Tio tänder

Oj, jag missade när två av Sanders tänder sprack igenom!

Jag har tänkt på i ett par dagar att det ser ut som att det är något stort under tandköttet i nederkäken. Idag när vi hade ett bra tandborstningstillfälle (de varierar lite…) passade jag på att även kolla överkäken, som jag inte ser lika lätt, och fick se TVÅ NYA TÄNDER! Inte direkt bredvid de tidigare fyra utan med ett mellanrum. Kindtänder före hörntänder?! Ok… Ser ut att bli samma ordning där nere också.

Ska bli mycket spännande att se hur hans uppsättning tänder ska bli, än så länge sitter ju de yttre övre framtänderna lite oväntat.

Nu måste vi borsta lite mer. :)

2 kommentarer

  1. Ja! kindtänder före hörntänder är det vanliga tror jag. I alla fall om man ska lita på häftet vi fick med oss hem från BB. Kikade i den häromdagen när Tilda fick tand nr 3 och såg då att efter 4 tänder uppe och 4 nere, så kommer 4 kindtänder upp innan hörntänderna. Jättelustigt, men någon logik måste det väl vara med det?! Eller har evolutionen inte hängt med ;-)

    Svara

  2. Nu fick jag ju kolla upp och ja, det var visst så för Ava också. Tänk vad jag glömmer fort!

    Jag kan inte heller riktigt förstå varför…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *