Hoppa till innehåll

2006 – En årssammanfattning

När 2006 började hade jag och Jonas bott ett halvår i Göteborg. Det var rejält underbart att slippa cykla i snön och i stället få åka spårvagn… Under vårterminen läste jag Japanska B på Göteborgs Universitet och Jonas började exjobba på Chalmers. Men det var inte allt som skulle hinnas med, vårterminen var minst sagt hektisk. Eftersom Jonas redan tagit maximalt studielån hade vi bara mitt studiemedel att leva på och blev tvungna att jobba extra. Jag jobbade först som telefonförsäljare på Spärrlinjen i Västra Frölunda, sen med ett betydligt trevligare telefonjobb för mäklarföretaget m2. Dessutom städade vi upp bland efterhängande skoluppgifter från förr. Under våren klarade Jonas och jag äntligen den fruktade operativsystemssimuleringslabben NachOS, som länge hängt över oss som ett mörkt moln. Nästan ännu bättre var att jag äntligen tog min tenta i Analys B, på alldelesförmångte försöket. Jag trodde inte att jag klarat den, så jag blev ofantligt glad när jag fick beskedet. Japanskan blev lidande av allt jobb, under terminens andra period var jag knappt i skolan en enda gång. Det blev några omtentor till augusti, men jag klarade dem som tur var och kunde sen stoltsera med totalt 40 poäng i japanska.

Under sommaren jobbade jag på Lorensbergs Communications, tillsammans med Linköpingsvännen Julia. Det var ett trevligt jobb med anknytning till min utbildning och jag uppskattade läget mitt i stan.

Det allra bästa med sommaren var min och Jonas semesterresa till Öland! Vi lånade en stuga i Bläsinge samt Jonas föräldrars bil och stannade över en långhelg. Jag fick äntligen åka till Blå Jungfrun, som jag velat så länge jag kan minnas och det var härligt! Vi lyckades också av en slump åka till Öland samtidigt som min bror och hans familj, så vi fick hälsa på dem en sväng i Böda Sand.

När hösten kom efter en sommar som gärna fått fortsätta längre började jag på Chalmers, efter en del strul med antagningen. Helt lätt är det inte att byta lärosäte. Eftersom vi snålat och sparat under vår och sommar kunde jag ägna mig helhjärtat åt skola och skippa jobb, vilket verkligen var tur eftersom hösten också blev tung.

Under första perioden läste jag Datorsäkerhet på Chalmers och fortsatte jobba på min browser Anywhere i distanskursen Pragmatisk programmering från Linköping.

I period två närvarade jag i princip bara på en föreläsning i varje kurs, Kryptoteknik och Databaser. Jag tyckte det var bättre att jobba hemifrån och jag lyckades ta mig igenom de många labbarna och inlämningsuppgifterna. Kryptotentan missade jag med två poäng och databastentan borde jag få resultatet från vilken dag som helst nu. En bit in i perioden började även distanskursen Datornät från Linköping och jag åkte dit på upprop och passade på att träffa lite gamla vänner.

I november antog jag utmaningen att skriva 50000 ord på en månad (NaNoWriMo) och klarade det! Jag hoppas att snart få ta tag i min roman igen, men i december fanns helt enkelt ingen tid till det.

Jonas och jag bestämde att börja fira jul på samma ställe och slog tärning om huruvida det skulle bli Nyköping eller Oskarshamn i år. Det blev Nyköping, så vi firade med min familj.

Nyårsafton firade Jonas och jag i Paris där vi också förlovade oss!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *