Hoppa till innehåll

Boksson jämför bokpriser

Jag fick ett mail om en ny tjänst för att jämföra bokpriser hos svenska internetbokhandlar, Boksson. Om jag testar tjänsten och skriver vad jag tycker får jag en pocketbok!

Mitt eget självklara val för bokprisjämförelser har länge varit bokpris.nu, som egentligen inte alls heter det längre – man redirectas till bok.compricer.se, men jag envisas med att använda den gamla smidiga adressen.

Alternativet, som jag inte tycker om, är bokfynd.nu. Den har jag ratat dels för att t.ex. Adlibris valt att inte vara med, dels för att jag inte trivs på sidan.

Bokssons sajt (se ovan) är renare och snyggare än bokpris.nu, första intrycket är bra. Den uppenbara nackdelen är att sidan bara listar bokpriser från Adlibris, Bokus, CDON och Internetbokhandeln. Visserligen räcker detta oftast, de flesta utöver dem som brukar listas hos bokpris.nu är utländska med lång leveranstid och dyr frakt, men det skulle inte skada med fler.

Ett par saker skulle jag vilja ändra:

  • I sökfältet framgår inte vad man får skriva. När jag testar visar det sig att det går utmärkt med titel, författare och ISBN. Det är jättebra, men det får gärna stå.
  • När jag är inne på ett sökresultat händer ingenting om jag klickar på flikarna för Ljudböcker och E-böcker. Skumt.
  • Jag skulle vilja att sidtiteln börjar med Boksson även på undersidorna, för när jag har många tabbar öppna är det svårt att hitta tillbaka.
  • Priserna borde sorteras med lägsta pris först.
  • Det borde finnas en avancerad sökfunktion för att kombinera sökord och välja språk och kategori.

Sen händer något konstigt när jag söker på Män som hatar kvinnor (Stieg Larssons deckare). Första träffen blir en barnbok som heter Jag hatar, hatar, hatar tomater. Hmm, inte riktigt rätt. Andra träffen blir Flickan som lekte med elden som är skriven av samma författare som boken jag sökte på, men boken jag var ute efter syns inte alls. Ändå finns boken, för jag hittar den om jag söker på författarnamnet i stället.

Boksson har en flashig funktion som ger förslag på sökningar så fort man börjar skriva. Rätt tufft, men den tillför egentligen inte något. Vore bättre om det gick att hitta alla titlar som är inlagda… :)

Vem vet, om de fixar till sajten lite kanske jag börjar använda Boksson, men än så länge är bokpris.nu min solklara favorit.

Publicerat iBöckerVardagsliv

2 kommentarer

  1. Den där Jag hatar, hatar, hatar tomater har jag läst. Inte så dum.

    Jag har inte läst Stieg med E men Stig utan är suverän. Kolla in Introduktion eller kanske allra helst hans sentida poesi (Natta de mina tex).

  2. Ivan Hjelm Ivan Hjelm

    Jag hatar alla fuskjämförelsesajter där endast betalande annonsörer får vara med.

    Boksson är falsk varudeklaration. På Bokfynd och bakkap är det inte så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *