Hoppa till innehåll

Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Äntligen har jag blivit åtminstone lite bevandrad i Pottervärlden! Jag har medvetet undvikit att se filmerna eftersom jag ville läsa böckerna först – på originalspråk såklart, det är viktigt.

Jag behöver knappast berätta att det handlar om en ung pojke/trollkarl vid namn Harry Potter som börjar på Hogwarts School of Witchcraft. Där är han såklart med om äventyr så det heter duga.

Det här är verkligen en bok jag skulle vilja att mina eventuella framtida barn läste. Det är roligt att läsa den som vuxen och vis (skrivet med ett mått ironi) också, men jag känner att jag genomskådar den lite… särskilt karaktärsutvecklingen, som nästan är obefintlig, eftersom man får veta allt om personerna så fort de introduceras. Sedan följer de sin mall… visserligen med ett undantag, men det känns som att det bara är gjort för att få en oväntad vändning och särskilt snygg är den inte heller egentligen… jag vill inte spoila för den som inte läst boken, men maila om du vill veta vad jag menar. :)

På baksidan jämförs J.K. Rowling med Roald Dahl och visst ser man en koppling, fast Dahl är fortfarande Kung! Rowling skriver fantasifullt och det är spännande, men det är inte riktigt lika fantasifullt och oväntat som Dahls böcker.

Har börjat läsa andra boken nu, men jag vet inte om jag känner något större sug att läsa alla böckerna… fast kanske. De är bra, bra och spännande, fast kanske inte lika hysteriskt bra och spännande som man har hört. Men det blir väl alltid så när nånting hypas jättemycket…

BokinfoTitel: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Författare: Rowling, J.K.
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *