Vad äter en vegan?

Ibland frågar folk vad man egentligen äter som vegan och det är alltid lite knepigt att svara på. Vadå vad vi äter, vi äter ju allt möjligt?! Mat? :) Jamen, det känns lite så. Ett tag hade jag en fotoblogg på Posterous där jag fotade det mesta jag åt, men den bloggen är rätt död. Posterous lade ner och migrering till Tumblr fungerade inget vidare. Jag har inte riktigt lust att vara så ambitiös igen heller. Däremot skrev jag ner vad jag åt förra veckan:

Måndag

Frukost: Energibröd med smör och Jeezly (veganost), havremjölk, te och lite russin.

Lunch: Vegobullar (sojaköttbullar), makaroner och gröna sojabönor + lite russin.

Middag: Nudelsoppa à la Mitt Gröna Kök (på ett ungefär i alla fall).

Övrigt: Te, lite gammalt godis jag hittade i skötväskan, en liten okynneskvällsmacka…

Tisdag

Frukost: Müsli med havremjölk.

Lunch: på öppna förskolan Rester av vegobullar, makaroner, sojabönor.

Middag: Sås av Fry’s-strimlor med kantareller, grönkål och havregrädde. Ris, blomkål.

Övrigt: Te.

Onsdag

Frukost: Energibröd med smör och Taifun-pålägg, te och havremjölk.

Lunch: Rester av nudelsoppan, havremjölk.

Middag: Potatisbullar med ihopstekt tofu, kikärter, purjolök, wokgrönsaker och solrosfrön. Oliver.

Övrigt: Te.

Torsdag

Frukost: Jonas surdegsbröd med Taifun-pålägg och Jeezly-ost, havremjölk, te.

Lunch: Rester av nudelsoppa, gröna ärtor + lite ris, basilikatofu, russin och havremjölk.

Middag: Linsgryta (morot, lök, röda linser, passerade tomater, havregrädde) med ris och gröna ärtor.

Övrigt: Te.

Fredag

Frukost: Surdegsbröd med smör, ost, te.

Lunch: Rester av linsgrytan med ris och gröna ärtor.

Middag: Grönkåls- och spenatsoppa, surdegsbröd med smör och taifun.

Övrigt: Chokladglass till efterrätt efter middagen. Te.

Lördag

Frukost: Energibröd med smör, Taifun-pålägg, havremjölk, te.

Lunch: på café i Uppsala Bulgursallad med hummus.

Middag: Korv, ris, bostongurka, senap, havremjölk.

Övrigt: fika i Uppsala Linnébulle (stoor kanelbulle som råkar vara ägg- och mjölkfri), te, Lily & Hannas raw-glass.

Söndag

Frukost: Energibröd, smör, Taifun-pålägg, havremjölk, te.

Lunch: Pannkakor (vi brukar ha lite vetesurdeg i smeten också) med hjortronsylt och vaniljglass. Havremjölk.

Middag: Savoykålswok, tomat, alkoholfri öl.

Övrigt: Cakebrownies (hembakade) som efterrätt efter middagen, stora blåbär. Fikon, aprikoser. Te.

Med reservation för att jag kan ha glömt något övrigt som slank ner. :)

Det var väl en ganska typisk vecka även om det enda jag ätit förut i exakt det utförandet var pannkakor och savoykålswok. Vi improviserar mest när vi lagar mat, har några favoritrecept vi använder (savoykålswok) och testar lite nytt ibland (nudelsoppa). Det blir nästan alltid rester till lunch, enkelt och bra.

Frågor på det? :)

Relaterade inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *