Hoppa till innehåll

Bok bytt, romantankar och RSS-läsarfunderingar

Jag fick byta boken trots allt! Idag efter föreläsningen gick jag till Cremona och gjorde ett försök. Stod en stund och tittade ogillande på skyltarna “Köp rätt! Vi byter inte kurslitteratur!” innan jag samlade mig och gick fram till kassan. Titta vilken fin bok, är ni säkra på att ni inte vill ha den i alla fall? Det ville de! Jag fick mina 690 kronor i handen och de var sååå välkomna tillbaka ner i min plånbok. Så nu kan jag släppa bok-ångesten jag haft i ett par dagar…

Nu tycker jag om Cremona! (Om den rätta boken hade funnits där skulle jag rentav kunnat tänka mig att köpa den, men den hade inte kommit in ännu.)

Jag sitter på biblioteket nu. Har bokat en dator med hjälp av NetLoan – ett program som tillverkas av Lorensbergs, där jag jobbade i somras och i fredags alltså. :) Det var kul att se det. Jag hade ju inget att göra med Netloan, utan med den större (?) produkten Asynja.

Har letat upp ett par böcker om straffrätt och kriminalvård som jag ska låna. Det är research till min roman. Dessutom har jag fått ännu en romanidé som jag jättegärna skulle vilja ta tag i. Ett tag kändes det som att jag aldrig någonsin skulle få en idé igen, så på det viset är den väldigt välkommen – fast samtidigt har jag ju inte tid med den. Jag lyxade till det och tog en panini och en kopp te på Café Garbo innan jag gick hit och medan jag satt där klottrade jag ner några tankar kring den nya idén. Den är väldigt outvecklad, förstås, men kanske kan det bli något.

I sin On Writing förespråkar Stephen King hemlighetsmakande tills första utkastet är klart. Jag tycker det känns väldigt bra så. Inte ens Jonas vet särskilt mycket om mitt pågående skrivprojekt. Jag vill helt enkelt inte ha input än – däremot vill jag gärna ha massor när jag själv tänkt klart och knåpat ihop utkastet. Kanske är det mest för att jag är rädd att idén ska bli totalsågad och gå i graven innan jag ens kommit igång, men det känns bäst så.

Nu ska jag ta och kolla bloggar också. Jag har faktiskt börjat testa Google Reader på sistone – till slut får man helt enkelt inse att de där “charmiga” barnsjukdomarna som Sage dras med kanske inte kommer lösas så fort och enkelt som man hoppades. Dessutom finns ju den stora fördelen att jag kommer åt allt från vilken dator som helst som är ansluten till internet. Men jag är inte helt såld på Google Reader. Varför kan man inte sortera flöden som man vill? Varför kan man inte stjärnmärka hela flöden utan bara enskilda inlägg? Varför blir det fördröjningar ibland? Sånt stör. Jag håller på att testa andra också, men hittills gillar jag Google Reader bäst. Ska nog logga in ett par gånger till på Rojo också – fast den är nere nu, det bådar inte gott.

4 kommentarer

 1. Gött med bokbytet!
  Och spännande med skrivandet.

  Jag har Feedreader, men jag tycker det är lite segt. Tror du Google reader är bättre? (eller ja, det tycker du väl eftersom du inte har feedreader…)

 2. Helena Helena

  Jepp, det ÄR väldigt gött och spännande! :)

  Rätta mig om jag har fel, men Feedreader är väl ett fristående program och det är jag inte så intresserad av. Antingen vill jag ha RSS-läsaren inbyggd i Firefox (som Sage, en sidolist bara) eller som en webbsida (så man når den från varsomhelst). Hittills är Google Reader bäst av dem jag testat – jag gillar inte Bloglines, NewsGator, GritWire, Netvibes… men Rojo måste som sagt testas mer, även om den ligger risigt till i mina ögon eftersom den FORTFARANDE är nere.

 3. Ika Ika

  Hur funkar det här med RSS-läsare? Jag brukar använda mig av RSS, men bara som ett vanligt bokmärke. Vad ger en läsare för merfunktioner? *nyfiken*

 4. Helena Helena

  Den stora fördelen med en RSS-läsare är att den markerar var du har olästa inlägg någonstans. Du måste inte kolla varje LiveBookmark för att se om något hänt. Du kan t.ex. få en sida med alla nya inlägg presenterade överskådligt, antingen med klickbara rubriker som går till inlägget eller hela inlägget i läsarens interna format (som inte är så kul, men kan vara ett bra sätt att snabbt överblicka inlägget och se om man vill läsa det). Jättebra! Har du en webbaserad läsare kommer du ju dessutom åt dina flöden från vilken dator som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *