Hoppa till innehåll

Projekt Månadsbild 2010

Jag har klurat länge på plats för projekt Månadsbild 2010 och nu tror jag att jag bestämt mig:

Januari

Allra helst hade jag velat ta ett bra foto av den där trädklädda kullen längst bort i bilden varje månad. Jag är enormt förtjust i den och lägger märke till den ordentligt varje gång jag går ut. Den är som en vägg av träd och alltid i ny skepnad beroende på säsong, väder och tid på dygnet. Men det skulle bli ett för stort projekt att fota den bra varje månad, det går helt enkelt inte med mina begränsningar jag satt för att göra det hela så smidigt som möjligt:

  • Jag ska fota på väg till bussen/centrum.
  • Jag ska fota med kompaktkameran, som är lätt att ha med.

2009 fotade jag ju inifrån huset och det var naturligtvis enkelt, men inte så bra eftersom jag reflekterades i fönsterglaset. I Bergsjön fotade jag genom köksfönstret (2007), med lite bättre resultat än 2010 med avseende på reflektioner. 2006 och 2008 fotade jag från balkongen, vilket var bättre. Ingen av gångerna hittills har jag alltså behövt lämna hemmet för att fota och jag tror jag gör rätt i att försöka förenkla så mycket som möjligt genom att inte gå till något besvärligt ställe med systemkameran. Det kanske inte låter så jobbigt, men det krävs trots allt en del att hitta ett tillfälle varje månad när det passar – man ska vara ledig och det ska vara ljust och man ska hinna, komma ihåg och orka!

Jag provfotade några olika ställen, men jag tror jag valde rätt. Jag får med min kära kulle i bakgrunden i alla fall, det gillar jag. Och det kommer att hända mycket med träd och buskar. Eller vad tycker ni, borde jag ha valt något av motiven nedan?

Vinter i Landvetter

Vinter i Landvetter

Vinter i Landvetter

Vinter i Landvetter

Om inte annat kanske jag använder någon av platserna 2011.

Jösses vad blå alla bilder blev, förresten. Hallå, kameran, snö är inte blått… fast det ser förstås blått ut i skuggan ibland.

2 kommentarer

  1. Jag tycker du valt rätt plats, eftersom det är både enskilda träd, skog och buskar med på den. Ska bli kul att se!

  2. Julia Julia

    Åh nu blev jag också lite inspirerad till månadsbild. Tycker du har valt en bra plats men mycket väder och natur, det är ju mest det som ändras :)

    Jag ska försöka fota från balkongen, det är enklast :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *