Sander 2½ år!

https://www.flickr.com/photos/helenaferry/17344980991/

Mys med storasyster.

Nu är Sander 2½ år gammal! Jag skrev ju en nulägesrapport för 3 månader sedan och den stämmer fortfarande ganska bra. Men det märks att det har hänt saker med talet och annat. För inte länge sedan brukade Sander ÖJA TÅIN, men nu heter det i stället BYGGA KÅGBANA. Stor grej där är alltså att TÅIN har blivit KÅG. :)

Vissa gånger är det väldigt svårt att förstå vad han menar. Han kan upprepa en mening hur många gånger som helst när vi inte förstår och det hjälper inte att be honom säga på ett annat sätt, peka eller på något annat sätt hjälpa oss att förstå.

Andra gånger är han väldigt kommunikativ. När vi var i badrummet sa han TISSA TLETTEN, så jag frågade om han ville prova att kissa i toaletten. Då fick jag ett nej med motivering: NÄE SESSEN LAMLA DÅ! Han skiljer fortfarande inte på ledsen/rädd, båda heter SESSEN. Så han var rädd för att ramla.

PhotoGrid_1428593349911

Han är väldigt förtjust i sin sojamjölk och uttalet har levlat på dessa tre månader från typ GOUCK till MÖK.

TV och PLAPLAM har blivit mindre intressant, men sedan AJPO återfanns har ett visst uppsving för appintresset noterats. Ipoden är väldigt smidig vid skötbordet, i vagnen etc.

Vårvädret gör Sander gott, han trivs bättre ute när det inte är så kallt och han kan ha nättare kläder och skor. Men han tycker inte om när det BÅSEJ och det gör det tyvärr en del.

Det händer allt oftare att han sover i sin säng ända till morgonen. Men ofta kommer han till vuxensängen någon gång under natten och somnar om där hyfsat fort. Han är fortfarande vaken lite väl tidigt, vilket kan vara knepigt både om vi vill få ut mesta möjliga sovtid och om jag vill smyga upp innan resten av familjen när Jonas ska lämna barnen.

Han äter förhållandevis bra just nu, men ganska oförutsägbart och med ett inte helt fantastiskt bordsskick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.