Hoppa till innehåll

Första dagen på Øredev

Jag har haft en toppendag i Malmö! Här är dagens tweets med lite kommentarer:

Aaah, vilken lyx att få sova gott ända till klockan 7!
14 hours ago

Jag fick sova i 8 timmar! Vaknade någon gång (förmodligen när Ava brukar vakna… men kunde inte se klockan, eftersom mobilen låg på laddning långt från sängen), men sov på det stora hela mycket gott. Verkligen lyxigt! Tur att jag sover i ett dubbelrum, dock, för det hade nog blivit kallt om jag inte norpat åt mig det andra täcket också.

Hotellfrukost (dock med egen mjölk och eget pålägg)! http://twitpic.com/35iixd
from Gamla Staden, Malmo
13 hours ago

Inte alls dum frukost, jag gillar müslibuffé.

Øredev börjar bra med NASAs Jeff Norris om Mission Critical Agility och Microsofts Giorgio Sardo om HTML5.
from Gamla Staden, Malmo
9 hours ago

Först ut var alltså Jeff Norris med en keynote, ett inspirationstal om agilt tänk. Mycket bra! Sen började seminarierna i olika parallella spår och jösses, vad svårt det var att välja nästan hela tiden. HTML5 var intressant. Nästföljande pass var jag tvungen att skolka från för att hinna med min lunchplan:

Fantastisk veganbuffé på Vegegården! http://twitpic.com/35jv61
from Gamla Staden, Malmo
9 hours ago

Jag gillar veganska bufféer! Det fanns massor av sojakött och roligast av allt var att de hade en massa friterade saker, typ sojakött, sojalax, sojaräkor… Vegegården är alltså en asiatisk restaurang och är precis som jag minns dem från när jag åt kött, fast med skillnaden att köttet är sojakött. Här är en bild på restaurangen.

Nu är jag för trött för att skriva mer i detalj, men under eftermiddagen gick jag på följande presentationer:

Java + HTTP = 1 billion transactions per month
Jim Webber

Do you really get class loaders?
Jevgeni Kabanov

CSS3
Jonathan Snook

Software Development; An invisible process (keynote)
Henrik Kniberg

På #oredev är det damerna som slipper toaköa, för en gångs skull…
from Inre Hamnen, Malmo
5 hours ago

:)

Och här är det obligatoriska toaspegelporträttet:

IMG_20101110_191620

Upptäckte att det kommer att finnas vegansk middag på #oredev! Plötsligt känns min planerade kvällspromenad till Möllevångstorget jobbig..
from Inre Hamnen, Malmo
3 hours ago

Äter veganskt på #oredev! Gott, men synd att de serverar quorn (ej veganskt) i stället för sojakött. http://twitpic.com/35mvwv
from Inre Hamnen, Malmo
2 hours ago

Det var alltså detta jag inte kunde motstå:

IMG_20101110_190516

Dagens bildgåta: http://twitpic.com/35nayl
from Västra Hamnen, Malmo
1 hour ago

Det var nog bra att jag fått mat i magen på mässan, för det hade tagit väldigt lång tid att gå till Möllevångstorget via Turning Torso, som jag övervägde innan jag föll för mässbuffén. Dessutom var det mörkt och regnigt när jag kom ut, men jag tog en “liten” promenad i alla fall. Så här gick jag – ok, det blev inte riktigt som jag tänkt mig, försökte gå på känn men överskattade visst mitt lokalsinne en smula. :)

Hur som helst. Första delen av promenaden gick ut på att försöka få syn på Turning Torso och kanske lite hav. Hav var omöjligt att se, jag antar att det fanns någonstans där ute, men det var bara mörkt (och innan det var mörkt var det dimmigt). Turning Torso däremot dök snart upp ur mörkret och dimman. Det gjorde även Malmömässan, men någonting kändes väldigt skumt. Vadå, är det en friluftsmässa på något vis eller, hann jag tänka. I den ände jag såg först fanns nämligen just inte mycket mer än ett tak. Det syntes också något som liknade ett fyrverkeri intill byggnadens sida. Det var smått surrealistiskt att se hur folk i mörkret klockan 20 på kvällen var fullt sysselsatta med att svetsa sönder det gigantiska huset, som tydligen ska rivas för att ge plats åt ett nytt häftigt område med Turning Torso som mittpunkt.

Sen tänkte jag att jag skulle gå tillbaka till hotellet via Malmöhus (för planerna på att spana in Möllevångstorget blev alltså lagda på hyllan och kommer inte att hinnas med vid detta besök), men det var alltså här mitt lokalsinne svek mig. Jag skyller på att jag blev lurad av en skylt och ett felaktigt utritat vattendrag på min karta. Men tillbaks till hotellet kom jag till slut i alla fall och Malmöhus… tja, jag fick en liten glimt på håll, det får duga för den här gången. Slottsparken kändes långt ifrån inbjudande så här dags, så jag ville mest därifrån.

Jag har haft en bra dag, men samtidigt är det sååå frustrerande! Jag skulle behöva klona mig i ett dussin kopior så att jag kan sitta på en sisådär tre seminarier samtidigt, plus vara ute och se sevärdheter, plus testa restauranger och butiker jag spanat in på nätet och blivit nyfiken på. Imorgon kommer jag antagligen att skolka från ett pass i anslutning till lunch igen, så att jag kan kila iväg till Astrid och aporna en sväng till och äta ute någonstans. Efter mässan blir det bråttom till tåget och jag måste på något vis se till att få i mig middag också, dock utan att hinna till något av ställena jag är intresserad av.

Menmen. Nu ska jag sova. Jag är dundertrött.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *