Hoppa till innehåll

Ont om framgångar

Dagens projekt har varit sista webbprogrammeringslabben. Det går inte alls bra. Min största framgång involverade en oändlig loop, så i själva verket var det inte någon större framgång alls.

Det är jobbigt! Det är så lite kvar, men jag vet inte alls hur det ska göras! Det är i princip två saker som ska göras och jag och Adam har delat upp dem emellan oss litegrann. Han är på god väg med den andra grejen och kan förhoppningsvis hjälpa mig sen. Deadline är på måndag, men vi får väl se hur det går… Ingen kommer att slå oss om vi redovisar senare än deadline, antar jag, men det vore så enormt skönt att bara bli av med skiten!

Vet inte om jag orkar sitta och göra saker på måfå mer ikväll… kanske ska spela lite Morrowind tills Jonas kommer hem i stället… (klockan ÄR ändå 00:11… fast jag har inte gjort något med labben sen typ… 21? Jösses, gick tiden så fort?)

Nu jublar Andreas, för nu återkommer:

Dagens liftarcitat:
“Bistromathics itself is simply a revolutionary new way of understanding the behavior of numbers. Just as Einstein observed that space was not an absolute but depended on the observer’s movement in space, and that time was not an absolute, but depended on the observer’s moment in time, so it is now realized that numbers are not absolute, but depend on the observer’s movement in restaurants.

The first nonabsolute number is the number of people for whom the table is reserved. This will vary during the course of the first three telephone calls to the restaurant, and then bear no apparent relation to the number of people who actually turn up, or to the number of people who subsequently join them after the show/match/party/gig, or to the number of people who leave when they see who else has turned up.

The second nonabsolute number is the given time of arrival, which is now known to be one of those most bizarre of mathematical concepts, a recipriversexcluson, a number whose existence can only be defined as being anything other than itself. In other words, the given time of arrival is the one moment of time at which it is impossible that any member of the party will arrive. /../

The third and most mysterious piece of nonabsoluteness of all lies in the relationship between the number of items on the check, the cost of each item, the number of people at the table and what they are each prepared to pay for. “

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

  1. Ahh, härligt att bli omnämnd med namn! Själv är jag alldeles egenkär för att ge någon annan rampljus i min blogg :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *