Hoppa till innehåll

Mystillvaron glider över i stress

Förvisso har jag känt mig lite smått nördig och isolerad under den senaste tidens ständiga datorjobbande, men det är ändå ganska mysigt. Gå upp när man är lagom utsövd, duscha och dra på sig myskläder. Äta frukost, kolla datorn lite. Jonas åker till exjobbet och jag sätter igång att koda browser. Är hyfsat effektiv, men unnar mig ändå lyxen att dricka te, lyssna på musik, läsa mail som dimper in, skriva inlägg här, läsa bok under toalettpauserna, kika lite på webben ibland som paus. När jag blir hungrig lagar jag någonting snabbt och äter till ett avsnitt av Ally McBeal. Fortsätter sedan koda. Kodar tills vi stupar i säng, för det mesta, men det är ett ganska rimligt pris för att jobba i mystakt. Ibland blir det någon film också, förstås.

Men… igår började den fyra veckor långa inlämningsperioden för browsern. Tre veckor in i denna period har jag tenta i datasäkerhet. Med browsern arbetar jag nu på lektion 3 av 5. Lektion 3 är absolut störst (alla funktioner, medan 4:an och 5:an mest är finslip, uppsnyggning och buggfix), men jag är inte alls redo att lämna in den än! Jag skulle verkligen ha behövt lämna in den igår för att sedan ha tid att fixa returer på den och förhoppningsvis hinna med 4:an och 5:an också. Hur ska detta gå?! Och hur mycket tid ska jag avsätta till tentaplugg? Och ska jag tillåta mig att göra någonting roligt alls under dessa fyra veckor, eller ska jag koda tills jag stupar (med risk för att allt kraschar och brinner)?

Igår var en jobbig dag, insikten om inlämningsperiodens början slog mig som en slägga. Dessutom var (och är) jag så jääääkla ledsen över att inte få läsa Språkteknologi. Jag har tusan planerat det i två år! Det är den kurs jag verkligen vill läsa – resten är mig ganska likgiltigt. Sååååå surt. :( Således behövde jag lite tröst

4 kommentarer

  1. Erik Erik

    Jag fattar verkligen att du vill läsa Språkteknologi, till och med jag som pluggar till syrra blev intresserad av kursen! Trist att den inte ges… Har de sagt varför?

  2. Helena Helena

    Jag har ingen aning om varför, men jag har mailat kursansvarige, så får vi väl se…

  3. det är aldrig värt att stressa ihjäl sig man gör vad man kan inte mer…nån gång kanske lärare inser att man måste ha tid till att leva också om man ska kunna prestera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *