Hoppa till innehåll

Sander just nu

Vuxenstol
DÄTA BULLE har blivit ÄTA BULLE

Lite om Sander just nu (de senaste månaderna och framåt). Han är 2 år och 3 månader.

 • Han kan själv! Allt! ÅSSÅ POVA säger han vad man än gör. Det kan ju komplicera somligt, om man säger så.
 • Hoppar jämfota! Han har tränat på det ett tag och det går bättre och bättre. Ibland hoppar han och landar på rumpan, till allas stora nöje.
 • Visslar!
 • Är nu mer intresserad av att titta på tv, det vill säga inte bara starta saker utan titta lite också. Absoluta favoriten just nu är Masha och Björnen, som han sett hur många gånger som helst. Han kan alla replikerna och sitter och säger dem lite innan eller samtidigt som karaktärerna. Teletubbies är också populärt och grejen då är att han älskar avsnitten med barnen och vill se just dem om och om igen.
 • Älskar att PELA PLAPLAM också. Några favoritappar är Toto’s Treehouse, Dr Panda’s Daycare, Beck & Bo mfl.
 • “Sander sover” kan heta både NANNE OVA och NANNE OVEJ. Han böjer alltså verb så smått.
 • Plural finns också med. Han säger ofta MÅNGA MÅNGA när det är fler av nånting (typ 2 och uppåt…). MÅNGA MÅNGA BOKAJ till exempel, när han vill läsa. Ibland lägger han på -NA, men ofta lite för många. :) T.ex. MÅNGA MÅNGA BOKANANA.
 • TITTA FIMM NÅÅN brukar jag göra när jag nattar för tillfället. Titta på film i telefonen alltså. Och det mycket för att han verkligen vill att jag ska det. Jag har tittat på Downton Abbey och han älskar att se introt, särskilt när ett blad ramlar från en blomma. Så ofta följs TITTA FIMM NÅÅN av BLADET, BLADET! Nu ser vi ju tyvärr inte Downton Abbey mer, eftersom jag sett klart det som finns på Netflix, men när vi gjorde det och han fick se introt kommenterade han allting: HUNNEN… BLADET, BLADET, NU BLADET! BLADET MAMMA! … DAMMA… TÄNNA…
 • Älskar att prata i telefon! Han ringer en del till mormor och morfar. Han säger ett ordentligt HEJ när de svarar, men sen säger han mest JA-A med eftertryck, oavsett vad de frågar. Eller  M-MM!
 • DÄTA DAT har det länge hetat, men han förvånade oss härom dagen genom att säga ÄTA MAT.
 • Han KEKEJ ofta. Leker alltså. Och då är han förstås upptagen. Så ibland när jag ber honom göra något säger han KEKEJ, MAMMA och så var det med det.
 • Han har lagt sig till med att säga EH… NEJ! när man föreslår något, så det låter som att han tycker att förslaget är alldeles otänkbart.
 • Älskar att släcka lampor och stänga dörrar… lite knepigt ibland när man försöker göra saker som kräver att man ser…
 • Det allra bästa han vet är kanske att PAJKA POPOLL! Det kan gå rätt vilt till här hemma när bollarna flyger i luften… för han sparkar ju rätt jäkla bra! Hårt och högt!
 • Kastar fortfarande saker i tid och otid…
 • Använder ledsen/SESSEN i stället för “rädd”. Han är till exempel rädd för våran robotdammsugare, så idag när den körde när vi kom hem sa han SESSEN NONO. Dammsugaren heter ju Noo-Noo som i Teletubbies, såklart.
 • Han vill väldigt, väldigt gärna bestämma själv. Så när man till exempel försöker klä på honom kan han mycket bestämt ihärda ANNLA BYSSOR! Det är inte lönt att kämpa emot… fast det är inte heller alltid så lätt att göra honom till viljes. Idag ville han ha ANNLA BYSSOR, men vägrade välja något annat än en tröja från lådan… då blir det knepigt. Favoritplaggen är tröjan med pepparkakor (bilden ovan), den vill han alltid ha när han ser den och gamla favoriten sedan länge (som jag köpte i större storlek också, så den har hängt med extra länge), LÄLIL-tröjan (kanin med rosett som är fjäril, enligt Sander).
 • Har lyckats gömma vår Ipod någonstans… Han säger ofta att han vill ha APO, men det är ju inte så lätt… tur att vi har PLAPLAM också.
 • Har stenkoll på Avas kompisar och somliga föräldrar till och med. Säger deras namn (eller Xs PAPPA) när vi får syn på dem.
 • Äter inte särskilt bra. Sånt han gillar förhållandevis mycket är t.ex.: jordgubbssoygurt (DUDUTT/DIDITT), jordnötssmör (ÖÖJ), amerikanska blåbär (BÅBÄJ), sojamjölk (GOUCK, typ…), ostekt marinerad tofu, pastahjul/fjärilar, ris (JIS), majs (MAJS), surkål, oliver (VIVEJ), glass (ASS), popcorn (POPOM), delicatobollar… och så amning förstås. Idag sa han ASS TUTTE. Jag frågade om han menade att det smakade som glass i tutten och han sa JA-A. Vi ammar inte jättemycket numera, det blir mest i samband med sömn om jag är hemma. Lite mer ibland. Definitivt mer vid sjukdom, kändes väldigt bra att ha amningen när han var magsjuk förut.
 • Är hur himla söt som helst. ♥
Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *