Hoppa till innehåll

Religionsresa till Stockholm

Igår var det alltså dags för åter en utflykt, till Stockholm den här gången. Först åkte vi till Govindas, ett Hare Krishnatempel med vegetarisk restaurang vid Fridhemsplan. Först satt vi och lyssnade på den norske tempelledaren som pratade nästan så att man hörde vad han sa om hur underbart det är med Hare Krishna och att det är jättekul att sitta och säga Hare Krishna oavbrutet i två timmar varje morgon… Maten vi sedan åt var väldigt mysko och inte särskilt god. Tur att vi hade införskaffat matsäck också.

Nästa stopp var moskén i Bredäng. “Moskén” var ett litet rum inhyst i biblioteket i Bredäng Centrum. Ett typiskt sunkigt förortscentrum… ujuj, där skulle jag inte vilja gå själv efter mörkrets inbrott. Vi fick lyssna på imamen och lite på hans dotter. Jag satt mest och fascinerades av att gubben hade enormt stora näsborrar.

Sen bar det av till synagogan där vi satt/stod i en timme och lyssnade på en gubbe som stod och ylade på hebreiska.

Och så hann vi flumma runt lite också. Kom hem vid 9 på kvällen. En ganska kul dag, men själva huvudattraktionerna var lite långtråkiga. :)

Idag har jag faktiskt inhandlat ett par skor jag tänker ha på balen. Otroligt med sant, mina fötter brukar annars inte passa i särskilt många skor… Och så köpte jag lite andra kläder också. Nu måste jag sy upp byxor igen, suck!

Gick på gympa klockan 4, herregud, det var en hel vecka sen!! Vilket förfall.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *