Hoppa till innehåll

Jfokus bra, jag dålig

Nu är jag hemma igen. Jfokus var väldigt bra, men det har varit tungt eftersom jag blev dunderförkyld i söndags och det bara har blivit värre och värre. Har fortfarande jätteont i halsen, grimaserar varje gång jag sväljer… Nu behöver jag inte låtsas att jag är frisk längre, nu ligger jag hemma och tycker synd om mig själv. Misstänker att längre redogörelser från Jfokus kommer att utebli, så jag nöjer mig med en megakort sammanfattning:

Detta gick jag på (måndagen var en tutorial day med halvdagssessioner):

MÅNDAG
Android Application Development
Anders Göransson, Jayway

The Groovy Ecosystem
Guillaume Laforge, SpringSource

TISDAG
KEYNOTE: What a crazy year it has been
Henrik Ståhl, Oracle

Visualizations for Code Metrics
Neal Ford, ThoughtWorks

HTML5 is the Future of Mobile, But PhoneGap Takes You There Today
Brian LeRoux, Nitobi Inc

The Java EE 6 Programming Model Explained
Alexis Moussine-Pouchkine, Oracle

Introduction to Mirah
Lars Westergren, Mejsla

A new dimension for Android
Erik Hellman, Sony Ericsson

Java EE 6 Toolshow
Arun Gupta, Oracle

ONSDAG

What’s New in Google Web Toolkit
David Chandler, Google

HTML5 APIs – The New Frontier
Robert Nyman, Valtech AB

Google Cloud Computing for Java Developers: Platform and Monetization
Patrick Chanezon, Google

JDK7 Update
Tomas Nilsson, Oracle

Scrum & XP – beyond the trenches
Henrik Kniberg, Crisp AB

Test-driven Regex Development
Staffan Nöteberg, Rekursiv

CLOSING KEYNOTE: Abstraction Distractions
Neal Ford, ThoughtWorks

Det är verkligen inspirerande att gå på såna här tillställningar och det kliade verkligen i fingrarna av att jag ville prova saker… men jag hade ingen dator med mig och så var jag ju så sjuk att ändå inte hade orkat. Men ändå. Jag behöver en liten laptop!

Särskilt inspirerande var halvdagssessionen om Android-utveckling. Jag har ju en liten app på g, som jag inte hinner jobba så mycket med, men nu är jag sugen!

Över huvud taget är jag väldigt sugen på att börja nörda ner mig lite mer, hänga med lite bättre, prova lite nya (som i nya för mig) häftiga grejer och så där… önskar bara att jag hade mer tid!

Och jag vill gå på fler såna här utvecklarevents! Den stora drömmen är förstås att åka på JavaOne i San Francisco… menmen, det blir knappast i år. Lyckligtvis är det snart dags för nästa konferens, ScanDev här i Göteborg. Hoppas att jag får vara frisk då…

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *