Hoppa till innehåll

The Bicycle Thief

Italiensk originaltitel: Ladri di biciclette

Då har vi äntligen sett denna fantastiska klassiker… men varför känner jag mig så svalt inställd? Den är väldigt tragisk, men grep inte tag i mig. Och vad som händer i slutet gissade vi efter fem minuter…

Hur som helst handlar det om dåliga tider i Italien. Antonio Ricci har den ofattbara turen att få ett jobb, men jobbet kräver att han har en egen cykel. Hans cykel är pantsatt, så familjen säljer sina lakan för att kunna lösa ut den. Men vad händer? Givetvis blir cykeln stulen… Antonio tar med sig sin lille son Bruno och letar efter den. Och letar… och letar…

Det är en lågmäld och realistisk film, som med all sin enkelhet var banbrytande när den kom. Den har absolut ett stort mått charm, men jag hade nog för höga förväntningar. Sätter en stark (även om det inte syns) trea.

FilminfoIMDB: The Bicycle Thief
Regissör: Vittorio De Sica
År: 1948
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *