Hoppa till innehåll

House of Flying Daggers

Kinesisk titel: Shi mian mai fu

Filmtipsets beskrivning av handlingen: Utspelas i Kina år 859 under Tangdynastins sista år. Den korrupta dynastin strider mot otaliga rebellgrupper, varav ’House of Flying Daggers’ är en av de mäktigaste, speciellt efter att en ny mystisk ledare tagit över. Två kaptener får uppdraget att tillfångata denna ledare, och för att lyckas utarbetar de en riskabel plan…

Nu när jag precis sett Crouching Tiger, Hidden Dragon och gillat den kändes det helt rätt att fortsätta med House of Flying Daggers. Den här filmen är också väldigt bra. Mycket för att den är så otroligt vacker – den största behållningen är nästan höstlandskapet den är filmad i – men också för att handlingen bjuder på en del oväntade svängar. Fighting-scenerna är mysigt övernaturliga som i CTHD, men ser mycket mindre fejkade ut.

Jag älskar Flying Daggers-folkets gröna kläder!

Väldigt bra film!

FilminfoIMDB: House of Flying Daggers
Regissör: Yimou Zhang
År: 2004
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *