Hoppa till innehåll

Nu har jag bloggat i 10 år

Trumvirvel, bubbelskål och serpentinblås, nu har jag bloggat i tio år. TIO ÅR! Och allt finns kvar, så den som vill kan gå tillbaka och läsa mina inlägg från när jag var 19 år, gick på gymnasiet och hade stora kärleksbekymmer. Fast jag kände inte riktigt att jag kunde skriva om kärleksbekymren i klartext, så jag gjorde såna där irriterande hintar och berättade lite vagt hur deppigt allt var. Det är inte särskilt bra bloggande att göra så, men jag får väl försvara mig med att jag knappast trodde att jag skulle sitta här och orda om det tio år senare.

Oavsett hur bra eller dåligt skrivet det är tycker jag i alla fall att det är riktigt roligt att ha ett arkiv över sitt liv på det här viset. Jag önskar bara att jag börjat tidigare! Jag har visserligen några pappersdagböcker och resedagböcker, men de är lite mer kaotiska och jag har knappt någonsin tittat i dem.

När jag nätdagboksjubilerar bjuder jag numera på statistik, så här är en kurva med antal inlägg per år. Det har dock blivit lite konstigt nu när jag slagit ihop vardagsbloggen med bokblogg, filmblogg och fotodagbok. Antal inlägg stämmer inte med tidigare redovisningar och särskilt filminläggen har gjort att vissa år fått väääldigt många inlägg. ’nuff said, här kommer kurvan:

Antal blogginlägg 2000-2009:

Blogginlägg 2000-2009

2000 156
2001 205
2002 107
2003 159
2004 252
2005 424
2006 579
2007 600
2008 478
2009 311

2007 blev det ju riktigt mycket skrivet, men enligt tidigare statistik då jag bara räknade vardagsbloggen var siffran 272. Det gör väldigt stor skillnad med framförallt filminläggen.

Det är ganska mycket text totalt. Jag har lagt in en räknare på sidan med alla inlägg och just nu säger den: “Helenas dagar består av 3,294 inlägg med totalt 719,593 ord.” Det skulle kunna bli en nätt liten blok (bloggbok, alltså) på sisådär 3000 sidor om jag bara lade in texten.

Mina tio vanligaste sökfraser 2009:

Mycket receptrelaterat, alltså. Och lite längre ner i listan kommer en massa osedligheter, i vanlig ordning. Osedligheterna lär nog finnas kvar 2010, men min receptsamling bor ju faktiskt inte på Helenas dagar längre, så det kommer nog att se annorlunda ut framöver.

Apropå det har det ju hänt en hel del på Helenas dagar sedan sist. Jag tänker framför allt på migreringen till WordPress och ihopslagningen av de olika delbloggarna. Och mer förändringar lär det bli framöver eftersom jag håller på och bygger upp sajten med Drupal och det lutar åt att det blir den versionen jag kommer att använda.

Relaterade inlägg:
» Nätdagboken 9 år!
» Nätdagboken 8 år!
» Nätdagboken 7 år!
» Nätdagboken 5 år!
» NÄTDAGBOKEN FYLLER ETT ÅR!!

2 kommentarer

  1. Grattis! Hurra hurra hurra!

    vad roligt att ha hållit på så länge! Själv är jag inne på mitt fjärde år, inte mycket i sammanhanget, och har också en hög pappersdagböcker liggande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *