Hoppa till innehåll

Gunnebo slott

Gunnebo slott och trädgårdar

Igår kom vi iväg på överraskningsutflykten Jonas skulle ha fått på sin födelsedag om inte den idén regnat bort. Vi besökte Gunnebo slott och trädgårdar och hade en riktigt härlig och fridfull dag i skön sommarvärme. Det var faktiskt första gången i sommar som solen bet lite i min hud, så att det fortfarande känns. Lyckligtvis hade vi solkräm med oss, men tänkte att vi skulle äta först och satte oss i skuggan… som var skugga ungefär ända tills vi började äta. :) Nåja, Ava satt i skugga i alla fall och det var ju viktigast.

Maten. Åh, maten! Det är något alldeles speciellt med att äta mat som 1) är odlad på plats och 2) är lagad och smaksatt av riktigt duktiga kockar som tar fram det bästa hos råvarorna. Allt var så gott! Enkelt, egentligen, men med så fina smaker och det kändes verkligen exklusivt. Min soppa var garnerad med blommor och så vacker att jag nästan blev stum. Det fanns buffé och soppa, jag tog alltså soppan och Jonas tog buffén, men vi smakade lite av varandra också. Allt var riktigt bra smaksatt och även vi som veganer var nöjda med utbudet.

Vi valde att ta det riktigt lugnt. Efter maten gick vi lite i köksträdgården och tittade. Sen promenadsövde vi Ava i vagnen (måste rulla…) för att efter det bara sitta på en bänk och softa och ha det skönt. Vi besökte butiken på väg ut och fick med oss lite gott, men vi var aldrig ens inne i slottet. Men det var nog mer värdefullt för oss att få bara vara. Och så har vi ju något kvar att göra om det skulle bli fler besök någon gång.

» Fler bilder

En kommentar

  1. Så vitt jag minns är slottet inte så väldigt spännande, jag tror inte ni missade något.

    Ni verkar ha haft en mysig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *