Hoppa till innehåll

Ben, in the World

Efter att ha läst den utmärkta The Fifth Child blev jag bestört över att få veta att det fanns en fortsättning. Jag tyckte att berättelsen var färdig och tänkte nog undvika fortsättningen. Sen kunde jag förstås inte motstå den när jag fick ett erbjudande om att få den i en bokstråle på bookcrossing och jag är glad att jag läste den!

Det visade sig att jag var väldigt nyfiken på vad som hände Ben. Jag slukade början av boken, men sen blev det faktiskt lite segt. Det var så väldigt mycket folk som stirrade på Ben för att han är konstig och det blev tjatigt. Sen hände något igen och det blev bättre, så på det stora hela tycker jag att boken är läsvärd om man vill veta vad som hände Ben.

Det intressanta med Ben är att han i princip är ett monster med primitiva instinkter, men ett intelligent sådant, som vet vad som väntas av honom och kan tygla sig för att bli accepterad. Många människor utnyttjar honom, men det finns också de som tar sig an honom. I boken träffar han en rad människor med egna gripande historier.

Nu vill jag läsa något mer av Lessing, men något som inte handlar om Ben Lovatt…

BokinfoTitel: Ben, in the World
Författare: Lessing, Doris
ISBN: 0006552293
Publicerat iBöckerVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *