Hänt i januari

Här är lite grejer jag hade tänkt att jag skulle dokumentera här, nu blir det i form av snabblista.

Hänt i januari:

  • Vi var på Snövit the Musical med Nanne Grönvall och Yohio m.fl. på Maximteatern hela familjen (söndag 3/1). Den var… tja, väldigt modern. Mycket som enligt mig är trams, men som går hem hos barnen och tja, de flesta verkar det som. Jag gillade både Saltkråkan och Trollkarlen från Oz, som vi sett på samma scen, bättre. Det var när jag reste mig från att ha suttit i teaterstolen med Sander i knät i 2½ timme (minus en stunds paus) som mitt bäckenonda började (jag gillar att beklaga mig, tydligen, för det har jag ju skrivit om).
  • Ava och två kompisar har ansökt till Labyrint, ett av favoritprogrammen för båda barnen just nu. Vi väntar med spänning… men det lär vara populärt.
  • Vi har träffat Emma och Johannes för litet minijulfirande (onsdag 6/1, då vi var lediga pga röd dag).  Åt grönkålspaj med tofu och valnötter och riktigt bra glutenfri pajdeg, samt  glutenfria mockarutor/kärleksmums till efterrätt.
  • Jonas och jag har med varsin kompis varit och sett The Hateful Eight i 70mm-version på Rigoletto. Mäktigt.
  • Ava har varit med mig på jobbet en dag när fritids hade stängt (och en dag  hemma med Jonas som jobbade hemifrån). Det gick bra och hon gillade det, men det var nog bra att jag bara behövde jobba halvdag då…
  • Vi åkte till Nyköping och firade mormors födelsedag söndagen den 10 januari. Vi hade med oss ganska många paket, exempelvis skänkte Sander en sten, ett  halsband som Ava loomat och en bild på Twilight Sparkle som Ava fick när hon hälsade på mitt jobb.
  • Jag har gått förbi en väldigt blöt uraffär på Drottninggatan. Den var stängd,  men det forsade ut vatten ur alla springor runt det igenbommade fönstret och den stängda dörren… Någon stackars affärsinnehavare blev nog inte så glad.
  • Jonas började ny omgång improteater igår (han går  två kurser efter varandra nu) och Ava börjar simskolan idag.

Det har alltså hänt en del bra, men det har varit smått tungt också.  Jonas är sjuk igen och jag har mitt onda. Vi blev inte direkt utvilade av jullovet, till stor del antagligen för att vi var sjuka. Men nu ljusnar det kanske..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.