Birth

En mycket kortklippt Nicole Kidman spelar Anna, som just har gått med på att gifta sig med sin Joseph. För tio år sedan dog hennes första man Sean och det har tagit henne lång tid att komma över honom.

En dag kommer en tioårig pojke och säger att han vill träffa Anna. Inte nog med det, han säger att han är Sean och att hon inte borde gifta sig med Joseph…

Filmens inledningssekvens, med Sean som joggar innan han faller ihop död, är otroligt snygg och det finns en del annat ögongodis också. Historien är ganska intressant, men jag skulle gärna ha velat ha en tydligare eller annorlunda förklaring till Seans syfte med återbesöket. Ofta när liknande fenomen skildras i film blir jag mest irriterad på att de säger “fel” saker och så även här. Varför säga “hej, jag är Sean, jag vill ha dig” och agera allmänt creepy i stället för att direkt berätta saker som bara Sean kunnat veta?

Nåväl… den är klart sevärd i alla fall… den ger utrymme för tolkning åt ett håll jag gillar, men det hade inte gjort något om det var tydligare i filmen.

FilminfoIMDB: Birth
Regissör: Jonathan Glazer
År: 2004
Omdöme (1-5): 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.