Hoppa till innehåll

Resumé

Om Helena | Snabbfakta | Resumé

Här kommer en liten resumé över mitt liv… åtminstone så länge jag hållit den uppdaterad…

====== 2020 ======
NetRelations blev en del av EVRY och sedan 1 februari är jag anställd av EVRY.

Coronakrisen ledde till en lång period av hemifrånjobb.

====== 2019 ======
Jag satsar äntligen ordentligt på mitt skrivande, får iväg manuset Jessicamilla (9-12 år) till förlag och får de första refuseringarna, samt börjar skriva på ett manus för vuxen målgrupp.

Vi bestämmer oss för att skippa flyget för klimatets skull. Den stora sommarsemestern blir en fantastisk tågresa och vi får mersmak.

Här sammanfattas 2019 mer ordentligt.

====== 2018 ======

Direkt efter julledigheten börjar jag på nytt jobb som gränssnittsutvecklare på NetRelations.

Vi gör Den Stora Ommöbleringen hemma så att Ava tar över kontoret, Sander får deras tidigare gemensamma rum för sig själv. Kontoret komprimeras och flyttar in i ett hörn av vårt sovrum. Den avskilda läshörnan försvinner.

====== 2017 ======

Jag får fart på min läsning igen! Jag och Anna startar en bokcirkel, som senare får namnet Veganbokprat. Jag går också med i ytterligare en bokcirkel. Kul!

Huvudgrejen på semestern är två veckor på Gotland. Vi besöker också Lilla Sverigebyn för tredje gången och har vuxendejt på Strandnära för andra gången. Jag och Jonas fortsätter vårt projekt att vandra Ostkustleden efter paus förra året.

Ava börjar 3:an och Sander på storbarnsavdelningen på förskolan.

Jag och Ann åker på geocachingweekend till Tallinn i oktober.

====== 2016 ======

Barnens kusin Timo föds i mars! Vi träffar honom för första gången i maj.

Jag och Anna åker på en fantastisk weekend i Warszawa och äter en massa god veganmat.

Jag håller igång löpningen och springer flera lopp.

Jag och Jonas åker på dejt med övernattning på Yasuragi!

Jag och Ann åker på Malmöweekend och springer Vegoloppet.

Jag börjar med geocaching.

Semestern: huvudattraktionen är två veckor i Lugnets stugby på Öland. Vi besöker också Lilla Sverigebyn igen och jag och Jonas får en övernattningsdejt på Strandnära B&B på Öland.

Ava börjar 2:an och börjar spela basket.

====== 2015 ======

Ava lär sig simma på simskolan.

Jag åker på London-weekend med Anna i april.

Jag sjunger med Stockholm sjunger en termin till, men hoppar sedan av och går en sångkurs med en liten grupp på Folkuniversitetet.

Jag börjar med löpning under sommaren och fastnar faktiskt för det. Det hade jag aldrig trott… I september springer jag mitt första lopp, Hagaloppet 5 km.

Semestern: Vi hyr en fantastisk stuga i Dalarna i två veckor. Vi gör ett efterlängtat besök på Lilla Sverigebyn i Småland, där man bor tillsammans med lösgående djur och äter mumsiga veganbufféer. Jag och Jonas vandrar två blöta etapper på Ostkustleden och övernattar i dithörande stuga. Under tiden sover barnen hos farmor och farfar, vilket är första gången Sander sover borta från oss. Vi provar en ny camping på Öland, Tokenäs på promenadavstånd från Byxelkrok. Enkelt, billigt, lugnt och bra. Ava tappar sin första tand när vi är där.

Ava börjar ettan och sjunger i kören MusicKidz. Sander flyttar upp från småbarnsavdelningen till mellanbarnsavdelningen på förskolan.

====== 2014 ======

1 april växlar vi så att jag jobbar och Jonas är föräldraledig. Jag får inget uppdrag direkt, men pluggar cert och blir Microsoft Specialist.

Semestern blir genom hembyte igen, nu med två olika familjer i Norge.

I augusti börjar Ava förskoleklass och Sander börjar förskolan.

I september börjar jag i kören Stockholm sjunger tillsammans med två jobbarkompisar. Kul!

10 november byter jag jobb och börjar på Valtech.

====== 2013 ======

Jag är föräldraledig hela året.

Vi firar mina föräldrars 70-årsdagar.

Huvudattraktionen för semestern blir vårt första hembyte. Vi bor i en villa i Sorø i Danmark och har nästan två härliga och mycket varma veckor där.

Emma och Johannes gifter sig.

====== 2012 ======
Jag byter uppdrag på jobbet. Från det lilla Strabag-projektet till det stora Ericsson-projektet, som också det drivs från Acando-kontoret.

Jonas byter jobb och blir teknisk skribent på Sigma Kudos i Kista.

Ava trivs allt bättre på förskolan och barnkalasens tid börjar. 3½ år gammal blir hon också blöjfri dagtid (och har blöja nattetid bara för säkerhets skull).

I mars förstår vi att jag är gravid med vårt andra barn. På ultraljudet i juni får vi bekräftat det vi hela tiden “vetat” (vi “visste” när det gällde Ava också… skumt!), nämligen att barnet är en lillebror.

Vi semestrar en vecka på Öland i en liten stuga på Sonjas camping.

Den 4 november föds lillebror Sander.

====== 2011 ======
I januari blir det klart att vi ska flytta till Stockholm i oktober! Vi måste nypa oss i armen, men vi drömmer inte, vi har fått en nyproducerad hyresrätt på Hornsbergs strand på Kungsholmen!

I april slutar mitt uppdrag på jobbet och jag får i stället sitta på kontoret och utveckla en Android-app. Inte så dumt!

Under våren och sommaren råder flyttfixpanik. Det är mycket som ska ordnas: husförsäljning, jobb till Jonas (själv flyttar jag inom företaget), dagis till Ava, flyttbilshyra och så vidare.

Allt går i alla fall bra med flytten. Lägenheten känns toppen (om än med brist på förvaring), förskolan funkar bra och det är skönt att ha närmre till mina föräldrar och Jonas syster.

Jag byter smidigt arbetsplats från Acando i Göteborg till Acando i Stockholm och får omgående ett uppdrag som går ut på att göra en webbapplikation till Strabag, med placering på Acandos kontor på Klarabergsviadukten. Bytet innebär att jag sadlar om från Java-utvecklare till .NET-utvecklare.

Jonas börjar på ORSoC och blir därmed också konsult, men får tyvärr inget riktigt uppdrag.

====== 2010 ======
1 mars börjar jag jobba igen och får ett uppdrag på ett telematikföretag på Lindholmen. Trivs jättebra där! Under tiden är Jonas föräldraledig med Ava, fram till förskolestart 11 augusti. På sommaren fyller jag 30 år, gulp!

Jag ägnar en hel del tid åt att blogga om barnböcker och drömmer om att författa egna, men har väldigt lite tid…

Ava stormtrivs på dagis och vi ger oss in i småbarnsföräldrakarusellen med heltidsjobb och dagishämtningar i vardagspusslet. Oftast lämnar Jonas Ava på dagis strax före åtta. Min väckarklocka ringer 05:30 och jag försöker vara på jobbet strax efter 7 för att kunna hämta Ava 16:30.

====== 2009 ======
Jag är föräldraledig med Ava och följer med spänning hennes raska utveckling. Hon växer så det knakar!

====== 2008 ======
Januari: Året börjar bra med vår efterlängtade bröllopsresa till Tobago!

19 mars: Jag gör ett positivt graviditetstest, vågar inte riktigt tro vad jag ser, utan måste göra ett till innan jag fattar att jag är med barn!

1 april: Jag börjar jobba som systemutvecklare på konsultbolaget Acando, närmare bestämt på avdelningen TMD – Tailormade Development, Java.

Första halvan av graviditeten blir ganska hemsk eftersom jag mår illa, kräks och vill sova hela tiden. Inte helt optimalt i kombination med nytt jobb. Men jag blir bättre lagom till semestern…

21-28 juli: Härlig semester på Gotland (länken går till det första av flera dagboksinlägg därifrån)!

1 november: Vi flyttar till vårt alldeles egna radhus i Norra Stommen i Landvetter! Underbart! Att ha egen tvättmaskin, diskmaskin och torktumlare är nästan det bästa av allt…

3 november: Jag går på mammaledighet, mycket efterlängtat. Kroppen vill verkligen inte mer!

7 november: Vår dotter Ava föds och bråttom har hon! Hon är 11 dagar för tidig och det hela är över på 2,5 timme, innan vi ens hunnit till sjukhuset. Ganska ovanligt att födas hemma. :) Läs mer i dagboken!

Jul och nyår firas hemma i lugn och ro, det blev lugnast så med ny bebis och allt.

=== Höst/vinter 2007 ===

Exjobb. Sitter hemma och programmerar java. Extrajobbar då och då som matdemonstratris och liknande.

Jul i Oskarshamn med Jonas föräldrar, syster, farmor och farbror. Första gången där för mig!

Nyår i Göteborg.

===== Sommar 2007 =====

Sommarens stora händelse är givetvis att jag och Jonas gifter oss 2007-07-07. Bröllopet blir på Vittviks herrgård i Valdemarsvik. Veckan efter ska vi sitta på landet och skriva – eller ja, inte riktigt hela veckan, eftersom vi ska på Tomas och Karolinas bröllop i Oskarshamn på lördagen. “Riktig” bröllopsresa tar vi i vinter.

Innan bröllopet är det såklart mycket att fixa och planera. Dessutom har jag börjat ta lite eventjobb och demonstrerar produkter i butiker och sådär. Efter bröllopet börjar det närma sig exjobb och kanske ska jag nånstans få tid med mina romanskriverier också.

===== 06/07 =====

Nu är det allvar igen, jag läser fjärde året av min civilingenjörsutbildning i form av fristående kurser på Chalmers. Kurser:

Period 1:
Datasäkerhet
Pragmatisk programmering (distanskurs från Linköping)

Period 2:
Kryptoteknik
Databaser
Datornät (distanskurs från Linköping, forts. i period 3)

Period 3:
Programspråk
Webbprogrammering och databaser (distanskurs från Linköping, forts. i period 4)

Period 4:
Språkbaserad datasäkerhet
Immaterialrättsliga strategier

I november gör jag även ett försök att skriva skönlitteratur, eftersom jag antagit utmaningen NaNoWriMo. Jag klarar av att skriva 50000 ord, som är utmaningens mål, men mycket arbete återstår.

Över nyår åkte jag och Jonas till Paris och förlovade oss! Bröllopet blir på Vittviks herrgård utanför Valdemarsvik, 2007-07-07.

===== Sommar 2006 =====

Sommarjobb på Lorensbergs Communication AB. Jonas lagerjobbar på ICA i Kungälv.

===== 05/06 =====

Den 17 juni flyttade jag och Jonas till en kanonfin trea i Bergsjön i Göteborg. Vi bor högst upp på ett berg och har jättefin utsikt från balkongen.

—– Höst —–
Har uppehåll från IT nu, läser två kurser i höst: Japanska: Grundkurs, 20 poäng vid Göteborgs universitet och en Lundbaserad distanskurs på 5 poäng: Ancient Egypt – Land of the Pharaohs.

—– Vår —–
Läser ytterligare 20 poäng japanska. Extrajobbade i januari och februari som telefonförsäljare på Spärrlinjen men sen lade de ner kvällsverksamheten. I mars började jag jobba som intervjuare hos m2 bostadsmäklare, där jag stannade till slutet av maj.

Lite gamla kurser ska också hinnas med:
– NachOS-labbarna åkte vi till Linköping en vecka och fick ur vägen.
– Analys B ska jag tenta för alldelesförmångte gången.
– Arbetar när jag hinner med min webbrowser jag gör för kursen Pragmatisk programmering.

Jonas exjobbar på Chalmers och hann precis börja på Spärrlinjen innan de lade ner. Nu är det lagerjobb som gäller.

===== 04/05 =====

Läser år 3 på IT-programmet. Bor i trea med Jonas.
Är fortfarande med i studienämnden.
Hjälper till litegrann med kårtidningen Lithanian också, layout, text och foto.

—– Höst —–
Termin 5 på IT-programmet och det är inte vilken termin som helst, utan projektterminen. Vi gjorde en förstudie av ett automatiserat lagerhanteringssystem och byggde en linjeföljande robotprototyp. Vi läste kurser i datorteknik, numeriska algoritmer, marknadsföring,

—– Vår —–
Nu smygstartar profilen, säkra interaktiva datorsystem (SID)! Fortfarande 11 poäng IT-obligatoriskt, men resten är sånt jag valt!
Period 1:
Realtidsprocesser och reglering, 4 p (obl, IT)
Webprogrammering och interaktivitet, 3 p (obl, SID)
Lingvistik, grundkurs, 3 p
Period 2:
Återkopplade linjära system, 7 p (obl, IT)
(Pragmatisk programmering, hoppade av)
+ omtentor Analys A, Analys B och Fysikaliska modeller

Är fadder för en utbytesstudent från Australien också!
kalkylering, etik, och psykologi.

===== Kort om tidigare år =====

03/04: Läste år 2 på IT, var webbansvarig i festeriet D-Group och arrangerade fester för studenterna. Blev tillsammans med Jonas. Flyttade till egen etta, där jag bara bodde i några månader. Fortfarande med i studienämnden.

02/03: Flyttade till Linköping med David och började läsa civilingenjörsprogrammet inom informationsteknologi. Sektionsaktiv i studienämnden. Blev singel i mars och flyttade till sunkig korridor med silverfiskar. Sommarjobbade som kontorsråtta på Miltronic i Nyköping.

01/02: Hösten tillbringades i Norrköping, där David pluggade. Åkte en sväng till England och jobbade med att packa anka i fabrik. Kom tillbaka till Norrköping och arbetade som telefonintervjuare på Hermelin Research. I januari åkte jag till Cornwall och volontärjobbade på The Monkey Sanctuary. Resten av våren tillbringades i London, där jag jobbade som barista på Caffè Nero. Under sommaren reste jag och David i sydostasien i två månader.

00/01: Målade farfars staket, tog körlektioner och drev runt i Nyköping, medan David gjorde lumpen. I december började jag jobba som kontorsassistent på In Time Electronics i Stockholm. Under våren och sommaren bodde jag, David och Ellinor i Sundbyberg.

99/00: Gick trean på Gripenskolan i Nyköping, umgicks mest med Kristin, Fredrik och Maria. Satte upp teaterpjäsen Sandlådan med dramagruppen. Var tillsammans med Mattias i tre månader på hösten, min första riktiga pojkvän. Sen var jag trasig, ojojoj. Studenten var i alla fall kul, kul, kul och på studentbalen träffade jag min blivande pojkvän David. Vi blev tillsammans på min midsommarfest ute på landet.

98/99: Utbytesstudent i Redfield, South Dakota, USA. Jag har en gammal sida om mitt utbytesår, som var så ambitiös att den aldrig blev riktigt klar, men det finns mycket där ändå.

97/98: Tvåan på gymnasiet, delvis ny klass eftersom vi valde inriktning. För mig blev det “naturnatur”. Umgicks mest med Maria, Ellinor, Petra och Christian.

96/97: Började naturvetenskapliga gymnasieprogrammet på Gripenskolan i Nyköping. Hamnade i samma klass som högstadiekompisen Rasha och umgicks mycket med henne i skolan.

93-96: Högstadiet! Borgmästarhagsskolan, oftare kallad Borgis. Ja, vad säger man… Vid det här laget hade Ingela flyttat tillbaka till Stockholm och jag umgicks mest med Tisse och Andy (Christian och Andreas).

89-93: Flyttade till Nyköping, vilket var riktigt jobbigt. Trean till sexan på Östra skolan i Nyköping. Blev lite mobbad och var ganska olycklig tills räddningen kom i fyran i form av en Ingela inflyttad från Stockholm.

87-89: Roligt att börja skolan, jag kunde ju redan skriva och tyckte att allting var jättekul! Började klass 1d på Herrängens skola i Älvsjö, Stockholm.

80-87: Helena var liten och bodde i Älvsjö i Stockholm. Gick på dagis efter att ha avverkat ett antal dagmammor, den ena värre än den andra. Blev retad av storebror John. Ganska okomplicerad tillvaro ändå. :)