Hoppa till innehåll

Ed Gein – In the Light of the Moon

Ed Gein var en enstöring som levde i en liten by i Wisconsin. Byinvånarna betraktade honom som en snäll gammal gubbe, ganska udda men harmlös. I själva verket hade han en sjuklig fascination för kvinnokroppen, som fick honom att gräva upp döda kvinnor från kyrkogården för att använda deras kroppar till alla möjliga hemskheter. Efter ett tag blev han sugen på färskare material och började därför döda kvinnor i trakten. Det finns mer att läsa om Ed Gein här.

Denna film om Ed Gein är egentligen inte särskilt bra filmtekniskt sett. Det känns som att man plockat ihop kända händelser och satt ihop till en film, utan någon röd tråd och utan att spinna vidare på vissa hemskheter som bara antyds.
Men det kanske är just filmens lågmäldhet som ändå gör att jag blev väldigt illa berörd och fick en obehaglig känsla som satt kvar en lång stund efteråt.
Det positiva omdömet beror endast på den känslan! Det lär finnas bättre filmer om Ed Gein (och en hel drös som är inspirerade av honom, bland annat När lammen tystnar) och jag hoppas få tag på dem för att jämföra.

Mer än någon annan seriemördarfilm jag sett får den här filmen mig att tänka på att vem som helst kan vara som Ed Gein; till synes harmlös men egentligen någonting helt annat.

FilminfoIMDB: Ed Gein - In the Light of the Moon
Regissör: Chuck Parello
År: 2000
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *