Spaweekend

Åh, så lyxigt att få vara så självisk som jag var lördag-söndag! Jag fick ju en spaweekend i julklapp från Jonas och nu har jag varit på den. Lite förtvivlad blev jag allt när jag kände att jag hade ont i halsen på morgonen i lördags, men sen bestämde jag mig för att försöka strunta i det… jag kände mig visserligen påtagligt o-frisk hela tiden, men var åtminstone tillräckligt okej för att verkligen kunna njuta av spektaklet.

Så här såg det ut på mitt rum:

Spaweekend på Quality Hotel Panorama

Utsikten genom fönstret:

Spaweekend på Quality Hotel Panorama

» Fler bilder här

Jag bodde alltså en natt på Quality Hotel Panorama. När jag kom fick jag ett färgskiftande arombubbelbad i spat. Ja, de kan få beskriva det själva:

Din kropp masseras av 250 jetstrålar och under tiden får du njuta av ljusterapi (rent Monokromatiskt ljus) i alla regnbågens färger som gör att din kropp och själ kommer i balans och får ny energi.

I kombination med verksamma aromatiska badoljor har badet en positiv effekt på leder och muskler.

Badoljan fick jag välja själv och det blev en rosmarindoftande variant som skulle göra vintertorr hud silkeslen. Rätt skönt att andas in rosmarin när man känner sig förkyld, faktiskt. Det var ett skönt bad och skönt att vara i ett eget kar i ett eget rum. Men det är klart, karet lät en hel del och rummet var inte särskilt estetiskt tilltalande…

Efter kurbadet slappade jag i spat en stund. Det bestod i princip av ett bubbelbad, några vilstolar, en bastu och några träningsmaskiner, så det var inte jättestort, men det var lugnt, skönt och väldigt avslappnande. Det fanns förresten en ute-jacuzzi också, jag försökte gå ut till den, men hela trädäcket och trappan upp till den var täckt av is! Frös nästan fötterna av mig så fort jag klev ut, så jag avbröt manövern. Det var en modig själ som satt där ute en del, men jag tyckte att min förkylning kunde vara ett gott nog skäl att fega ur.

Innan middagen slappade jag på rummet en stund och läste ut Dödergök av Katarina Wennstam. Om ni skulle undra vilken bok som ligger i tur att bli recenserad så vet ni det nu.

Jag hade förvarnat restaurangen om min veganism och jag vet inte om det var avgörande eller inte, men jag fick hur som helst MAKALÖST god mat. Jag har svårt att göra den rättvisa i ord, det var nämligen inte så spektakulära grejer egentligen: någon sorts ljuvlig rotsaksformation plus en rejäl sträng med något jag tror var jordärtskocksmousse eller liknande. Jag har fått sån mousse/puré förut, men den här var varm och innehöll krispiga saltbitar. Mmmmmmmm! Ja, det smakade helt enkelt fantastiskt gott och kändes väldigt lyxigt. Till efterrätt fick jag en fruktsallad som också var god men lite åt det syrligare hållet så jag blev öm i munnen… kanske för att det var kiwi i, det brukar jag kunna bli svidig av. Middagen ingick inte i spaweekendpaketet, men hade kunnat göra det för en tusenlapp extra. Nu blev det i stället 241 kr (+ dricks) för maten, efterrätten och en stor stark. Det var väl tur att Jonas tänkte som han gjorde, att jag fick bestämma själv var jag ville äta.

Kvällen tillbringade jag i sängen med Vi har redan sagt hej då av Daniel Åberg. Vääääldigt skönt. Och så blev det natt och jag fick soooooova! Jäääääätteskönt! Jag vaknade vid sextiden, då Ava brukar vara oåterkalleligt pigg, men då fick jag slumra vidare och det var fantastiskt lyxigt.

Vid frukostbuffén frågade jag efter havremjölk och det hade de, så jag plockade ihop lyxmüsli och åt faktiskt en macka med marmelad också, trots att jag inte äter marmelad. Funderar dock på att försöka lära mig tycka om det, eftersom det brukar vara lite si och så med veganska pålägg på dylika ställen om man vill ha något mer än gurka och paprika. Och ja, den slank ner i alla fall, fast jag har nog lite övning kvar innan jag kan påstå att jag gillar det…

Efter ytterligare lite slapptid var det dags för 50 minuters klassisk helkroppsmassage. Mmmm. Skönt. Den var inte riktigt lika fantastisk som den jag varit på tidigare, den var lite åt det snällare hållet och mer cirkulationsökande än smärtpunktsupplösande. Och hon tog inte sätesmusklerna, där jag verkligen känt mest vid tidigare massagetillfällen… men jag kände inte för att särskilt be henne klämma just där…

Jag vet att det är dåligt att bli masserad när man är sjuk, men vadå, skulle jag frivilligt avstå eller?! Knappast! Jag skulle dessutom ha fått betala ändå om jag inte avbokade 48 timmar i förväg, vilket jag alltså inte hade möjlighet till.

En härligt lyxig, självisk spaweekend! Liten rolig detalj: när jag satt och slappade i spat med en smoothie (ingick vid kurbadstillfället, specialbeställd utan yoghurt) och sträckte mig efter närmsta tidning var det givetvis Mama, så jag ägnade lite av min moderskapsledighet åt att läsa om moderskap. Och så var det en bäbis i restaurangen när jag åt, vilket gjorde att jag kände små Ava-saknadshugg då och då. :)

Angående det där med “panorama” så är jag förresten förvånad över hur hotellet var byggt. Jag antar att de har rätt bra utsikt där uppifrån, men det gick inte att se om man inte hyrde någon av sviterna. Jag var till och med uppe och kollade. Jag bodde på våning 8 av 13 och jag såg ju visserligen rätt bra jag med, men jag hade gärna sett mer utsikt från fler ställen och genom något häftigare fönster. Restaurangen låg på plan 1 och spat på plan 3, så därifrån tittade man ut på bilar som körde förbi.

För övrigt tyckte jag det var kallt både i restaurangen och på rummet, trots att jag skruvade upp elementet. Jag sov med kofta, mössa och strumpor… fast mössan och strumporna trillade av under natten och på morgonen var det inte så kallt ändå.

Jag skulle vilja göra det här igen någon gång! Och jag vill ha mer massage!

3 kommentarer

 1. Låter som du haft det jättebra trots vissa brister! :)

  Själv var jag på restaurang och show i lördags, var ifrån Wilma jääättelänge tyckte jag. ;)

  Svara

 2. Åh, det låter superhärligt!

  Vad lustigt, jag tänkte faktiskt på dig och marmelad imorse. Tänkte att marmelad, det är nog det enda pålägg veganer har att välja på om de äter hotellfrukost…

  Svara

 3. Hej,
  jag heter Adrian och jobbar på uppdrag av Unity Line. Jag läste just ditt inlägg och vill tipsa dig och dina läsare om att Unity Line just nu har kampanjerbjudanden på spa-paket i Polen.

  Gå gärna in på http://www.unityline.se/ och läs om våra paket för 2010 under Specialerbjudanden.

  Hoppas du hittar något som passar dig!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *