Hoppa till innehåll

Helenas dagar Inlägg

Paddling och Ling Long på överraskningsdejt

I måndags var båda barnen hemma förkylda. Ava hade flera nationella prov i veckan och varvade att släpa sig till skolan med att vara hemma. Alla har känt något litet skruttigt men peppar, peppar, det har hållit sig på ok nivå ändå.

I fredags var jag på kontoret på Stureplan och lunchade med Anna på Aida’s Zone. Eftersom det var den 19:e blev det pannkakor till fredagsmyset och vi såg filmen Konferensen. Jag har ju precis läst boken av Mats Strandberg och blev överraskad av filmen. Ofta ogillar jag ju när filmen tar sig friheter, men i det här fallet tyckte jag att det var rätt kul att den gjorde det. Det blev mer spännande så. :) Men ja, boken och filmen är definitivt ganska olika upplevelser, fast med samma kärna.

Igår lördag var det Jonas tur att bjuda på överraskningsdejt (jag bjöd ju på Banksy-utställning och Pong-buffé i januari). Vilken dag vi fick! Först hade vi en lugn förmiddag hemma, eller ja, faktiskt blev det så att vi städade. Ytterst välbehövligt. Sen åt vi lunch hemma med barnen och Jonas avslöjade att första aktiviteten var paddling! Tror att jag gjorde det senast sommaren 2021 … och har ju velat göra det sedan dess, men det har inte blivit av. Men nu testade vi kayakomaten på andra sidan vattnet härifrån. Jag har ju klurat på om man skulle klara av att hyra själv från en sån och det var bra att få testa när vi var två, för nej … jag skulle inte vilja lyfta i och ur kajak själv och släpa till och från vattnet! Tungt!

Underbart att få paddla igen! Det var ju ingen sommardag precis, men vi höll oss precis lagom varma under paddlingen (men blev kalla under promenaden hem sen). Jonas hade lite problem med stabiliteten och tyckte det kändes vingligt, men jag stortrivdes. Vi paddlade bort till Stadshuset och tillbaka. Jag tog en liten sväng under bron ut i Riddarfjärden, bara för att känna på de större vågorna lite snabbt.

Hyrtiden var två timmar och vi drog över några minuter … så vi tänker att vi kör tre timmar om vi ska paddla Kungsholmen runt. Det var skönt att paddla rätt lugnt (utom på slutet, hehe).

Sen hade vi en stund hemma för att värma oss och byta om. Efter åkte vi in till stan och det visade sig att Jonas bokat bort på Ling Long! Jag har ätit lunch där (det ligger väldigt nära jobbets kontor på Stureplan), men aldrig middag. Och OJ vilken middag då! Vi tog det überlyxiga paketet med en massa olika rätter:

-Avocado & Greens, avocado, jalapeño, spring onion, potato swirl
-Mushroom Dumpilngs, forest mushroom, cabbage, tofu, coconut foam
-Cauliflower Tempura, dried tomato, ginger dressing
-Thousand Year Tofu, pakchoi, leek, sweet and spicy sauce
-Stir fry
-Cabbage Salad
-Corn with ginger emulsion
-Sorbet

Det var sååå gott! Något av det bästa var faktiskt broccolibitarna i stir fry-rätten, de var så genomdränkta av god smak. Men allt var väldigt, väldigt gott! Eller, jag är ju inte mycket för sorbet och åt bara lite av den innan jag fick slisköverdos, men själva maten var fantastisk.

På hemvägen fick vi en fin solnedgång också. <3

Idag är en ganska trött söndag, men på ett skönt sätt ändå. Det blev ju en ordentlig träningsdag igår med överkroppsträning i kajaken och sen var dessutom lååånga rulltrappan upp från Kungsträdgården-stationen avstängd, så vi fick knata alldeles slut på benen …

Läser: Wuthering Heights av Emily Brontë.

Tittar på: Jag och Jonas har börjat se Fallout. Jag fortsätter med Gilmore Girls och GVFÖ.

Pusslar: Ett jag bytt till mig i en lokal pusselbytargrupp (!), The Bizarre Bookshop No 2.

Lämna en kommentar

CPACC, konstiga mjöler och Roslagsleden

I tisdags gjorde jag ett certifieringsprov inom tillgänglighet – CPACC, Certified Professional in Accessibility Core Competencies. Jag måste vänta flera veckor innan jag får resultatet, men jag håller såklart tummarna för att det gick bra. Jag hade tänkt göra det på ett testcenter, men det fanns inga tider så jag fick köra “online proctoring” hemma, vilket innebar en massa kontroller och övervakning. Men det funkade bra i alla fall! Den här certifieringen handlar om tillgänglighet i ett brett perspektiv och sen finns det ett till som fokuserar mer på tillgänglighet för webbplatser. Hoppas få tid och möjlighet att göra nästa prov också!

Förra helgen gjorde jag pancakes med en blandning av konstiga mjöler med utgånget bäst-före-datum. Vi har ganska mycket sånt i skåpen och jag har fortsatt projektet genom att göra fröknäcke (utmärkt att gömma rismjöl i) flera gånger i veckan som var. Jättebra att göra slut på teffmjöl, rismjöl, fullkornsrismjöl, durramjöl, vetegluten, fullkornsmajsmjöl, mandelmjöl, hasselnötsmjöl, fiberhusk, havremjöl, mandelspån, bovetekross, vetegroddar, kokos och allt vad det nu är jag använt … Mycket av det där är ju rester från ganska bortglömda ambitioner kring glutenfri bakning. Vi har ju allt oftare valt att köra på enklare, naturligt glutenfritt fika när vi ska bjuda på glutenfritt … Idag bakade jag också teffbröd till frukost, små frallor. De blev helt okej, men inte så att jag kommer rusa och köpa nytt teffmjöl … Blir skönt med lite mer plats i skåpen!

Igår drog jag och Veroniqa igång vandringssäsongen, men det fick ett eget inlägg:
Roslagsleden Etapp 1: Danderyd-Karby gård, 15 km

Läser: Wuthering heights av Emily Brontë. Börjar närma mig slutet på högen olästa böcker hemma, känns väldigt bra!

Lyssnar på: Kanske inte har lyssnat så aktivt, men Jonas har spelat en del Kentlåtar på tv:n och så. :) Jag har ju inte alls hängt med i deras senare produktion, men är gravt nostalgisk över Kent (första albumet), Verkligen och Isola. Så jag har gått omkring med låtar som 747, Frank, Blåjeans och Indianer på hjärnan … Mysigt. Länge sedan jag lyssnade på Kent. Får se till att lyssna på de där tre skivorna någon gång.

Tittar på: 3 Body Problem med Jonas. Gilmore Girls och nu även Gift vid första ögonkastet själv. Det har inte blivit något Ronja med familjen den här veckan, men den har vi fortfarande på g.

Pusslar: Ett fint pussel med stockholmsbyggnader av Martin Schwartz:

Lämna en kommentar

Roslagsleden Etapp 1: Danderyd-Karby gård, 15 km

Veroniqa och jag vid starten

Jag och Veroniqa har haft vandringsuppehåll sedan tvådagarsturen i oktober, men nu var det dags att komma igång igen! Sörmlandsleden har ju blivit lite svår att ta sig till och vi ville börja enkelt, så vi bestämde oss för att påbörja en ny led, Roslagsleden! Det kändes väldigt lyxigt att starta lite senare och ha massor av kollektivtrafiksmöjligheter!

Vi möttes i Mörby centrum och hoppade på en buss för att hamna närmare starten. Där fanns en fin portal med ROSLAGSLEDEN i stora bokstäver (bilden ovan). Leden hade orange markeringar precis som vi är vana vid från Sörmlandsleden, fast de använde extra pilar i stället för dubbelmarkeringarna Sörmlandsleden har för att påkalla extra uppmärksamhet.

Det var en fin etapp, men väldigt civilisationsnära såklart. Vi fick ändå en del fin skog och fin natur. Vi såg mängder av blåsippor och tussilago. Och runstenar och myror. :) Vitsippor såg vi också här och var. Det var geggigt bitvis, men förutom ett ställe precis på slutet gick det att gå torrskodd i mina trailskor. Vid det laget var det nästan bara skönt att svalka fötterna lite. :)

Efter en liten stund på leden började det regna och vi hann bli skapligt blöta innan vi kom fram till vindskyddet vid en bäck och en sjö där vi åt lunch. När vi hade tak över huvudet regnade det såklart inte … Det kom några små regnstänk senare också, men mot slutet av vandringen var det soligt och fint.

Till lunch testade vi Huel Hot & Savoury för första gången. Vi hade köpt två påsar, Korma och Chick’n & Mushroom Pasta, med flera portioner torrmat i varje. Vi testade nu två skopor av varje och det var lite för små portioner för vandring, tyckte vi, så nästa gång testar vi mer. Det var inte vacker mat, men med lite extra salt (tur att vi hade med det!) smakade det verkligen helt okej, så det känns som bra och smidig vandringsmat.

Vi knatade vidare och sen blev det även en fikastund vid Vallentunasjön.

En kort bit gick leden längs en bilväg som knappt hade någon vägren. Det kändes sådär och sen blev vi förvirrade när vi kom till en bilbro över motorvägen. Jo, det var den vi skulle gå på … Det kändes fel, men gick bra och lyckligtvis var det ingen särskilt lång bit.

När vi kom till slutet såg vi busshållsplatsen direkt och en buss kom inom några minuter. Väldigt smidigt och lyxigt!

En fin dag! Nästa gång planerar vi Sörmlandsleden igen, men någon gång fortsätter vi säkert på Roslagsleden.

1 kommentar

Påsklovsveckan

I måndags (annandag påsk) hade jag en egen ledig dag hemma, eftersom resten av familjen var i Oskarshamn. Jag gjorde inget särskilt och det var väldigt skönt att bara sköta mig själv, läsa, kolla Gilmore Girls och så vidare.

I tisdags jobbade jag hemifrån och sen kom familjen hem.

Tanken var att jag och barnen skulle åka till Nyköping torsdag-lördag, men min mamma var jätteförkyld, så vi ställde in det och ska försöka hitta någon helg att åka i stället.

Jag hade jobbat in onsdagarna denna och föregående vecka, så jag var ändå ledig torsdag – fredag. Jag och barnen passade på att göra ett escape room, som vi ju skulle ha gjort på sportlovet när vi var sjuka i stället. Så vi åkte till ett ställe i Gamla stan och dödade Dracula! Kul! Sen blev det middag på McDonald’s innan vi åkte hem.

Har även lagt en del tid på fortsatt semesterplanering i veckan.

Igår läste även Jonas ut Shutter island och på kvällen såg vi filmen.

Vi fick snö igen i veckan (lagom tills familjen åkte hem, lyckligtvis hade vi inte bytt till sommardäck), men nu är det ett gäng plusgrader igen …

Idag var jag ute och joggade en sväng och njöt av att bron längsmed Karlbergskanalen är öppen igen. Det innebar att jag avslutade rundan vid badstegen … och då bidde det ett spontant aprildopp! Lite läskigt i och med att jag ju då inte hade några neoprenstrumpor, men det gick bra. Härligt med årets första jogg- och dopp, ett mycket bra koncept!

Jonas och jag har precis spelat en omgång av brädspelet Stardew valley. Trixar lite med det för att korta tiden, förra gången gjorde vi det för svårt och nu för lätt … kanske har perfekterat det snart. :)

Läser: The cost of sugar av Cynthia McLeod. Långt ifrån feelgood … Kommer i alla fall ge mig ett nytt läst land, Surinam!

Tittar på: Ronja Rövardotter (Netflix) med familjen, 3 Body Problem med Jonas (+ pausad Santa Clarita Diet), Gilmore Girls själv.

Spelar: Spelade faktiskt lite Disney Dreamlight Valley igår. Det pågår visst ett påskevent som jag dock missat det mesta av. Men jag spelar lite nån gång ibland bara, det får räcka.

Pusslar: Lade klart Skönheten och odjuret idag! Det tog sin lilla tid eftersom jag inte varit så aktiv.

Lämna en kommentar

Våffeldagen, Jonas namnsdag och påskhelgen

I måndags åt vi såklart våfflor, för det var våffeldagen.

Jag hade ingen skrivdag/ledig dag eftersom jag gjort en rockad. Jobbade denna onsdag och ska jobba nästa, för att i stället vara ledig på torsdag och fredag på påsklovet.

På skärtorsdagen körde vi vår lilla äggjakt som vi började med i stället för att skicka runt barnen som påskkärringar under coronatiden. Det fastnade liksom. :)

I fredags var det ledig långfredag och Jonas namnsdag. Han fick godis i present, scones till frukost, pasta pistou till lunch och pizza till middag. Till fikat hade jag gjort ett kul litet projekt: sju sorters kakor! Jag bakade drömmar, finska pinnar, kolasnittar, schackrutor, bondkakor och chokladsnittar.

Jonas och jag körde ett parti av Stardew Valley-brädspelet och till fredagsmyset såg vi The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes.

Så blev det påskafton! Påskharen hade lämnat ett brev till barnen och de fick springa runt till en massa olika ställen innan han till sist ledde dem till påskäggen … Vi åt mumsig påsklunch, tog en promenad till popup-återbruksstationen (hade en del att lämna efter Sanders bokhyllerensning m.m.) och en liten bit till, slappade och så spelade vi en omgång Wingspan på kvällen. Mysigt.

Idag hade Ava sitt läxhjälpsjobb och sen åt vi påskmat för sista gången. :) Sen åkte Jonas och barnen till Oskarshamn för att hälsa på farmor och farfar i ett par dagar. Jag har haft en lugn eftermiddag/kväll och njuter av att få sköta mig själv och göra saker när jag vill. Till exempel ska jag nog äta middag snart, 21:28 … haha.

Vi turas om, så nästa vecka är det jag som åker iväg med barnen en sväng (därav ledig torsdag-fredag).

Läser: Läste precis ut När allt är över av Charlotte al-Khalili. Får se vilken jag börjar på härnäst.

Tittar på: Vi såg första avsnittet av nya Ronja på Netflix till påskfrukosten! Kul! Får se om alla vill vara med och se hela … Jag och Jonas har börjat titta på 3 Body Problem, trots att vi inte sett klart Santa Clarita Diet. Och jag tittar på Gilmore Girls.

Pusslar: Haha, fortfarande Skönheten & Odjuret … men det har gått framåt litegrann i alla fall.

Lämna en kommentar

Bokcirkel, semesterplanering och glasögon

I tisdags var det bokcirkelträff på Shere Khan och vi pratade om Drömmen om ett träd. Trevligt!

I onsdags lade jag en stor del av “skrivdagen” på semesterplanering. Vi har nämligen bestämt att skaka liv i de gamla tågluffsplanerna från 2020. Så Italien, nu kommer vi! Har klurat en hel del nu på sistone och det mesta är spikat. Vi kommer sova i Köpenhamn, Innsbruck, Venedig, Rom (eller Ostia vid kusten, men på tunnelbaneavstånd från Rom), Desenzano, Tirano, Chur. Nattåg Hamburg – Innsbruck, Zürich – Berlin och förhoppningsvis Berlin – Stockholm (annars kanske det blir en övernattning till någonstans). Coolt! Vi tänkte ju förut att vi inte skulle åka till Italien på sommaren pga att det kan bli så hiskeligt varmt, men nu har vi glömt bort lite hur jobbigt det är när det är varmt, tror jag …

Coolt med storslagna planer (även om jag jobbar på att släppa chocken angående hur dyrt det blir) och har nån tips om någon av städerna emottages allt tacksamt. Har som sagt klurat och krånglat en del. Tänkte först köra med Interrail, men ändrade mig. Det var bara nattågen som blev billigare med Interrail så det räckte inte riktigt för att motivera det. Hade dock hunnit boka två nattåg med Interrail-rabatten, men avbokade och bokade om utan, phew.

I torsdags rockade vi sockorna. Jag hade eventuellt tänkt gå till kontoret, men det blev i stället att jag rockade hemma utan att någon såg … oh well. Barnen rockade i skolan i alla fall.

I fredags var jag på kontoret på Stureplan för att det var teammöte. På hemvägen hämtade jag mina nya glasögon! Yay! Jag ser mycket bättre än med de gamla. Hade på mig dem hela fredagkvällen och lördagen, men idag är det skönt att ha linser igen. Det är ju svårt att komma ifrån att det är knepigt med starka glasögon. Jag tog ju de tunnaste glasen jag kunde hitta och som skulle förminska mitt ansikte så lite som möjligt, men jag kan inte säga att jag märkte någon skillnad mot de gamla. Och så är det ju det där med att jag bara ser riktigt bra på en liten punkt rakt fram. Tittar jag minsta lilla snett blir det genast skevt och suddigt, så det är att vrida huvudet som gäller. Plus att synfältet såklart är begränsat och inramat av glasögonen på ett sätt man slipper med linser. Men jag kommer såklart använda de nya glasögonen åtminstone mellan sängen och badrummet och när jag t.ex. är förkyld och kliig i ögonen.

Har visst inte lyckats ta någon bild med nya glasögonen utöver min ganska awkward selfie jag tog igår när jag bockade av mitt marsdopp …

Nu kan jag visa före- och efterbilder från Sanders rum med gamla och nya bokhyllan:

Hans tejpade VR-ruta syns också. :) Nu har han lite mer plats att stå och veva med armarna.

Fredagsfilmen blev Alien och igår lördag såg jag och Jonas även Snöns brödraskap om flygolyckan i Anderna 1972.

Läser: Shutter Island av Dennis Lehane, jag och Jonas bokcirklar vidare. Hämtade dessutom en reserverad biblioteksbok med tvåveckorslån, så får nog lägga på ett kol …

Tittar på: Santa Clarita Diet med Jonas, även om vi inte är så flitiga. Gilmore Girls själv.

Pusslar: Fortfarande inte klar med Skönheten och odjuret …

Lämna en kommentar

Escape room, pi-dagen och glasögonbeställning

I måndags träffade jag Ingela för vårt standardkoncept escape room och mat. Vi brukar ju säga att vi räddar världen, fast den här gången var det nog inte riktigt så … Vi körde rummet Life Sentence på Fox in a box, där vi var grova brottslingar som skulle rymma från fängelset. Det var ett riktigt bra rum och kändes speciellt eftersom vi hade så lite att gå på till en början. Vi blev inlåsta i varsin cell mitt emot varandra, så att vi kunde räcka över saker till varandra. Och det fanns typ … nästan inget där? Fast det var ju precis tillräckligt i alla fall. Det blev lite svettigt på slutet, men vi klarade oss med 2-3 minuter tillgodo. Phew. Flera snygga och överraskande grejer, väldigt kul! Sen blev det bengaliskt på Shere Khan, också mycket bra. Faktiskt bokade jag bokcirkelträffen nästa vecka där också.

I torsdags var det Pi day (14/3 i mer amerikanskt format 3.14 …) och vi firade i vanlig ordning med att äta paj. Det var min tur att laga mat och jag fixade en i mitt tycke mycket god tacopaj, plus blåbärspaj från ett sånt där kit med bär och deg. Gott!

Idag har jag fattat ett svårt beslut. Jag har beställt mina nya glasögon! Numera har alla ställen begränsningen att man får ta hem fyra provbågar åt gången. Det blev två omgångar från Favoptic, en från Lensway och en från Mister Spex. Supersvårt att hitta snygga glasögon som passar bra! Och svårt att veta vad som ser bra ut, när allt ser ovant ut. Många jag tyckte om var för smala för mitt huvud och nästan alla nuddade mina kinder i olika grad. Mina nuvarande gör inte det alls, ens om jag skrynklar ihop ansiktet allt jag kan. Hade helst velat slippa det, men de jag beställde nuddade i alla fall inte i neutralt läge, däremot om jag drog upp kinderna.

Hur som helst, dessa blev det:

Och här är jag i provbågarna respektive i mina gamla glasögon:

(Man ser ju vilka som är riktiga glasögon, eftersom de förminskar mitt ansikte …) Egentligen hade jag nog tänkt sticka ut lite mer och ta något mer annorlunda, t.ex. lite rundare och lite rödare, men nu blev det ju ganska likt de tidigare. :) Fast lite större och lite mindre rektangulära ändå. Och lite snyggare enligt mig, tror jag, hehe (såå svårt!). Jag känner kanske inte att det blev perfekt-perfekt, men har svårt att tro att jag skulle känna så om några? Viktigast är ändå att jag förhoppningsvis kommer se mycket bättre med dessa. Hoppas bara att det där kindnuddandet vid ansiktsskrynklande inte blir jobbigt.

Var köpte jag dem då? Jo, det blev Mister Spex. Största anledningen till det var att de hade möjlighet att välja ännu tunnare glas än de andra. Med mina styrkor (-8,50 och -7,50) är det viktigt. Det påstås att förminskningseffekten ska bli mindre också, så det ska bli intressant att se om jag märker någon skillnad på de nya och de gamla, som inte har lika häftiga glas. Jag var inställd på att det skulle bli väldigt mycket dyrare, men sen hade de 50% på allt helt plötsligt? Så jag gav 1622 kr totalt. Jag hade turen att råka gilla den billigaste av bågarna jag provade bäst, 474 kr var bågpriset och resten glaspriset.

Annat i veckan: utvecklingssamtal med Sander, jag testläste klart ett mycket bra fantasymanus på min skrivdag och fick även mer testläsarfeedback på mitt, idag söndag fixade vi klart det sista med Sanders nya bokhylla (satte i utdragslådorna som vi plockade från gamla bokhyllan, satte på väggfästeskydd) och ska nu bara göra oss av med de sista utrensade prylarna (gosedjur, ej längre behövda tyglådor m.m.).

Läser: Shutter Island av Dennis Lehane – minibokcirkeln med Jonas fortsätter, vi har läst cirka en tredjedel och pratar kontinuerligt om den.

Tittar på: Jag och Jonas har börjat se Santa Clarita Diet och jag kollar vidare på Gilmore Girls. Fredagsfilmen blev Damsel, nya Netflixfilmen med Millie Bobby Brown.

Pusslar: Fortfarande Skönheten & odjuret, fortfarande inte så mycket. Måste bli bättre på att ta pusselpauser!

Lämna en kommentar

Synundersökning, Mello-final, rensning och Ikea

Jag har bestämt mig för att äntligen skaffa nya glasögon. När jag var sjuk förra veckan använde jag glasögonen hela dagarna och blev ännu en gång smärtsamt påmind om hur dåligt jag ser med mina 15 år gamla glasögon… Så i tisdags var jag på synundersökning. “Jag ser att du skaffade ett par 2009… men det är inte dem du har på dig, va?” Hehe. Tydligen rekommenderas man byta oftare än vart femtonde år? Men jag använder ju primärt linser, så därför är det låg prio. Jag kommer köpa ett par nu, men det blir en billigare variant för jag kommer säkert fortfarande mest använda linser. Jag har fyra (maxantalet) provbågar hemma nu och av dem är endast ett par tänkbara, men jag måste nog prova lite fler…

Ava var på skidresa till Romme med skolan i onsdags. Jag är mycket imponerad över att hon verkar ha klarat det riktigt bra trots att hon aldrig stått på ett par skidor tidigare.

I fredags var jag på kontoret i Arenastaden. Hade en avstämning i form av promenadmöte med nya chefen, lunchade med henne och Anna, hade teammöte och spelade Geoguessr. Trevligt!

Helgen har varit fullspäckad av duktigjobb. Igår tömde vi Sanders enorma bokhylla, sorterade grejer och rev bokhyllan. När vi gjorde det tackade vi vår lyckliga stjärna för att vi inte lovat bort den till någon, eftersom det var svårt att ta isär den varsamt… Så vi åkte till återvinningscentralen med den + ett par kassar textil. Sen blev det också flera vändor till soprummet med skräpiga leksaker (grovsopor) och annat.

På kvällen var det Mello-final. Jag är inte superintresserad och hade inte sett något tidigare, men det var helt ok ändå. Hade nog väntat mig mer än två timmar och ett segare förlopp, men det kändes ganska snappy ändå. Marcus & Martinus vann, vilket Ava var nöjd med. Sander hejade hårt på Medina. Jag tyckte också de var kul men hade också gärna skickat Cazzi Opeia till Eurovision.

Idag har vi kört en massa böcker, utklädningskläder och leksaker till Väsby så att Jonas syster kan kolla vad de vill ta över till sina barn. Sen blev det en vända till Barkarby där vi köpte luftmadrasser på Jysk och framför allt ny bokhylla till Sander på Ikea. Tog en liten fika i caféet också, mysigt. Och så köpte vi lite småpryttlar, som man ju gärna gör på Ikea. Durkslag, dra-på-lakan, stänkskydd till stekpanna, tulpaner, kaktusar, en mini-orkidé, bestick (påfyllning av vår mellanstorlek).

Grejen med Sanders rum är att han knappt får plats att köra VR och redan har slagit sönder en handkontroll. Enklaste sättet att få mer plats tyckte vi var att byta bokhylla. Han hade en enorm 5×5-hyllors Expedit/Kallax och nu köpte vi en 3×4 i stället (3 bred, 4 hög). Och då blir det ju mindre plats för saker. Det fanns gott om leksaker som bara legat oanvända, så det var inte så svårt att rensa dem. Däremot kändes det rätt jobbigt att slänga ut merparten av alla böcker … Behöll en del av nostalgiska skäl, men nu kommer det verkligen inte att finnas mycket åldersrelevant läsning för Sander hemma. Fast han läser ju inte heller, så … Och vi kan såklart nyttja biblioteket!

Att bygga den, samt att bli av med de sista prylarna, får ske en annan dag…

Läser: Jag och Jonas har börjat läsa Shutter Island (varsin e-bok) av Dennis Lehane, som en liten minibokcirkel. :)

Tittar på: Vi har sett klart The Good Place. Kanske börjar på en ny serie ikväll. Själv fortsätter jag också med Gilmore Girls.

Lyssnar på: Har lyssnat lite på Wannadies efter konserten. <3

Spelar: Har inte gett upp Disney Dreamlight Valley än, spelade nog nåt i veckan, tror jag?

Pusslar: Inte många bitar lagda i veckan på Skönheten och odjuret-pusslet, men snart så …

Lämna en kommentar

The Wannadies på Cirkus

Lördag 2 mars var jag på konsert på Cirkus! När jag såg att mina gamla favoriter The Wannadies skulle spela i Stockholm var jag bara tvungen att köpa biljett. Jag har sett dem i min ungdom och jag visste att jag skulle ångra mig om jag inte tog chansen att se dem igen.

Det var en toppenkonsert! Och det var roligt att se medlemmarna i bandet som de ser ut idag. Jag har sett Pär i media på sistone (i och med hans medverkan i Så mycket bättre) men jag var inte beredd på att Christina blivit blond och well, 50+. Men det var underbart att se henne och både känna igen och inte känna igen henne på samma gång. Hon hade kvar sin stil och sina moves, fast med blont hår och glasögon liksom. Likaså bröderna Schönfeldt hade blivit mogna herrar, men om jag hörde Pär rätt så var trummisen Erik Dahlgren sjuk och ersatt.

Som alltid när jag är på konsert tyckte jag att sången och pratet hördes för lite och instrumenten för mycket. Varför är det alltid så på konsert? Fick spetsa öronen och missade mycket av mellansnacket.

Charmiga Hök

Jag hade inte koll på om det skulle vara förband eller inte, men när Hök klev in på scenen undrade jag för en sekund om det var någon sorts prank. De såg nämligen nästan ut som ett yngre Wannadies. :) En kille med stort, lockigt hår och en brunett-tjej, samt två ytterligare grabbar som typ hade kunnat vara bröderna S … Men sen presenterade de sig som Hök och de var fina. Sjöng på svenska och var charmigt ödmjuka och tackade publiken för mottagandet av “små schitar från Schellefte”. :) Sångerskan från Hök fick dessutom komma in senare och sjunga String Song tillsammans med bandet – Pär pratade en del om att han inte nådde lika högt i registret längre och att den blivit svår, men att hon var snäll och ställde upp. Det var väldigt fint!

Fyndig och jazzig Love

Efter en liten paus kom nästa förband. Jag hörde aldrig om de sa det, men jag har googlat mig fram till att det var Love Rönnlund med band. Båda förbanden körde fyra låtar tror jag och det kändes lagom när man väntade på något annat, tycker jag. Inte kul med förband som kör i evigheter. Jag uppskattar ju sällan sånt jag hör första gången. Väldigt charmigt var att förbanden fick komma ut på scenen igen i slut-tacket!

Ett annat gästspel gjordes av Peg Parnevik, som kom in efter en stund för att “hotta upp” låten Hit. Jag hörde det där om upphottandet, men missade att Pär sen sa att det var Peg Parnevik (har sett och hört det på någons video sen …), så jag satt frågande: vem är det där och varför har hon inga byxor på sig? Jag har inte så bra kändiskoll, haha.

Wannadies är så mysiga! Pär framstår som så känslosam och kärleksfull. Ödmjuk inför sin egen person, men stolt över sina låtar. Charmigt!

Jag hade inte tänkt jättemycket på vilka låtar jag ville höra, väl medveten som jag är om att jag älskar för många Wannadieslåtar för att alla skulle komma med. Men jag var nöjd!

Enligt setlist.fm spelades detta:

Yeah
Friends
Love in June
Might Be Stars
Low Enough
Aldrig ensam (Jonathan Johansson cover)
My Home Town
String Song (with Felicia Selin)
It’s You (It’s You It’s You It’s You)
You and Me Song
Shorty
Hit (with Peg Parnevik)

Encore:
Öm sommarvals
Fiskarna i haven (Idde Schultz cover)
Someone Somewhere

Encore 2:
Never Killed Anyone
That’s All

Förutom coversarna Aldrig ensam och Öm sommarvals (Fiskarna i haven känner jag till och hade hört Så mycket bättre-versionen av) och den nya låten It’s You (It’s You It’s You It’s You) hade jag bra koll på allt. Nya låten fick mig verkligen att associera till Big Fan (där de också sjunger It’s You). Men den var fin. Perfekt för mig med en ny låt + lagom många covers, jag föredrar ju sånt jag redan kan.

Jag var lite extra glad för Shorty. Jag är också kort. :) Men varenda en av originallåtarna gjorde mig glad. Det var extra fint att Pär kallade Someone Somewhere en favorit. Han sa att ingen höll med, men jaaaag gör det!

I setlisten saknas minst en … nämligen Ja må hon leva! Bandet och publiken sjöng för Christina som nyss fyllt år. Och det utgjorde övergång till You And Me Song, som är skriven till Christina. Fint!

Här kommer några filmsnuttar från konserten:

Tack Wannadies! Hoppas få se mer av er! <3

1 kommentar

Sportlov med sjukdagar, Wannadies-konsert och kusinkalas

Sportlovsveckan blev en skruttvecka med förkylningar. Jag var sjukskriven måndag-torsdag och det blev inget av planen att göra något kul med barnen på min lediga onsdag.

Jag jobbade i fredags i alla fall och fredagsmyset blev poké bowl och skräckfilm, Talk to me.

Igår lördag åkte Jonas och barnen en sväng till MOS, men jag stannade hemma och laddade för kvällen då jag gick på konsert med Wannadies! Men konserten ska få ett eget inlägg, så mer om den senare. (EDIT Här kom det: The Wannadies på Cirkus)

Idag har vi varit och grattat kusinerna, som egentligen hade kalas förra veckan då vi var sjuka. Ava var tyvärr för trött för att följa med, efter att hon varit på fest sent igår och sen haft sitt läxhjälpsjobb idag.

Nu ska vi försöka få ordning på dygnsrytmen igen efter barnens lediga vecka…

Läser: Drömmen om ett träd av Maja Lunde, till nästa bokcirkelträff.

Tittar på: The Good Place med Jonas och Gilmore Girls själv. Blev ett antal avsnitt under sjukdagarna…

Lyssnar på: Wannadies såklart. :)

Spelar: Min provperiod på Game Pass gick ut i veckan och jag förnyade inte. Däremot köpte jag loss spelet jag spelar, Disney Dreamlight Valley, så att jag i lugn och ro kan spela tills jag känner mig färdig. Jag och Jonas spelade i alla fall vidare litegrann på Return to Monkey Island.

Pusslar: Orkade inte pussla när jag var sjuk. Bara några få bitar blev lagda av Skönheten och odjuret-pusslet i veckan.

Lämna en kommentar