Underbar introkurs i kajakpaddling ❤️

Ikväll gjorde jag en så bra grej! Jag var med på introkurs i kajakpaddling hos Paddla i Pampas! Det var en underbar kväll och det var såå mysigt och vi hade bra hjälp och pepp av instruktören Emil.

Lycklig paddlare.

Jag tycker att det gick riktigt bra. Det var inte läskigt, men kändes såklart bra att ha sällskap och instruktör och inte bara ge sig ut själv, precis som min tanke var.

Vi paddlade från Pampas till Lillsjön och tillbaka. Det var så fint!

Från blågrå markören “Bokning” till röda i Lillsjön och tillbaka.

Jag såg flera skäggdoppingfamiljer, jag tror det var fyra olika! Det gjorde mig väldigt glad! Jag har ju följt ett par (gissar att det var samma från gång till gång) som höll till kring Karlberg och fick en unge, men strax efter att den kläckts försvann de. För ett tag sedan såg jag två föräldrar med en unge (nu större!) här utanför oss och vill tro att det var samma. Den familj jag såg närmast hitåt idag hade också en unge, så kanske, kanske är det den… Men så roligt att få veta att det finns ännu fler ganska nära.

Paddlare på Lillsjön.

Jag fotade lite genom min vattentäta plastficka, därav mjölkiga bilder. Men det var såklart mest fokus på att paddla.

Paddling i motljus.

Det var kul att lära sig lite mer om hur allt funkar. Vi använde kapell (syns i bilden ovanför) och det tog man på sig som en kjol och sen trädde man på det på kajaken. Den sorten vi hade satt väldigt löst, så det kändes inte så klaustrofobiskt som jag varit lite rädd att det kanske skulle.

Det fanns lite olika förvaringsfack på kajaken där man kunde ha grejer, som vattenflaska, mycket bra att ha. Ja, ni ser, allt är nytt för en noob!

På väg från Lillsjön.

När vi kom tillbaka fick de som ville testa att välta kajaken. Klart man vill, eller hur?! Jag gjorde det i alla fall. Det var inte alls kallt i vattnet och jag lyxade till det med att hålla för näsan, så det var bara mysigt.

En liiiten smula kallt att gå hem var det. Mest i vänster stortå, upptäckte jag. Hmm, väldigt kallt i vänster stortå. Hoppsan, den var visst vit… 🤔 Men den är nästan snäll nu igen…

Vit vänster stortå… Raynauds?!

Men det var också himla fint att gå hem i solnedgången. Det blev ett kvällsfoto utan “mjölkfilter”.

Fin kväll!
Och så här såg jag tydligen ut när jag skulle fota kvällen, hade selfiekameran på först och fick syn på en blöt och lycklig tok… 😜
Lägger en snygg och relevant bild sist eftersom sista bilden brukar vara den Facebook plockar upp. Och jag ville inte att den som nu är näst sist skulle vara den det blir. 🙂

Nu har jag mersmak på kajakpaddling såklart! PiP ordnar onsdagspaddling i grupp, det kanske vore en bra nästa grej. Som jag förstår det paddlar de ofta/alltid (?) Kungsholmen runt och det råkar vara något jag villhöver göra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.