroende på att de har 20-årsgräns och jag inte är 20. Vi kom in i alla fall… jag med nöd och näppe. En dryg gubbe stod precis innanför ingången när vi kom och skrattade åt oss: “Hah, de där kommer aldrig in… han kanske, men inte de där två, inte en chans!” Den kvinnliga vakten tittade på Kristins leg och sa “Grattis”, tog sedan mitt och studerade det länge och väl… “Du har inte fyllt 20 än…” “Men snart!!” sa jag med ett solskensleende. “Okej då, du får väl komma in den här gången då. Men det är inte säkert att du gör det nästa gång!”

Som om det inte var nog med förödmjukelser fick jag dessutom visa leg i baren när vi köpte varsin cider… Och vad gäller cidern tror jag fan att vi blev blåsta. Var det starkcider heter jag Karl-Göran… och ska man betala 38 spänn för ett pytteglas med 2,25%-ig eller vad det kan ha varit? Nåja, det gjorde väl inte oss så mycket, den var god och vi hade ju ändå inte blivit fulla på ett töntlitet glas starkcider. :) Dessutom var jordnötterna gratis! Klockan ett stängde stället så då gick vi hem… det var väl en hyfsat trevlig kväll. Väldigt fint där inne, men besökarna bestod väl till 90% av medelålders gubbar… Greger var råduktig på saxofonen som vanligt i alla fall…

Så man var i säng vid 2… Gissa vad vi gjorde 12.00 valborgsmässoafton? Jo, vi gick på Friskis… och inte vilket pass som helst, utan grymmast tänkbara… Intensiv Styrka, 1 timme och 35 minuter… Ujujuj. Jag fuskade lite ibland faktiskt. Nu har jag träningsvärk i magmusklerna…

Sen var John, Ullis, William och Tilde här ett tag… John fick äran att skriva Helena Na3b på min beppemössa, vilket tog sin lilla tid… graffiti. : ) Och jag hörde William säga mitt namn… tror jag! : ) Först när pappa satt och lekte med honom i trappan och jag skulle upp och hämta tröja… jag busade lite med honom och gick upp, varpå han började klättra uppför trappan efter mig och skrika “Nena!!”. : ) Och sen innan jag skulle gå och var på toa stod han och bankade på dörren och skrek Nena igen… : )

Vid 6 var vi på vallarna vid slottet för lite picnic och klotter på varandras beppemössor… oj så fint det blev. :) 19.30 skulle vi vara på Nico (en högstadieskolgård… men läget mitt i stan passar bra…) för mösspåtagning. Fast alla hade ju redan sina beppemössor på sig då när vi stod där helt oorganiserat… Det var lite smått kaosartat… “oj, nu spelar bandet, oj, nu ska vi iväg…” Jag och div. andra som hade det fina uppdraget att tutta på brasan på vallarna skulle gå längst fram med hembygdsföreningen… hrm… men det blev mest en enda oorganiserad studentskock… Det kanske låter väldigt seriöst med parad med orkester och hembygdsföreningen också, men till saken hör ju att det var full kaos, samt att folk gick omkring med en banderoll det stod “ALIS VÄNNER” på och sjöng för full hals “Alis vänner, tralalalala, Alis vänner, tralalalalala, Alis vänner….” etc… Snart fattade jag att Ali var busschauffören som körde dem till Prag…han var rekorddryg tydligen, så på detta sätt visade de sin… uppskattning? Det kallas humor, tror jag. : )

Sen skulle vi fackelbärare stå bredvid kören när de sjöng… men Lotta och jag sprang runt lite, letade toa med mera… vi fick kissa bakom ett träd… : /

Hur som helst så fick vi så småningom tåga nerför slätten (MYCKET brant) och över en massa filtar och barn med våra facklor… inte helt tjusigt kanske… : )

Först blir man tvingad att tutta på en brasa, sen hittar man knappt sina kompisar…. men till slut gjorde jag det i alla fall. Så då blev det lite mer mösskrivning och så. Det började bli lite kallt i bara studenttröja (t-shirt) (eller vänta, stryk började), så jag tog på mig min tröja…. aah… Eller kofta snarare, öppen framtill, så att tröjan skulle synas ändå… : )

Sen hällde Kristin och jag i oss lite cider som inte tog nåt alls och så gick vi till Kapten Krook i hamnen. Det var gratis att gå in, men inte så kul där… Alla som vi hade varit med hade redan gått hem… Vi gick till Penny! Stod i en tättpackad kö mycket länge och sedan betala 50:-…för att inte ens ha särskilt kul. Kristin gick snart hem till Greger i stället. Lite trevliga människor var det väl där, men inte mycket, trots att stället var smockfullt och syrefattigt. Lite roliga möss-signaturer fick man väl i alla fall, tex “Jag älskar dig” från helt okänd människa. :) Jag tror att det var ett raggningsförsök, men det funkade inte så bra, jag följde inte med upp på dansgolvet som han ville. :)

Annars pratade jag mest med Pontus, Gustav med flera. Fick höra om Mattias förehavanden för kvällen, dvs att han försvunnit med nån brud. Jaja, det är väl bara att vänja sig… men sotis är jag. Som fan. Jag hade ju hoppats lite att få se honom under valborgsfirandet… på dagen exakt 6 mån sen vi gjorde slut oxå… Jag kanske skulle försöka återuppliva min forna strulbenägenhet? Äh… näe, va beige. Dessutom har det väl inte hjälpt förut. Jag håller mig nog till min pojkvän Kurt. :) (gosedjursekorre, mer eller mindre välfungerande substitut ;))

När jag gick hem alldeles ensam kom en kille som uppgav sig vara mösskontrollant och stod länge och väl och inspekterade min mössa och rättade till den… måste täcka öronen… håret fram sådär ja… men går du alldeles ensam? har nallen här blivit besiktigad? …står det kuk här?? nähä, kul, det var ju tur det… : ) För alla dessa tjänster krävde han naturligtvis betalning, men det gick så bra med en kram. :) Han var lite rolig faktiskt. :)

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *