Hoppa till innehåll

Good Bye Lenin!

En charmig film som har sina kvalitéer. Alex mamma hamnar i koma just som saker börjar hända i Tyskland 1989. När hon vaknar har muren fallit, men doktorn säger att det kan vara livsfarligt för henne att bli upprörd. Alex gör sitt bästa för att det ska se ut som att allt är som vanligt och ägnar mycket tid åt att försöka få tag på varor och göra fejkade nyhetsinspelningar.

Yann Tiersen gör soundtracket och Amélie-fans blir säkert förvånade som jag blev av att höra ”hästlåten” också i den här filmen.

Jag var rysligt trött när jag såg filmen, vilket säkert inte helt gjorde den rättvisa. Jag tyckte den kändes lite utdragen, men det kan ha varit för att jag knappt kunde bärga mig tills jag fick sova.

FilminfoIMDB: Good Bye Lenin!
Regissör: Wolfgang Becker
År: 2003
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *