Matupplevelser på Brasserie Godot och Zócalo

Måste nämna ett par matupplevelser jag haft på sistone. I förra veckan träffade jag Ingela och åt på Brasserie Godot. Och det var bara SÅÅÅ bra. Lite lyxigare mat och det märktes verkligen att det var en kunnig kock som låg bakom. Märkligt förstås att det fanns en veganrätt på menyn, men när jag försökte beställa den så fick jag veta att de bytt till en annan. Men det var inte hela världen, det fanns ju fortfarande en veganrätt och den var som sagt JÄTTEGOD. Här är den:

Jättegott på Brasserie Godot

Det är någon sorts majs- och bönbitar, bönkräm, grillad skocka, portabellosvamp, ramslök, grillad paprika, någon sås och kanske något mer. Jättegoda smaker på allt, jag var i himlen.

Min efterrätt gick inte heller av för hackor:

Jättegott på Brasserie Godot

Det är banan/kokosglass (alltså fryst banan med kokos…mjölk?), kokosflarn, rostade mandlar, jordgubbsbitar, blad av ? och en mumsig chokladkräm.

Det var sagolikt gott! Tyvärr drog Ingela nitlotten, hennes mat var inte alls lika spektakulär utan mer bara okej. Men andra gästers köttmat såg lite festligare ut, så hon hade kanske bara otur…

Jag har även varit på Zócalo två gånger på sistone. En gång lunchade jag med Johannes och i onsdags skyndade jag att slänga i mig lite middag innan jag skulle gå på bio med Malin och äntligen få se Förr eller senare exploderar jag (The fault in our stars).

Zócalo har alla förutsättningar att bli mitt nya ”måste äta något gott lite snabbt”-ställe, som Macho Tex Mex var förut. Men Macho finns inte mer, utan har blivit en… Zócalo (fast just precis den har jag inte besökt ännu, utan Zócalo Kungsbron). Zócalo har alltså burritos, tacos, sallader och sånt och flera veganska alternativ, eller rätter som lätt görs veganska. Och det är inga dåliga veganska alternativ, utan de har Fry’s sojastrimlor och… håll i er nu… pulled jackfruit! Ingen har väl undgått att notera pulled pork-trenden och det finns faktiskt en motsvarande i vegankretsar, nämligen just pulled jackfruit. Jag har aldrig testat att göra det själv, men sett det på nätet i en massa olika sammanhang. Hade aldrig väntat mig att få äta det på restaurang, men jo, nu har det hänt. Och det var gott. Men väldigt svårt att beskriva, det var liksom inte som kött, men verkligen inte som frukt. Trådigt som kött, men… lätt, liksom. Gott i alla fall. Och kul att få testa.

Relaterade inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *