Hoppa till innehåll

A life less ordinary

En lite annorlunda kärlekshistoria… Filmen börjar i himlen. Gud är upprörd för att människor inte har vett att älska varandra och ha lyckliga förhållanden, därför är det dags att bli hårdare mot änglarna som ägnar sig åt matchmaking. Änglarna Jackson och O’Reilly får därför uppdraget att para ihop Celine och Robert och bara om de lyckas får de återvända till himlen. Robert är en ganska misslyckad karaktär som just fått sparken från sitt städjobb, blivit dumpad av sin flickvän och fått sin romanidé sågad av sina bekanta. Celine är dotter till en mycket rik man som äger företaget som sparkade Robert. Arg och besviken söker Robert upp Celines far för att kräva sitt jobb tillbaka, men det hela går ganska snett och det slutar med att han flyr från kontoret med pistolen i högsta hugg och Celine som gisslan. Det ser mörkt ut för Jackson och O’Reilly…

Boken är helt underbar, mest för att den känns så annorlunda och innehåller många roliga finurligheter. Filmen har mycket av det som boken hade, men det är många filmmakare som försöker göra annorlunda film, så det kanske inte är riktigt samma grej. Mina förväntningar var ganska höga och jag fick faktiskt ungefär det jag tänkte mig. Jag tycker att det är en mycket sevärd film… fast boken är snäppet bättre.

FilminfoIMDB: A life less ordinary
Regissör: Danny Boyle
År: 1997
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *