Hoppa till innehåll

Jalla! Jalla!

Jag såg den här filmen när den var ny på en pampig biograf i Stockholm. Det var skön stämning i salongen och folk skrattade. Upplevelsen var bra, men inte ens då ville jag väl beskriva filmen som något mer än en charmig bagatell.

Det handlar om Roro (Josef Fares) som är en andra generationens invandrare med svensk flickvän (Tuva Novotny). Familjen vet såklart inte om flickvännen och tycker att han ska gifta sig med Yasmin. Yasmin ska skickas hem till Libanon om hon inte blir gift snart, så för hennes skull och för att slippa tjat går Roro med på att de ska spela med och säga att de ska gifta sig, för att ångra sig i sista sekund. Men förberedelserna för bröllopet drar igång med väldig fart och Roros flickvän är intet ont anande. Dessutom handlar filmen om Roros svenska kompis (Torkel Petersson) med erektionsproblem.

Ibland känns dialogen så krystad att jag skruvar besvärat på mig. Det är meningen att man ska skruva besvärat på sig när man ser filmen, men inte av dialogen utan för att karaktärerna ideligen utsätts för pinsamma situationer. Lite kul är det. Lite charmigt. Men… en bagatell. Faktiskt ganska överskattad.

FilminfoIMDB: Jalla! Jalla!
Regissör: Fares Fares
År: 2000
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *