Hoppa till innehåll

Avas kläder

Det är roligt med barnkläder! Allra roligast tycker jag det är när jag beställer av någon som syr upp kläderna enligt mina önskemål om mått och tyger. Det finns mängder av sybloggar och sömmerskor som tar emot beställningar! Första gången anlitade jag Sygryn för att köpa klänningen till Svens & Sedens bröllop. När jag ville beställa mer hade Sygryn beställningsstopp och då hittade jag i stället PajaS, som jag nu har köpt en hel del ifrån – bilder finns här. PajaS-Pia är jätteduktig och har bra priser.

Det senaste jag köpt därifrån är två par byxor (bilden är lånad härifrån):

Avas byxor

Jag har inte ord nog att beskriva hur skönt det är att kunna få byxor som passar. Tidigare definierade jag “passar” som att “jo, de sitter ju bra när man rättat till dem, men sen åker de ju upp och blottar vaderna hela tiden så man får rätta till igen” ungefär. Men det måste inte vara så! Byxorna här ovanför är helt underbara! Och ändå kommer jag att be om små, små ändringar till nästa byxbeställning, stackars Pia, vad jag kör med henne. :)

Närmast innan byxorna köpte jag ett fantastiskt mjukt pingvinset som vi mest använder som pyjamas:

Byxor och tröja från PajaS

Då överraskade Pia även med en bonuskjol också! Jättekul! Den är lite stor ännu, men det vore ju perfekt om den passar när det börjar bli lite varmare igen.

Igår blev det lite shoppat på stan också. Det är ganska frustrerande, eftersom det är så väldigt könsuppdelat i alla vanliga butiker. Jag köpte några ganska pojkiga plagg i ren protest. :)

En pyjamas med arbetsfordon från H&M. Hittar ingen bild på nätet och har inte fotat ännu, men tröjan var ljusblå med en stor grävskopa och byxorna också ljusblå med massor av små arbetsfordon. Jättesöt! Köpte också en jättefin rymdpyjamas från Lindex (bilden är från Lindex webbshop):

Lindex Shop Online - Pyjamas

Den ska avlösa Avas tidigare rymdpyjamas, som åker ut nu tillsammans med alla andra trånga heldräktspyjamasar (tvådelat är mycket bättre, eftersom man kan kolla blöjan då). Klart tjejen ska ha en rymdpyjamas, när hon har en pappa som bygger raketer!

På H&M blev det även ett par gubb-byxor:

Öppnar skåp

Visst är de söta! De är jätteseriösa med fickor och dragkedja och knappar, men de är ändå elastiska upptill, vilket är bra. Lite onödigt egentligen med alla detaljer, men de är ju så fina. :)

Tröjan på bilden är från KappAhl, de hade 3 för 2 och jag köpte den, samt en grön (fin grön!) och en röd tröja också.

Dessutom blev det lite strumpor och ett par strumpbyxor.

2 kommentarer

  1. Vilka fina kläder. Håller med dig om att det är alldeles för könsuppdelat i alla butiker. Borde vara färgindelat istället, enklare att mixa och matcha då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *