Hoppa till innehåll

Bästa böckerna 2005

Det är hög tid att lista årets kulturtoppar. Jag har funderat en del på film, lite mindre på musik, men nu tänkte jag alltså ta tag i årets böcker.

Jag har nyligen läst ut och precis skrivit om Johan Hiltons No tears for queers, som är “ett reportage om män, bögar och hatbrott”. Den ligger bra till på listan, läs mer om vad jag tyckte på min boksida alltså.

Årets allra bästa bok är nog Ann Rules The Stranger Beside Me, om seriemördaren Ted Bundy. Den är bra mycket för att den är så saklig och korrekt, det indikeras alltid tydligt om någonting är spekulationer.

Den bästa skönlitterära bok jag läst under året är lätt Douglas Adams The Ultimate Hitchhiker’s Guide to the Galaxy! Men den har jag ju läst om, så den näst bästa är väl egentligen 2005’s bästa och det är Peter Høegs Kvinnan och apan.

Andra viktiga böcker är Lena Katarina Swanbergs Hedersmordet på Pela, Traci Lords Nattens barn, Åsne Seierstads Bokhandlaren från Kabul och… tja, snart har jag väl listat alla jag läst, så jag får nog ta och hejda mig där.

Publicerat iBöcker

En kommentar

  1. Julia Julia

    Ville bara säga att de fetstilta mörkblå länkarna är jättesnygga i brödtexten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *