Utökad och spamskyddad kommentarsfunktion

Nu har jag kodat ihop en ny kommentarsfunktion med ett inbyggt spamskydd! Skyddet fungerar så att jag har en lista med “förbjudna ord” och förekommer ett sånt ord i texten som någon/något försöker posta tas denne till en sida där svar på kontrollfrågor krävs för att inlägget ska postas. Får hoppas att det fungerar. I de flesta spamattacker brukar ju inläggen vara ganska lika, så jag hoppas på att så är fallet även i fortsättningen.

Jag har även lagt till möjligheten att kommentera filmer och böcker, samt stöd för att lägga in kommentarsfunktioner manuellt på valfria sidor (tänkte att jag skulle börja göra det med EFIT t.ex.).

Den enda skillnaden som märks för den normala kommenteraren är egentligen att man nu tas till en bekräftelsesida där man måste trycka på en länk för att komma tillbaka. Inte jättesnyggt, men ett pris jag är villig att betala.

Dessutom har jag lagt till navigeringslänkar på film- och boksidan, så att man kan komma åt förra och nästa inlägg utan att behöva gå tillbaka till listan.

Länge sedan jag hade tid att fixa med hemsidan så här (det har jag egentligen inte nu heller, men spammandet krävde en omprioritering), känns kul att förbättra saker!

Ser du någonting som verkar fel eller konstigt, säg gärna till!

2 kommentarer

  1. Tjena…SPAM är ju inte roligt…å svårt att råda bot på verkar det som…håller på nyutveckla min egen sida och har hittat den här länken http://www.romanvirdi.com/guestbook/ som beskriver hur du kan få bort spam med hjälp av en liten sifferkod som användaren måste mata in när han/hon kommenterar…har kikat på koden och testat den själv, verkar funka och vara rätt så säker…har inte lagt ut sidan offentligt än, så jag vet inte hur pass bra den är i verkligheten…men koden ser bra ut iaf :) du kan ju kika på det..

    Svara

  2. Hej! Har problem med att fixa kommentarsfunktion till min blogg. Hur har du gjort? Använder du något program eller liknande?
    Om du vill/kan/hinner så kan du väl skicka svar till min mejl.
    Tack

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *