Hoppa till innehåll

Astro City: Life in the Big City

Till skillnad från Jonas klassar jag mig inte som stort fan av superhjältar, men jag kan verkligen ändå uppskatta Kurt Busieks Astro City. Jag har läst Life in the Big City, som innehåller nummer 1-6.

Fokus ligger inte på hjältedåd utan snarare på hur det är att leva i en stad där det finns superhjältar. I de olika, fristående berättelserna får vi följa olika personer – inte bara superhjältar utan också en journalist, en skurk och en vanlig kvinna från förorten. Berättelserna är relativt realistiska eftersom hjältarna brottas med problem som att inte ha någon fritid och att aldrig kunna räcka till eftersom det finns så många som behöver räddas jämt. I en scen kostar det nästan en man livet att hjälten stannar till någon extra sekund hos en liten flicka och han bannar sig själv för att han tog en sådan risk.

Absolut läsvärt!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *