Tidsmaskin

Hos Myran hittade jag en tidsmaskin och blev inspirerad. Här är min tidsresa, dvs återblick till blogginlägg 9 mars (eller så nära som möjligt) varje år jag bloggat:

2009: 4 mars besökte jag Allum med besvärligt barn. Tänk vad liten Ava var då – knappt 4 månader gammal!

2008: 9 mars recenserade jag inte mindre än 8 filmer, bland annat 12 Angry Men. Det är faktiskt ganska skönt att inte skriva filmrecensioner längre. Fast jag skaffade mig såklart annat att skriva i stället (barnboksrecensioner…), så jag vet inte om min bloggbörda egentligen lättades så mycket…

2007: 9 mars var jag sjuk och skrev tre inlägg om bloggenkätsvar, mitt haltande luktsinne och plugg medelst drakbok. Dessutom fotade jag EFIT, men länken till bilderna funkar inte eftersom jag inte orkat lägga upp alla gamla EFIT så det blir rätt…

2006: Jag läste japanska och den 10 mars listade jag väldigt många kanji som jag skulle lära mig. Behöver jag tillägga att jag inte kan dem längre? Några känner jag igen (listan börjar med siffror, t.ex.), men inte många.

2005: Ojoj, nu börjar det kännas länge sen. Jag pluggade i Linköping och den 10 mars skrev jag om att vi fått lägenhet i Göteborg för att flytta dit till sommaren. Dessutom hade jag just skrivit lingvistiktenta och pluggade Analys A.

2004: Tentaplugg även då. Den 10 mars pluggade jag “random vectors and the multivariate normal distribution” och lite sånt inför tenta i matematisk statistik. Åh, vad kul det låter… eh. Dessutom pysslade jag med DÖMD-hemsidan – oooh, that takes me back. Jag var alltså festerist och hade fullt upp med festfixande utöver allt plugg.

2003: Den 8 mars skrev jag om kvällen innan, då min dåvarande sambo David var bortrest och jag bjöd in Jonas, min nuvarande make, på middag… det lät smaskigt, va? Nåväl, det var faktiskt inte bara han som kom, utan även Oskar och Malin, så jag vågar lova att det hela gick oskyldigt till. :) När jag skrev var jag iförd en fånig strandklänning och ännu fånigare badtofflor, eftersom det var dags för fest med strandtema. Japp, i mars. Sådant är studentlivet och klart som f*n att det var kallt.

2002: Jag bodde i London och jobbade på Caffè Nero. Den 6 mars skrev jag om lite av varje som hänt. Bland annat hade jag och Ellinor varit på Caffè Nero-party och blivit raggade på. Ojoj. Och Ellinor fick också jobb på Nero eftersom vi blev buddy med chefen… På hemmafronten delade jag en vansinnigt sunkig trea i Bethnal Green med alldeles för många människor och det senaste var tydligen att jag och Henrik skaffat en kundvagn som stilig sovrumsförvaring. :)

2001: Jag bodde i Sundbyberg med David och Ellinor och jobbade på In Time Electronics. Den 9 mars skrev jag om att jag var trött efter att ha varit på min fotokurs sent på kvällen. Dessutom hade jag missat Pontus som varit på besök, rett ut något med jobbets hemsida och så gnällde jag för att jag var tvungen att tvätta i stället för att sova.

2000: Jag gick på gymnasiet i Nyköping. Den 8 mars fick jag en brorsdotter! Jag hade med mig en mobiltelefon (wow, liksom!) till skolan för att kunna bli akutinkallad som barnvakt åt William.

Så, det var det. Men jag vill nog helst vara kvar 2010, i alla fall.

Relaterade inlägg:

4 reaktioner på ”Tidsmaskin”

  1. Oh, på Café Nero var jag senast i går. Det finns säkert tusen i London nu känns det som.

  2. Jag kör en analog tidsmaskin av samma typ varje kväll. Brukar läsa vad jag skrivit i dagböckerna samma datum tidigare år. Jag har hållit på med omläsandet av gamla dagböcker på det här sättet i ett par års tid, och det är fortfarande fascinerande. Att bli påmind om saker som hänt, funderingar man har haft, känslomässiga kast och att samtidigt se allt som har hänt sedan dess, den egna utvecklingen.

  3. Ja, jag har läst om det hos dig, det verkar väldigt roligt! Och du verkar vara en beundransvärt flitig dagboksskribent.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *