Hoppa till innehåll

Det ständiga spamproblemet

Sedan vi anförtrodde oss helt åt SpamAssassin har mängden junkmail reducerats drastiskt. Det är jätteskönt! Nu går det fort att ladda ner mail – jag behöver inte längre vänta medan 40 mail laddas ner, när bara 2-3 stycken är intressanta. En del slinker igenom SpamAssassin, men då fångar oftast Thunderbird det och förpassar det till Junk-foldern. Förhoppningsvis är SpamAssassin duktig och tar inte bort mail jag hade velat ha… men det går ju inte att veta!

Om mailspammet minskat har i stället gästboksspammet ökat. Jag har fått rensa gästboken manuellt varje dag på sistone. Som tur är så har spammet följt samma mönster, så jag lade precis till en väldigt enkel spamkoll som inte syns för vanliga postare. Vore jätteskönt om det kunde räcka, men förmodligen kommer jag att få uppgradera den någon gång framöver. Hoppas på inte alltför snart.

Jäklar vad jag ska plugga japanska idag!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *