Jonas 43 år!

Idag har vi firat Jonas, som fyller 43 år!

Det blev ett lugnt och traditionellt firande. Presenter på sängen, pasta pistou till lunch och hamburgare till middag, ett försök att veganisera Jonas mammas mandeltårta som han gillade när det begav sig (jag kan behöva några försök till… men gott blev det i alla fall, även om det inte blev helt rätt), ett försök att spela brädspelet Robinson Crusoe med hela familjen, men vi hann inte klart… och nu på kvällen har jag och Jonas sett Stranger Things, del 1 av del 2 av säsong 4, ehh, eller hur man nu säger.

100 fågelfotokryss!

Wohoo! Just nu är räknaren på fågelsidan extra fin. Jag är uppe i 100 fotade fåglar!

100 fotade fåglar!

Idag var jag nämligen ute och joggade/gick i Karlbergsparken och fick för första gången syn på två stycken mindre hackspettar! Oj, så små de var! Tyvärr hade jag ju inte kameran med mig, så mitt hundrade foto blev inte mycket att skryta om egentligen… Hoppas få uppgradera det snart. Så här blev det i alla fall…

En mindre hackspett!

Studiebesök på jobbet

Idag gör jag en sorts studiebesök på jobbet. Även om det är lite oklart var jobbet egentligen är nuförtiden… Jag hör kanske mer till kontoret på Grev Turegatan (GT) egentligen, men nu har bautastora huvudkontoret i Arenastaden öppnat. Jag har bara gjort ett par besök på GT-kontoret, som vi flyttade till under covidtiden, men i huvudsak jobbat hemifrån (alltså till typ 99,99999999% sedan covid-debaclets start…), och det där med att vara i kontorsmiljö igen, fast ny och främmande kontorsmiljö med (åtminstone på GT) många störmoment (musik, pingis, folk) har visat sig vara en utmaning för mitt utmattningssyndrom så dagens kontorsbesök håller jag så chill som jag kan. Det är enormt stort, nästan tomt och nästan tyst här idag – bra. Jag fick småprata lite med en kollega (enda här jag sett som jag känt igen och vi hade alltså stämt träff), jag fick styra upp mitt accesskort (hade ett, men det släppte inte in mig – snabbt fixat i receptionen), sätta en personlig kod på mitt privata skåp och allmänt orientera mig lite. Sen satt jag en stund och drack kaffe/te (ja, en av varje…) och läste i något sorts soffbås. Nu testade jag att koppla in datorn till en skärm (det funkade direkt, även internet, och datorn laddar också med samma sladd, fint!).

Sa jag att det är STORT här?! Tar nog ett tag att bli bekant med byggnaden…

Nu ska jag gå och luncha någonstans i Mall of Scandinavia, som ligger tvärs över spåren härifrån (tittar ut på det nu).

Sommar på Hornsbergs strand

Oj, så varmt det är nu! Runt trettio grader – phew. Jag och barnen badar varje dag just nu. Lyxigt att ha bad tvärs över gatan, så det inte behöver bli ett så stort projekt!

Igår badade vi en sväng på lunchen (jag jobbar ju fortfarande, men de är hemma lediga) och sen igen på kvällen. Vi unnade oss en fin sommarhängskväll med sushi på Pong, glass på StikkiNikki och sen ett kvällsdopp (Jonas var hos en kompis).

Mysig midsommar i Bagis

Glad midsommar och Grattis Anton!

Vi fick en mysig midsommarafton hos våra vänner i Bagis. Det var även Antons födelsedag, så det var dubbel anledning att fira.

Liten tur i skogen

Vi åt mumsig lunchpicknick i skogen och sen tårta hemma i vännernas svala (!! alltså Guuud, jag storknar av värme hemma hos oss just nu…) lägenhet. Vi vuxna spelade Wingspan, småkillarna gick ut på upptäcktsfärd och stortjejerna hängde mest i soffan. Ingen ville riktigt åka hem. Vi hade inte planerat så långt, men lunchmaten räckte till middag också och så åkte vi till slut hem strax före 21.

Hemma igen nyttjade jag Wingspan-peppen till att faktiskt lära mig ensamspelarversionen. Det var inte så krångligt när man väl listat ut hur man gjorde, däremot fick jag storstryk, hehe… Vill testa igen och försöka få lite bättre förutsättningar.

Fågelskådning, utelunch och geocaching i Sandemars naturreservat

Sandemars naturreservat. Visst önskar man ibland att man fick gå liiite närmare…

Igår fick jag äntligen chansen att göra en lite rejälare utflykt: jag åkte till Sandemars naturreservat som ligger nära Dalarö. En och en halv timme tog resan enkel väg med smidiga byten (gå + tunnelbana + pendel + buss) – det är inte jättepraktiskt alla gånger att jag inte kör bil, vilket hade gått på typ en halvtimme plus att jag med bil hade kunnat åka hem vid valfri tidpunkt i stället för en gång i timmen, men men…

Utflykten började redan hemma med lite prepp. Jag har ju läst en del om att fixa egen torkad mat till vandring och sådär. Det är såklart lite overkill för en dagsutflykt, men jag ville ändå testa något enkelt. Jag torkade bara vegobaconbitar i ugn och sen tog jag snabbmakaroner, “ost”-pulversås, näringsjästflingor plus lite örtsalt och peppar och lade ihop i en påse till en sorts simpel carbonara.

Det luktade fejkon här hela dagen medan jag höll på och torkade, hehe… Jag hade egentligen gärna velat göra en sås och torka, så man får med havregrädde och sånt där, men kanske nästa gång. Hann inte riktigt ställa mig och laga mat, det var lagom nivå att bara tömma ut ett paket bitar på en plåt.

Sandemar var väldigt fint och bjöd på fåglar, hav, strandängar och skog. Det blev fågelfoto, vandring, lunch på Trangiaköket och geocaching. Många av de saker jag gillar. :)

Lunchen då? Jodå, den blev helt okej! Jag var mest fokuserad på att koka färdigt makaronerna, men det var egentligen fejkonbitarna som hade behövt mer tid. Sånt där tål ju att experimenteras med lite innan man ska preppa för sin långvandring…

Såg: tofsvipa (i mängder!), större strandpipare, rödbena, gäss (vitkindad, kanada, grå), knölsvan, stare, drillsnäppa, svartsnäppa, strandskata, storskarv, fisktärna, större hackspett, koltrast, bofink, vigg, fiskmås, skrattmås, sädesärla … och säkert många fler som jag glömmer just nu. Nya “fotokryss”, dvs fotograferade fåglar till fågelsidan blev svartsnäppa och drillsnäppa, så nu är jag uppe i 98 st och ganska nära 100.

Såg kanske: småskrake, en eller ett par oidentifierade sjöfåglar – dessa hade kanske varit nya fotokryss om jag bara lyckats ta bättre bilder…

Hörde även med stor sannolikhet härmsångare, taltrast m.fl., som jag gärna hade fått på bild, men tyvärr inte ens lyckades få syn på.

Och så blev det tre fina geocacher också.

Söder Runt 2022

Jag hade ju precis bara smugit igång löpningen igen efter en svacka och hade fortfarande problem att springa ordentligt pga strejkande vader (och lite knän också, men inte lika hindrande, bara … ont, hehe). Ett litet millopp på det?! Sista planerade joggingrundan innan kändes ändå rätt ok, så jag körde. (Detta var alltså i lördags kväll, dvs 11 juni.)

Det gick hyfsat. Vid 6 km började ena vaden strejka såpass att jag gick en bit. Sen var det rätt segt ett tag när jag kom igång igen … Men jag tog mig runt utan alltför stora plågor. Och sprang i alla fall större delen av sträckan. :) Officiell tid blev 1:08:44.

Kul att jag kunde vara med, jag gillar ju de här springa-runt-en-ö-i-Stockholm-loppen (Kungsholmen runt och Söder runt).

Skolavslutning

Det var ju ett tag sedan vi var med om en skolavslutning, men idag var vi på Sanders skola som slog på stort med röda mattor, såpbubblemaskiner (svårt att se, men det var massor av bubblor på skolgården), ballonger och konsert med maffig ljudanläggning. På vägen hem mötte vi Ava som kom från sin egen (föräldrafria) skolavslutning! 7:an respektive 3:an är avklarade och nu är det SOMMARLOV!

Balkongfixdag!

Balkong med trall och odlingar fixade.

Jösses, vad vi har jobbat idag. Så skönt att det blev klart!

Vid lunchtid skulle Sander på kalas på Leos Lekland. Vi stuvade in hela familjen i bilen, lämnade av Sander och åkte vidare till Ikea där vi först åt lunch och sen köpte diverse saker. Bland annat plasttrall till balkongen och fyra papperskorgar som hos oss får agera jordgubbskrukor.

Tillbaka vid Leos blev det också en tur till Bauhaus. Sen släpade vi hem brutalt mycket jord, phew, och allt annat såklart.

Och så flytta runt massor på balkongen, sopa och klura trall. Fick såga lite för att den skulle få plats, men det blev riktigt bra. Sen, phew, plantera om alltihop.

Det var riktigt jobbigt och jag har ont typ överallt nu, men jag är glad att vi hann klart.

Skulle förstås gärna få till lite mer MYS, men det är inte helt lätt…

Hoppas nu på att det kommer vara varmt nog för att jag faktiskt ska kunna nyttja balkongen som läshörna!

Jobbar 50% och glömde bort Duolingo…

I förra veckan började jag jobba 50%. Jag var även på kontoret den dagen, vilket jag inte brukar vara. Trodde det skulle gå ganska bra, men det blev faktiskt tuffare än väntat. Eller, kanske inte just då, men efteråt. Så nu försöker jag få koll på läget igen…

Insåg precis att … vänta nu, jag har inte kört Duolingo på ett tag, väl? Jag hade ju min streak som närmade sig 600 dagar, men av någon anledning slutade appen påminna mig och tja … det tog alltså någon vecka innan jag ens kom på att jag inte kört på ett tag och därmed sumpat min långa streak. Sugigt, fast äsch! Lite skönt också faktiskt att ha ett “måste” mindre. Jag har ju brukat ta sommarpaus, även om jag inte gjorde det förra sommaren, så jag tänker nog att jag sommarpausar nu och sen får vi se om jag känner för att köra igång igen eller inte. Jag tröttnade ju lite på spanskan och körde därför lite tyska och franska ett tag, men sen fortsatte jag med spanskan och sen … glömde jag bort den.