Hoppa till innehåll

Jul och nyår

Så fort det gick! Nyss njöt jag av dagliga teadventskalenderpåsar och tittade på årets härliga julkalender Selmas saga… och nu är det schlutt? Lite jullov har vi kvar och det är skönt, men jul och nyår har passerat. Och det är 2017!

Julen firade vi i Nyköping med julgran, julmat, Kalle Anka, tomte och massor av paket som sig bör.

Jag och barnen skulle egentligen ha åkt till Nyköping för några veckor sedan också och gett Jonas en egen helg hemma. I stället blev vi sjuka den där helgen och Jonas fick åka hem sent på julaftonskvällen för att komma tillbaka den 27:e. Så jag och barnen tog det lugnt hos mormor och morfar.

Vi lekte med julklappar, åt massor av julmatsrester (och bakade pizza när vi tröttnade på det), eldade i spisen, promenerade på stan… Jag fick till en liten löptur också och plockade totalt 5 geocacher, varav en med min gode far (som vi gick bet på i somras, men som visade sig vara försvunnen just då).

När Jonas kom tillbaka fick han och jag en biodejt, vi såg Passengers på Nyköpings “nya” biograf (ny för oss i alla fall), och sen sov vi en natt till innan vi åkte hem.

Nyårsafton firade vi i Upplands Väsby hos Emma, Johannes och Timo. Farmor och farfar var också där. Vi delade ut julklappar, åt god trerättersmiddag, gick på promenad, spelade spel och tittade på fyrverkerierna förstås. Båda barnen orkade hålla sig vakna! Och de njöt för fulla muggar av fyrverkerispektaklet, som var rejält.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *