Dissafinen har gått sönder

Ingen dissafin!

Just nu berättar Ava gärna att DISSAFINEN HAR GÅTT SÖNDER! VI KA SÖRA SLÄNGA DEN ME BILEN! Och nu har vi SLÄNGIT den. Vi åkte med bilen imorse och Ava hade gärna följt med till återvinningsstationen, men eftersom det blev lite senare än vi tänkt oss lämnade vi henne på dagis först. Sen åkte vi och slängde dissafinen själva, i regnet såklart. Det regnar tamejfan jämt just nu. Menmen, jag är mest glad att vi är av med den och att vi lyckades få ut den ur bilen utan bekymmer (lyckligtvis fick vi hjälp av en gäst i söndags att bära ut den till skrindan och in i bilen).

Diskmaskinen lade alltså av för några veckor sedan. Vi tog hit en reparatör som konstaterade att pumpen var slut, troligtvis en plastdel som frätts ner av diskmedlet. Tydligen ett vanligt sätt för diskmaskiner att dö på. Maskinen är från 1996, vilket betyder att den har gjort sitt. Eller man skulle kunna byta pumpen, men det kostar nästan lika mycket som att köpa en ny, modern maskin.

Vi får vara utan diskmaskin ett tag nu, eftersom köparna hellre ville ha ett bidrag till en ny maskin än att vi sätter in en annan relik till maskin, som var alternativet enligt kontraktet. Så vi handdiskar igen. Det tar mycket längre tid och blir inte lika rent, men det funkar. Förhoppningsvis kommer vi att kunna skaffa en diskmaskin till lägenheten ganska snart efter att vi flyttat in.

Men det hade ju inte skadat om gamla maskinen hade kunnat hålla ut bara ett litet tag till…

2 reaktioner på ”Dissafinen har gått sönder”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *