Hoppa till innehåll

Harry Potter and the Order of the Phoenix

När jag hade lyssnat på den förra Harry Potter-boken, Harry Potter and the Goblet of Fire var jag ju lite besviken och tyckte att boken var lång och lite trist. Som tur är håller jag med Erik som kommenterade då: sen blir det mycket bättre och mörkare! Trots att boken faktiskt är längre än den förra känns den inte lång alls. Det händer saker hela tiden och berättelsen är tät. Jag njuter som alltid av underbara uppläsaren Jim Dale.

Harry Potter vet att ondingen Lord Voldemort är tillbaka, men på skolan och i trollkarlsministeriet är det få som tror honom. Professor Dumbledore är en av få, men nu blir både Harry och Dumbledore förlöjligade i pressen. Till råga på allt tillsätts en hemsk kvinna vid namn Dolores Umbridge att “styra upp” saker och ting på Hogwarts. Allt ser mörkt ut för Harry, men det finns i alla fall några vettiga vuxna som har anslutit sig till the Order of the Phoenix och förbereder sig på kamp mot Voldemort.

Harry Potter and the Order of the Phoenix är riktigt bra och verkligen perfekt sällskap när man står och diskar, eller äter ensam, eller av någon anledning inte kan låta bli att lyssna… Nu är jag sugen på att ta itu med nästa!

BokinfoTitel: Harry Potter and the Order of the Phoenix
Författare: Rowling, J.K.
ISBN: 9780807220290
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *