Hoppa till innehåll

Rose Red

Fyratimmars miniserie av Stephen King. Det största problemet med den är att den med fördel skulle kunnat komprimeras till en vanlig 100-minutersfilm, för det blir ganska utdraget.

Professor Joyce Reardon bjuder in en rad personer med övernaturliga förmågor för en exkursion till det otäcka huset Rose Red. Huset tycks en gång i tiden ha levt sitt eget liv, men nu har det slumrat i ett antal år. Reardon hoppas väcka huset och dokumentera fenomen. Och givetvis vaknar huset och ställer till trassel…

Bitvis är det en gnutta spännande, får jag medge. Men varje gång blir jag besviken över upplösningen, eftersom det ofta går ut på att en förmultnad otäcking hoppar fram och säger bu (i princip…). Det är varken subtilt eller otäckt.

För att säga någonting positivt så är Kimberly J. Brown härligt obehaglig som lillflickan Annie och jag gillar också Julian Sands som Nick, mest för hans härliga brittiska dialekt. Dessutom är rummen i huset väldigt coola. Och så får vi se Stephen King i egen hög person som pizzabud. :)

Är man sugen på filmer om otäcka hus tycker jag att man hellre ska se The Haunting. Både nya och gamla versionen är bättre än Rose Red och dessutom mer lagom långa.

FilminfoIMDB: Rose Red
Regissör: Craig R. Baxley
År: 2002
Omdöme (1-5): 2
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *