Hoppa till innehåll

Helenas dagar Inlägg

Bokcirkel, semesterplanering och glasögon

I tisdags var det bokcirkelträff på Shere Khan och vi pratade om Drömmen om ett träd. Trevligt!

I onsdags lade jag en stor del av “skrivdagen” på semesterplanering. Vi har nämligen bestämt att skaka liv i de gamla tågluffsplanerna från 2020. Så Italien, nu kommer vi! Har klurat en hel del nu på sistone och det mesta är spikat. Vi kommer sova i Köpenhamn, Innsbruck, Venedig, Rom (eller Ostia vid kusten, men på tunnelbaneavstånd från Rom), Desenzano, Tirano, Chur. Nattåg Hamburg – Innsbruck, Zürich – Berlin och förhoppningsvis Berlin – Stockholm (annars kanske det blir en övernattning till någonstans). Coolt! Vi tänkte ju förut att vi inte skulle åka till Italien på sommaren pga att det kan bli så hiskeligt varmt, men nu har vi glömt bort lite hur jobbigt det är när det är varmt, tror jag …

Coolt med storslagna planer (även om jag jobbar på att släppa chocken angående hur dyrt det blir) och har nån tips om någon av städerna emottages allt tacksamt. Har som sagt klurat och krånglat en del. Tänkte först köra med Interrail, men ändrade mig. Det var bara nattågen som blev billigare med Interrail så det räckte inte riktigt för att motivera det. Hade dock hunnit boka två nattåg med Interrail-rabatten, men avbokade och bokade om utan, phew.

I torsdags rockade vi sockorna. Jag hade eventuellt tänkt gå till kontoret, men det blev i stället att jag rockade hemma utan att någon såg … oh well. Barnen rockade i skolan i alla fall.

I fredags var jag på kontoret på Stureplan för att det var teammöte. På hemvägen hämtade jag mina nya glasögon! Yay! Jag ser mycket bättre än med de gamla. Hade på mig dem hela fredagkvällen och lördagen, men idag är det skönt att ha linser igen. Det är ju svårt att komma ifrån att det är knepigt med starka glasögon. Jag tog ju de tunnaste glasen jag kunde hitta och som skulle förminska mitt ansikte så lite som möjligt, men jag kan inte säga att jag märkte någon skillnad mot de gamla. Och så är det ju det där med att jag bara ser riktigt bra på en liten punkt rakt fram. Tittar jag minsta lilla snett blir det genast skevt och suddigt, så det är att vrida huvudet som gäller. Plus att synfältet såklart är begränsat och inramat av glasögonen på ett sätt man slipper med linser. Men jag kommer såklart använda de nya glasögonen åtminstone mellan sängen och badrummet och när jag t.ex. är förkyld och kliig i ögonen.

Har visst inte lyckats ta någon bild med nya glasögonen utöver min ganska awkward selfie jag tog igår när jag bockade av mitt marsdopp …

Nu kan jag visa före- och efterbilder från Sanders rum med gamla och nya bokhyllan:

Hans tejpade VR-ruta syns också. :) Nu har han lite mer plats att stå och veva med armarna.

Fredagsfilmen blev Alien och igår lördag såg jag och Jonas även Snöns brödraskap om flygolyckan i Anderna 1972.

Läser: Shutter Island av Dennis Lehane, jag och Jonas bokcirklar vidare. Hämtade dessutom en reserverad biblioteksbok med tvåveckorslån, så får nog lägga på ett kol …

Tittar på: Santa Clarita Diet med Jonas, även om vi inte är så flitiga. Gilmore Girls själv.

Pusslar: Fortfarande inte klar med Skönheten och odjuret …

Lämna en kommentar

Escape room, pi-dagen och glasögonbeställning

I måndags träffade jag Ingela för vårt standardkoncept escape room och mat. Vi brukar ju säga att vi räddar världen, fast den här gången var det nog inte riktigt så … Vi körde rummet Life Sentence på Fox in a box, där vi var grova brottslingar som skulle rymma från fängelset. Det var ett riktigt bra rum och kändes speciellt eftersom vi hade så lite att gå på till en början. Vi blev inlåsta i varsin cell mitt emot varandra, så att vi kunde räcka över saker till varandra. Och det fanns typ … nästan inget där? Fast det var ju precis tillräckligt i alla fall. Det blev lite svettigt på slutet, men vi klarade oss med 2-3 minuter tillgodo. Phew. Flera snygga och överraskande grejer, väldigt kul! Sen blev det bengaliskt på Shere Khan, också mycket bra. Faktiskt bokade jag bokcirkelträffen nästa vecka där också.

I torsdags var det Pi day (14/3 i mer amerikanskt format 3.14 …) och vi firade i vanlig ordning med att äta paj. Det var min tur att laga mat och jag fixade en i mitt tycke mycket god tacopaj, plus blåbärspaj från ett sånt där kit med bär och deg. Gott!

Idag har jag fattat ett svårt beslut. Jag har beställt mina nya glasögon! Numera har alla ställen begränsningen att man får ta hem fyra provbågar åt gången. Det blev två omgångar från Favoptic, en från Lensway och en från Mister Spex. Supersvårt att hitta snygga glasögon som passar bra! Och svårt att veta vad som ser bra ut, när allt ser ovant ut. Många jag tyckte om var för smala för mitt huvud och nästan alla nuddade mina kinder i olika grad. Mina nuvarande gör inte det alls, ens om jag skrynklar ihop ansiktet allt jag kan. Hade helst velat slippa det, men de jag beställde nuddade i alla fall inte i neutralt läge, däremot om jag drog upp kinderna.

Hur som helst, dessa blev det:

Och här är jag i provbågarna respektive i mina gamla glasögon:

(Man ser ju vilka som är riktiga glasögon, eftersom de förminskar mitt ansikte …) Egentligen hade jag nog tänkt sticka ut lite mer och ta något mer annorlunda, t.ex. lite rundare och lite rödare, men nu blev det ju ganska likt de tidigare. :) Fast lite större och lite mindre rektangulära ändå. Och lite snyggare enligt mig, tror jag, hehe (såå svårt!). Jag känner kanske inte att det blev perfekt-perfekt, men har svårt att tro att jag skulle känna så om några? Viktigast är ändå att jag förhoppningsvis kommer se mycket bättre med dessa. Hoppas bara att det där kindnuddandet vid ansiktsskrynklande inte blir jobbigt.

Var köpte jag dem då? Jo, det blev Mister Spex. Största anledningen till det var att de hade möjlighet att välja ännu tunnare glas än de andra. Med mina styrkor (-8,50 och -7,50) är det viktigt. Det påstås att förminskningseffekten ska bli mindre också, så det ska bli intressant att se om jag märker någon skillnad på de nya och de gamla, som inte har lika häftiga glas. Jag var inställd på att det skulle bli väldigt mycket dyrare, men sen hade de 50% på allt helt plötsligt? Så jag gav 1622 kr totalt. Jag hade turen att råka gilla den billigaste av bågarna jag provade bäst, 474 kr var bågpriset och resten glaspriset.

Annat i veckan: utvecklingssamtal med Sander, jag testläste klart ett mycket bra fantasymanus på min skrivdag och fick även mer testläsarfeedback på mitt, idag söndag fixade vi klart det sista med Sanders nya bokhylla (satte i utdragslådorna som vi plockade från gamla bokhyllan, satte på väggfästeskydd) och ska nu bara göra oss av med de sista utrensade prylarna (gosedjur, ej längre behövda tyglådor m.m.).

Läser: Shutter Island av Dennis Lehane – minibokcirkeln med Jonas fortsätter, vi har läst cirka en tredjedel och pratar kontinuerligt om den.

Tittar på: Jag och Jonas har börjat se Santa Clarita Diet och jag kollar vidare på Gilmore Girls. Fredagsfilmen blev Damsel, nya Netflixfilmen med Millie Bobby Brown.

Pusslar: Fortfarande Skönheten & odjuret, fortfarande inte så mycket. Måste bli bättre på att ta pusselpauser!

Lämna en kommentar

Synundersökning, Mello-final, rensning och Ikea

Jag har bestämt mig för att äntligen skaffa nya glasögon. När jag var sjuk förra veckan använde jag glasögonen hela dagarna och blev ännu en gång smärtsamt påmind om hur dåligt jag ser med mina 15 år gamla glasögon… Så i tisdags var jag på synundersökning. “Jag ser att du skaffade ett par 2009… men det är inte dem du har på dig, va?” Hehe. Tydligen rekommenderas man byta oftare än vart femtonde år? Men jag använder ju primärt linser, så därför är det låg prio. Jag kommer köpa ett par nu, men det blir en billigare variant för jag kommer säkert fortfarande mest använda linser. Jag har fyra (maxantalet) provbågar hemma nu och av dem är endast ett par tänkbara, men jag måste nog prova lite fler…

Ava var på skidresa till Romme med skolan i onsdags. Jag är mycket imponerad över att hon verkar ha klarat det riktigt bra trots att hon aldrig stått på ett par skidor tidigare.

I fredags var jag på kontoret i Arenastaden. Hade en avstämning i form av promenadmöte med nya chefen, lunchade med henne och Anna, hade teammöte och spelade Geoguessr. Trevligt!

Helgen har varit fullspäckad av duktigjobb. Igår tömde vi Sanders enorma bokhylla, sorterade grejer och rev bokhyllan. När vi gjorde det tackade vi vår lyckliga stjärna för att vi inte lovat bort den till någon, eftersom det var svårt att ta isär den varsamt… Så vi åkte till återvinningscentralen med den + ett par kassar textil. Sen blev det också flera vändor till soprummet med skräpiga leksaker (grovsopor) och annat.

På kvällen var det Mello-final. Jag är inte superintresserad och hade inte sett något tidigare, men det var helt ok ändå. Hade nog väntat mig mer än två timmar och ett segare förlopp, men det kändes ganska snappy ändå. Marcus & Martinus vann, vilket Ava var nöjd med. Sander hejade hårt på Medina. Jag tyckte också de var kul men hade också gärna skickat Cazzi Opeia till Eurovision.

Idag har vi kört en massa böcker, utklädningskläder och leksaker till Väsby så att Jonas syster kan kolla vad de vill ta över till sina barn. Sen blev det en vända till Barkarby där vi köpte luftmadrasser på Jysk och framför allt ny bokhylla till Sander på Ikea. Tog en liten fika i caféet också, mysigt. Och så köpte vi lite småpryttlar, som man ju gärna gör på Ikea. Durkslag, dra-på-lakan, stänkskydd till stekpanna, tulpaner, kaktusar, en mini-orkidé, bestick (påfyllning av vår mellanstorlek).

Grejen med Sanders rum är att han knappt får plats att köra VR och redan har slagit sönder en handkontroll. Enklaste sättet att få mer plats tyckte vi var att byta bokhylla. Han hade en enorm 5×5-hyllors Expedit/Kallax och nu köpte vi en 3×4 i stället (3 bred, 4 hög). Och då blir det ju mindre plats för saker. Det fanns gott om leksaker som bara legat oanvända, så det var inte så svårt att rensa dem. Däremot kändes det rätt jobbigt att slänga ut merparten av alla böcker … Behöll en del av nostalgiska skäl, men nu kommer det verkligen inte att finnas mycket åldersrelevant läsning för Sander hemma. Fast han läser ju inte heller, så … Och vi kan såklart nyttja biblioteket!

Att bygga den, samt att bli av med de sista prylarna, får ske en annan dag…

Läser: Jag och Jonas har börjat läsa Shutter Island (varsin e-bok) av Dennis Lehane, som en liten minibokcirkel. :)

Tittar på: Vi har sett klart The Good Place. Kanske börjar på en ny serie ikväll. Själv fortsätter jag också med Gilmore Girls.

Lyssnar på: Har lyssnat lite på Wannadies efter konserten. <3

Spelar: Har inte gett upp Disney Dreamlight Valley än, spelade nog nåt i veckan, tror jag?

Pusslar: Inte många bitar lagda i veckan på Skönheten och odjuret-pusslet, men snart så …

Lämna en kommentar

The Wannadies på Cirkus

Lördag 2 mars var jag på konsert på Cirkus! När jag såg att mina gamla favoriter The Wannadies skulle spela i Stockholm var jag bara tvungen att köpa biljett. Jag har sett dem i min ungdom och jag visste att jag skulle ångra mig om jag inte tog chansen att se dem igen.

Det var en toppenkonsert! Och det var roligt att se medlemmarna i bandet som de ser ut idag. Jag har sett Pär i media på sistone (i och med hans medverkan i Så mycket bättre) men jag var inte beredd på att Christina blivit blond och well, 50+. Men det var underbart att se henne och både känna igen och inte känna igen henne på samma gång. Hon hade kvar sin stil och sina moves, fast med blont hår och glasögon liksom. Likaså bröderna Schönfeldt hade blivit mogna herrar, men om jag hörde Pär rätt så var trummisen Erik Dahlgren sjuk och ersatt.

Som alltid när jag är på konsert tyckte jag att sången och pratet hördes för lite och instrumenten för mycket. Varför är det alltid så på konsert? Fick spetsa öronen och missade mycket av mellansnacket.

Charmiga Hök

Jag hade inte koll på om det skulle vara förband eller inte, men när Hök klev in på scenen undrade jag för en sekund om det var någon sorts prank. De såg nämligen nästan ut som ett yngre Wannadies. :) En kille med stort, lockigt hår och en brunett-tjej, samt två ytterligare grabbar som typ hade kunnat vara bröderna S … Men sen presenterade de sig som Hök och de var fina. Sjöng på svenska och var charmigt ödmjuka och tackade publiken för mottagandet av “små schitar från Schellefte”. :) Sångerskan från Hök fick dessutom komma in senare och sjunga String Song tillsammans med bandet – Pär pratade en del om att han inte nådde lika högt i registret längre och att den blivit svår, men att hon var snäll och ställde upp. Det var väldigt fint!

Fyndig och jazzig Love

Efter en liten paus kom nästa förband. Jag hörde aldrig om de sa det, men jag har googlat mig fram till att det var Love Rönnlund med band. Båda förbanden körde fyra låtar tror jag och det kändes lagom när man väntade på något annat, tycker jag. Inte kul med förband som kör i evigheter. Jag uppskattar ju sällan sånt jag hör första gången. Väldigt charmigt var att förbanden fick komma ut på scenen igen i slut-tacket!

Ett annat gästspel gjordes av Peg Parnevik, som kom in efter en stund för att “hotta upp” låten Hit. Jag hörde det där om upphottandet, men missade att Pär sen sa att det var Peg Parnevik (har sett och hört det på någons video sen …), så jag satt frågande: vem är det där och varför har hon inga byxor på sig? Jag har inte så bra kändiskoll, haha.

Wannadies är så mysiga! Pär framstår som så känslosam och kärleksfull. Ödmjuk inför sin egen person, men stolt över sina låtar. Charmigt!

Jag hade inte tänkt jättemycket på vilka låtar jag ville höra, väl medveten som jag är om att jag älskar för många Wannadieslåtar för att alla skulle komma med. Men jag var nöjd!

Enligt setlist.fm spelades detta:

Yeah
Friends
Love in June
Might Be Stars
Low Enough
Aldrig ensam (Jonathan Johansson cover)
My Home Town
String Song (with Felicia Selin)
It’s You (It’s You It’s You It’s You)
You and Me Song
Shorty
Hit (with Peg Parnevik)

Encore:
Öm sommarvals
Fiskarna i haven (Idde Schultz cover)
Someone Somewhere

Encore 2:
Never Killed Anyone
That’s All

Förutom coversarna Aldrig ensam och Öm sommarvals (Fiskarna i haven känner jag till och hade hört Så mycket bättre-versionen av) och den nya låten It’s You (It’s You It’s You It’s You) hade jag bra koll på allt. Nya låten fick mig verkligen att associera till Big Fan (där de också sjunger It’s You). Men den var fin. Perfekt för mig med en ny låt + lagom många covers, jag föredrar ju sånt jag redan kan.

Jag var lite extra glad för Shorty. Jag är också kort. :) Men varenda en av originallåtarna gjorde mig glad. Det var extra fint att Pär kallade Someone Somewhere en favorit. Han sa att ingen höll med, men jaaaag gör det!

I setlisten saknas minst en … nämligen Ja må hon leva! Bandet och publiken sjöng för Christina som nyss fyllt år. Och det utgjorde övergång till You And Me Song, som är skriven till Christina. Fint!

Här kommer några filmsnuttar från konserten:

Tack Wannadies! Hoppas få se mer av er! <3

1 kommentar

Sportlov med sjukdagar, Wannadies-konsert och kusinkalas

Sportlovsveckan blev en skruttvecka med förkylningar. Jag var sjukskriven måndag-torsdag och det blev inget av planen att göra något kul med barnen på min lediga onsdag.

Jag jobbade i fredags i alla fall och fredagsmyset blev poké bowl och skräckfilm, Talk to me.

Igår lördag åkte Jonas och barnen en sväng till MOS, men jag stannade hemma och laddade för kvällen då jag gick på konsert med Wannadies! Men konserten ska få ett eget inlägg, så mer om den senare. (EDIT Här kom det: The Wannadies på Cirkus)

Idag har vi varit och grattat kusinerna, som egentligen hade kalas förra veckan då vi var sjuka. Ava var tyvärr för trött för att följa med, efter att hon varit på fest sent igår och sen haft sitt läxhjälpsjobb idag.

Nu ska vi försöka få ordning på dygnsrytmen igen efter barnens lediga vecka…

Läser: Drömmen om ett träd av Maja Lunde, till nästa bokcirkelträff.

Tittar på: The Good Place med Jonas och Gilmore Girls själv. Blev ett antal avsnitt under sjukdagarna…

Lyssnar på: Wannadies såklart. :)

Spelar: Min provperiod på Game Pass gick ut i veckan och jag förnyade inte. Däremot köpte jag loss spelet jag spelar, Disney Dreamlight Valley, så att jag i lugn och ro kan spela tills jag känner mig färdig. Jag och Jonas spelade i alla fall vidare litegrann på Return to Monkey Island.

Pusslar: Orkade inte pussla när jag var sjuk. Bara några få bitar blev lagda av Skönheten och odjuret-pusslet i veckan.

Lämna en kommentar

Vårsalongen, testläsning och sjukstuga

I måndags öppnade äntligen Kungsholmens bibliotek efter att ha varit stängt för renovering betydligt längre än planerat på grund av en vattenläcka. Väldigt skönt att ha bibblan på promenadavstånd igen!

I tisdags träffade jag Malin och gick på Vårsalongen på Liljevalchs. Det har ju blivit lite av en tradition att vi gör det och det är alltid trevligt. Sen blev det middag på Vapiano också.

I onsdags nådde jag en viktig milstolpe i skrivandet: jag satte punkt för den här redigeringsomgången. Det har gått rätt trögt och en del onsdagar har ju gått åt till annat på sistone, men nu bestämde jag mig för att det var dags för testläsare. Givetvis finns det saker att tweaka, men jag har haft svårt för att göra det och vem vet, kanske är testläsarinput precis vad som behövs? Så just nu finns manuset hos fyra testläsare och jag försöker tänka på annat. Ska bli spännande med feedback när den kommer och så får vi se om det blir fler testläsare också.

I onsdags var det även väääldigt dimmigt ute och jag gick en sväng med kameran och fotade fåglar som nästan försvann i allt det vita.

På jobbet har det varit lite stiltje och jag har pluggat en del inför att skriva certifieringsprov inom tillgänglighet, men i torsdags fick jag fullt upp med tilläggsbeställningar från kunden jag jobbat med ett tag. Bra, och jag hoppas att det kommer mer men lagom mycket så att jag kan varva jobb och plugg i en bra mix fram till provet.

I fredags var jag på kontoret vid Stureplan där vi hade vårt teammöte. Vi ska byta chef och nya chefen var med för första gången. Hoppas att det blir bra.

Jag gjorde sällskap med Sander och det regnade en hel del, så jag satt och var blöt på jobbet ganska länge … men som tur var hade vädret klarnat upp och byxorna torkat till lunchen, då jag och Anna gick och åt god mat på Ling Long. Jackan var fortfarande ganska blöt, dock.

När jag kom hem sa jag till Jonas att jag kände något i halsen och han sa att han kände samma sak …

… så vi har haft sjukstuga här i helgen. Sander är också drabbad, får se hur det går för Ava. Jag är rätt mosig, men det går lite i vågor. Kan vara rätt okej och sen plötsligt kommer storsläggan och jag känner mig helt borta.

Vi hade en massa helgplaner som gick i stöpet. På lördagen skulle jag och Jonas ha åkt till Ikea och Jysk, som vi failade förra veckan för att bilen inte startade, men nu har vi haft bilbatteriet på laddning uppe i lägenheten. Idag, söndag, skulle vi ha åkt på kalas för kusinerna i Väsby. Vi får åka till dem nästa helg i stället, men synd att missa den riktiga kalasdagen när Jonas föräldrar åkt upp.

Läser: Har precis börjat så smått på nästa bokcirkelbok, Drömmen om ett träd av Maja Lunde.

Tittar på: The Good Place med Jonas och Gilmore Girls själv. Fredagsfilmen var den svenska spökfilmen Canceled.

Lyssnar på: Egentligen inget, men jag och Jonas såg dokumentären The Greatest Night in Pop om när väldigt många artister spelade in We Are The World, så den känns väl ändå som veckans musikstycke.

Spelar: Inget av mobilspelen jag testade förra veckan fastnade riktigt, men jag har faktiskt spelat Forest Camp Story lite till … och Disney Dreamlight Valley på datorn.

Pusslar: Jag och Jonas pusslade tillsammans whodunnitpusslet jag fick i Alla hjärtans dags-present – kul – och nu har jag börjat på mitt Ravensburger Disney-pussel med Skönheten och Odjuret.

Lämna en kommentar

Fettisdag, Alla hjärtans dag och Sanders namnsdag med kattcafé

Många speciella dagar i veckan!

I tisdags var det semmeldag och jag åkte till Sumpan på lunchen för att köpa semlor från Bageri Passion. Sen blev det semlor till efterrätt efter middagen, mums!

I onsdags var det alla hjärtans dag. Vi brukar ju fira ganska ordentligt med fika och någon present var och sådär. Jonas köpte pizza till middag och klippte till hjärtan. :) Jag bakade hallonmuffins och hade fixat chokladpraliner till de tre chokladfantasterna (jag, Jonas och Ava) och geléhjärtan till Sander. Ava fick två Smiski-figurer, Sander fick en ny högerkontroll till sitt VR (eftersom den ursprungliga fått några för många smällar …) + skydd att ha på kontrollerna, Jonas fick en Junji Ito-bok och jag fick ett snyggt mysteriepussel + en supertjusig Booja Booja-chokladask.

Ava var med en kompis i fredags, men vi andra tre åt tacos och såg den animerade Netflix-filmen Havsmonstret, som var riktigt bra.

Igår, lördag firade vi Sanders namnsdag enligt den inofficiella namnsdagskalendern vi använder. För ganska länge sedan var Jonas och Ava på kattcafét Java Whiskers, men Sander var för liten (de har 10-årsgräns) för att följa med. Nu har han ju haft åldern inne rätt länge och nu fick vi äntligen till ett besök. Jag hade ju inte heller varit där förut. De hade åtta katter där och när vi kom var alla trötta och höll sig undan, men mot slutet blev det lite mer fart på några av dem. Fin miljö för katterna där de fick umgås på sina villkor och skön stämning med lugnare ljudnivå än på vanliga caféer. Bra!

På kvällen åt vi våfflor och såg en svensk skräckfilm som utspelade sig på Liseberg, Karusell. Kul att kunna se sånt med familjen nu. :)

Idag hade jag och Jonas tänkt åka till Ikea + Jysk för att köpa framför allt en ny bokhylla till Sander. Han behöver mer plats i sitt rum för att kunna spela VR utan att slå sönder kontrollerna … Han har den största varianten av Expedit-hyllan med 5×5 fack. Vi tänkte byta till en 3×4 av Kallax, som ersatt Expedit. Men … bilen startade inte. Vi försökte med vår batteristartare, men det funkade inte. Den är på laddning nu, men Ikea får vänta till en annan dag …

I stället hann vi börja med mysteriepusslet jag fick på alla hjärtans dag!

Annat:

På jobbet är jag lite mellan projekt igen, men har därmed tid att plugga tillgänglighet och hoppas kunna certifiera mig inom det.

Jag bytte Mandala-pusslet mot ett “bizarre bookshop”-pussel i en nystartad lokal pusselbytargrupp på Facebook. Kul! Eller, lite kluvet, för jag jobbar samtidigt på att minska min att-lägga-hög, haha. Men det var ett fint pussel och såg ut att vara i väldigt bra skick, så jag är glad för bytet!

Apropå Facebook har jag sett till att dra ner på användandet den här veckan genom att ta bort genvägen från mobilens startskärm, samt installera en app som kräver mig på ett lösenord för att starta FB. Har länge känt att jag får alldeles för mycket oombett skräp i flödet och att en hel del av det är sånt som jag skulle må bättre av att slippa se, men jag behövde visst göra något lite mer drastiskt för att komma ihåg att låta bli att slentriankolla under dödtid (toa, kollektivtrafik, ni vet …).

Idag var jag ute och sprang för första gången på jättelänge. Äntligen har det smält undan såpass att det gick smidigt. Såå mycket skönare än inomhusgrejer! Min Friskis-månad har löpt ut, men vi får väl se om jag tar en till snart. Gör mig inga illusioner om att det ska fortsätta vara så här springbart väglag ute …

Läser: Har nu börjat med Pestblommor av Mats Strandberg, efter att ha blivit klar med Veronica Roths Divergent-värld.

Tittar på: The Good Place med Jonas, Gilmore Girls själv.

Spelar: Har faktiskt testat en rad olika mobilspel som dödtidsnöje för att ersätta Facebook. Men jag vet inte, inget jag riktigt känner att jag vill spela. Tecknade gratis provmånad på Google Play Pass till och med, men sade upp det direkt och kommer inte förlänga när provmånaden är slut.

Pusslar: Murder Most Puzzling: The Clairvoyant’s Convention, 500 bitar, som jag fick av Jonas i Alla hjärtans dags-present. <3 Kolla vad fint:

Man ser alltså inte bilden man lägger, så allt man har att utgå från är en liten novell. Sen är det en whodunnit så att man på något sätt ska förstå hur man listar ut vem som är den skyldige när pusslet är lagt. Kul!

Lämna en kommentar

Chouchou, Sturebadet och vintrigt

I måndags träffade jag Lena på Chouchou, trevligt! Jag hade tänkt hålla mig hungrig, men Sander kom hem och bakade chocolate chip cookies, så jag råkade äta några strax innan jag gick … men maten gick ner ändå, som tur var. :)

Kakorna var till matsäcken på skolans skridskodag på tisdagen. De tog förstås slut fort och Ava bakade en omgång till. Gott med kakor!

Det har blivit vintrigt igen! Tur att jag tog mitt februaridopp första veckan. Såg visserligen en riktigt frestande vak som någon fixat, men det passade inte att bada just då och sen har det varit grått och massor av snö och jag har knappt varit ute …

I onsdags blev det ingen skrivdag utan i stället en Sturebadsdag! Jag “behövde” använda mitt friskvårdsbidrag i slutet av förra året, så jag köpte ett klippkort på två massagetillfällen på Sturebadet. Nu var det dags för det första av dem! I samband med massagen fick jag också besöka spat och i mån av plats gå på pass och liknande. Så jag gick på massagen och ett yinyogapass, sprang lite på löpband och testade lite annat i gymmet, bytte om till badkläder, simmade och testade bubbelpool och bastur, testade den 10-gradiga bassängen i turkiska badet, testade rödljusterapi … ja, testade det mesta som fanns faktiskt. Trevligt. Intressant att jämföra 10-gradig bassäng med att bada utomhus nu. När jag badar utomhus har jag ju neoprenstrumpor och neoprenvantar (om jag ska doppa händerna), det gör enorm skillnad! Nu värkte det i vrister och handleder. Så det kändes typ kallare och jobbigare …

I onsdags var även sista dagen på min Friskis-månad. Vi får se om/när jag tar en ny.

I fredags hade vi Avas sista utvecklingssamtal i grundskolan (!) och efter det åkte jag in till Solnakontoret för att vara med på teammötet. Barnen gjorde annat på kvällen, så jag och Jonas såg film själva, About time blev det.

Under helgen har jag försökt göra så lite som möjligt … Skönt med ännu en obokad helg.

I natt ska Jonas se Superbowl …

Läser: Blev just klar med Allegiant, tredje och sista delen i Divergent-serien av Veronica Roth. Tyckte första halvan var oväntat seg, men sen tog den sig. Nu ska jag läsa prequel-novellsamlingen innan jag är klar med Roths dystopiska värld.

Lyssnar på: Lyssnade lite på The Wannadies på kontoret. Jag ska gå på deras konsert 2 mars!

Tittar på: Jag och Jonas fortsätter med The Good Place, kom just in på säsong 2 efter en chockerande twist.

Spelar: Faktiskt en del Disney Dreamlight Valley igår!

Pusslar: Har just börjat på ett runt Mandala-pussel, som får läggas direkt på soffbordet eftersom det inte ryms på pusselbordet, så det är lite extra press att bli klar snabbt. :) Blev klar med pusslet med barnen på Blå Jungfrun.

Lämna en kommentar

Lao Wai, AW och kattmatande

I måndags mötte jag Sander efter skolan för att vi skulle till tandläkaren och fixa hans lossnade lagning. Det gick lätt och smidigt, behövdes inte ens bedövning. På hemvägen hittade vi den nya Magnum Chill Blueberry Cookie, så vi blev såklart tvungna att testa. God, men det finns ju redan en vegansk hallonvariant och jag hade nog mer uppskattat något som inte var mer bär … typ mer choklad, kolasås, sånt “tyngre” smarr hade varit gott!

Avas teater började i veckan och även Sanders scouter, men nu vill han inte fortsätta ändå, så det blir kanske att avanmäla honom i alla fall …

I tisdags var jag på Cirkelfys Soft på Friskis Lindhagen. Skönt med ett pass på närmaste stället och dessutom var det bara 40 minuter, så ett bra lunchpass. Vet inte hur soft det var, hehe, hade grym träningsvärk efter alla knäböj och liknande. Men har bokat det igen på tisdag i alla fall. Det blir det sista passet på denna Friskis-månad, men jag kommer säkert förlänga.

I tisdags efter jobbet åkte jag till stan och träffade Josefine på Lao Wai där vi åt en mycket god middag, mums. Alltid så gott där!

I onsdags på min skrivdag återvände jag till datorn efter att bara ha klottrat i manuset ett tag. Egentligen skulle jag nog ha velat klottra lite mer och få ner HELA min revisionsplan i klottret, men det känns som en omöjlig uppgift, så jag ska nog bara peta lite till och sen skicka till testläsare. Väldigt svårt dock att känna mig redo för det … det finns ju såklart mycket som kan bli bättre, men ibland är det så svårt att sätta fingret på hur det bör ske – och då kanske det är dags för testläsare?

En ny minimonstera har flyttat in i hemmet, samt ett litet paket med tre alocasiabäbisar … får se hur det ska gå med växterna framöver, jag hittade nämligen också ett stort tripsangrepp på kära Philodendron Micans och lite fler spridda otäckingar. Gah! Låt mina växter vara, era kryp!

I torsdags var jag på Arenastaden-kontoret, där det vankades AW. Gick en sväng i MOS på lunchen och hittade en ny baddräkt på Decathlon. Trevligt att äntligen hitta en variant med lite ben på, som även passade mig (har beställt hem och returnerat ett par olika …). Den var nästan slutsåld, fanns bara två kvar och det var i en storlek som råkade passa, phew.

Sen var det AW med pizza, gott och trevligt.

Barnen fick i uppdrag att se till grannens katt över helgen då de var bortresta. Så de har gått dit och fixat mat och vatten, samt klappat och så, såklart. När Ava var borta i lördags kväll följde jag med Sander, så jag fick också klappa lite. :)

Till fredagsmyset såg vi den gamla Disney-klassikern Robin Hood. Barnen har inte varit så sugna på den eftersom snutten man ser på jul är lite … skum … men åtminstone Ava såg klart och höll i alla fall med om att barnen är väldigt gulliga. :)

Igår lördag tog jag mitt februaridopp. Jonas skulle på stan en sväng, så han följde med och agerade fotograf först. Det känns ju extra tryggt med sällskap också. Jag simmade litegrann den här gången, men märkte skillnad efteråt att det tar längre tid att bli varm när jag varit i längre! Superskönt med strumpor och handskar av neopren i alla fall.

Baddräkten fick godkänt. Jag har kvar min gamla, som också är mörkblå, men tyget har blivit så tunt att det är nästan genomskinligt i ryggen, så den är ganska uttjänt.

Ava var med sin kompis Sofia på Marcus & Martinus konsert på Hovet på lördagskvällen. Sander har varit med kompisar och åkt skridskor idag och Ava var iväg på sitt läxhjälpsjobb. Jag har försökt göra så lite som möjligt i helgen. Läst en del och så.

Grej jag allmänt försöker pyssla med då och då, utan att för den skull jobba ihjäl mig: fotobok 2023. Och 2019 …

Läser: Allegiant, tredje delen i Divergent-serien av Veronica Roth. Än så länge inte riktigt lika engagerande som de föregående ..? Jag vet liksom inte vad de vill, men man får en massa svar om grejer så det är ju bra, förstås. Och det kanske blir mer spännande i andra halvan.

Tittar på: Jag och Jonas ville ha en serie med korta avsnitt, så vi började titta på The Good Place. Lite trevlig. Jag har sett ett par avsnitt Gilmore Girls också.

Lyssnar på: Nja, inte direkt något, men vi spelade lite Smiths-låtar på tv:n medan vi grejade, så de snurrar så smått i huvudet nu.

Spelar: Jag och Jonas kör vidare i The Return to Monkey Island.

Pusslar: Jonas har varit med och pusslat en del på pusslet med barnen på Blå Jungfrun som han gav mig i julklapp. Mysigt! Barnen är klara, vi håller på med himmel och berg nu, har lite träd kvar också (har lagt lite mer än när bilden i collaget ovan togs) …

Lämna en kommentar

Barnbokshäng & bokcirkelträff

Jonas har varit förkyld och skruttig i veckan, men jag har varit på benen och håller tummarna för att jag slipper bli sjuk …

Det har varit en social vecka för mig! I tisdags var det barnbokshäng på hotell Amaranten. Jag var med på första träffen i oktober och nu var det dags igen. Den här gången följde Emelie med, vilket var trevligt!

I onsdags på min skrivdag gick förmiddagen till Sanders tandläkarbesök. Det blev lite klottrat i pappersbunten igen, men jag känner att jag nog måste börja faktiskt ändra saker på datorn nästa gång, även om jag inte känner mig klar med pappersbunten, men det är ju så himla svårt att känna sig klar …

I torsdags var jag på ett Friskispass igen, andra gången jag var på just det passet, Jympa på Friskis Kungsholmen. Lindhagen är närmare, men hittills har jag varit mer lockad av Kungsholmens lunchpass …

I fredags jobbade jag från kontoret i Arenastaden eftersom min kollega från Kalmar som jag jobbar med just nu var på besök. Trevligt! Vi lunchade på restaurangen i huset där det var pizzabuffé.

Ava har sovit hos kompis hela helgen och Sander ville spela på fredagskvällen, så jag och Jonas såg film själva och åt pizza (ja, pizza till lunch och middag, välplanerat!). Det blev The Whale, som var mycket bra och sorglig.

Igår lördag var det bokcirkelträff med knytis hemma hos Elina i Täby. Hon hade en jättefin lägenhet med massor av växter, stora och fina växter! Jag hade gjort en nudelsallad och vi fick också en massa annat gott så att vi nästan rullade därifrån. Mysigt! Och vi hade en hel del att säga om boken, Himmel över Alaska (The Great Alone) av Kristin Hannah. Alla var överens om att det var en gripande läsupplevelse och vi tyckte om den, men såg samtidigt flera brister.

På kvällen blev det en film till, jag och Jonas såg The Son. Väldigt bra, men aj, inte en munter film. Handlar om tonårsson med psykisk ohälsa.

Idag har vi haft en obokad dag, spelat lite Monkey Island och gått en promenad till affären m.m. Nu har jag en paj i ugnen till middag.

Läser: Har precis börjat läsa Allegiant, tredje delen i Divergent-serien av Veronica Roth.

Spelar: The Return to Monkey Island på Playstation med Jonas.

Pusslar: Jag blev klar med julpusslet! Har börjat så smått på julklappspusslet med bild på barnen på Blå Jungfrun!

Lämna en kommentar