Hoppa till innehåll

Road to Perdition

Till skillnad från A History of Violence är det här faktiskt en helt okej omvandling till film av ett serieboksoriginal. En del skillnader finns och jag gillar inte alla, men så är det väl alltid när man läst boken först och ser filmen sen?

Det handlar alltså om Michael Sullivan, en hitman som blir förrådd av sin maffiaboss. Hans fru och ena son mördas varpå han ger sig ut på hämndäventyr tillsammans med den kvarvarande sonen, genom vars ögon vi får ta del av berättelsen.

Hur som helst bibehålls det mesta av historien, utom den religiösa biten vilket man kan tycka vad man vill om… jag tyckte iofs det var lite häftigt i boken att Sullivan som mördade folk stup i kvarten satte sig i bikten med jämna mellanrum och chockerade stackars bypräster. Det gjorde honom dessutom till en lite mer intressant person.

Filmen förklarar sveket mot Sullivan bättre än boken, det ger pluspoäng.

Jag tycker den är sevärd, men som alltid är det lite svårt att betygsätta en film när man redan läst boken och vet hur det går.

FilminfoIMDB: Road to Perdition
Regissör: Sam Mendes
År: 2002
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *