Hoppa till innehåll

Sexköpare och hiv

Det har skrivits en hel del på sistone om en hiv-smittad kvinna som sålt sex i Göteborg. Man uppmanar sexköpare att testa sig och bekymrade sexköpare intervjuas och säger att alla är oroliga.

Av mig får de ingen som helst sympati! Är man så totalt genomvidrig att man anser sig ha rätt att köpslå om människor, ja då får man acceptera eventuella konsekvenser också.

Det finns ingenting som rättfärdigar sexköp i mina ögon. Inte att man själv är “för ful” eller handikappad eller att någon kanske kan peka ut en hora som påstår sig vara lycklig. Det är inte okej med den människosynen! Människor borde få vara sina egna och ingen annans, inte sälja kropp och själ till svin.

Hur kan man vara så vidrig som “Peter” i artikeln? Han har en fru men köper sex med pengar från ett konto hustrun inte känner till. Testa sig tycker han inte att han behöver, för frugan är ju blodgivare så det skulle märkas fort ändå. Det är lägre än lägst, jääävla svin!

Jag är så trött på att ständigt behöva koka av ilska, uppgivenhet, frustration och sorg över kvinnors position i den här världen. Hur kan det finnas så många svin? Att de inte förintas av sin egen vidrighet!

8 kommentarer

 1. Helena Helena

  I “Peters” fall är det ingen tvekan om att det är dåligt, eftersom han går bakom ryggen på sin fru och bedrar henne. Även om det inte går till så tycker jag det är lågt att sätta egen sexuell njutning före en annan människas integritet. Pengar kan inte ersätta det. Jag tycker det är ofattbart att ha sex med någon som inte vill.

 2. Äcklig gubbe Äcklig gubbe

  Vad har integritet med prostitution att göra? Illegaliserad prostitution är väl integritetsbrott för att snuten rusar in när man har intima och privata förbindelser med varandra. Jag tycker också det är ofattbart att ha sex med någon som inte vill. Men om horan har valt det själv då?

 3. Helena Helena

  Om hon ville skulle hon väl inte ta betalt? Hon säljer sin kropp, sin själ och sin integritet för pengar.

 4. Frank Frank

  Hej!

  Jo, jag håller med dig. Den där Peter verkar vara en ganska så avskyvärd person. Däremot så verkar det inte vara särskilt genomtänkt detta med sexköpslagen. Visst har lagen givit polisen instrument att arbeta med och bl a avslöja trafficing ligor som härjar i Sverige. Jag förespråkar inte att denna lag ska avskaffas, men det verkar inte vara alltför “potent” om jag kan använda det uttrycket.

  Frågan om vi har rätt till våra kroppar eller inte är svår att reda ut. Å andra sidan, så skulle det säkerligen bli mindre prostitution om vi legaliserade sexköp, men lät staten ta ut en rejäl hacka i form av punktskatt. Som det fungerar idag, så går svenska staten miste om en helvetes massa pengar. Pengar som skulle kunna hjälpa till vid finansieringen av exempelvis offentliga sektorn.
  Ex… säg att det blivit tillåtet att sälja sex i Sverige. Ett samlag + en avsugning kostar 2500 SEK. Av dessa 2500 SEK går 2000 direkt till staten iform av skatt. Den prostituerade får behålla 500 SEK. Man skulle exempelvis kunna säga att t o m 2200 SEK går till staten och att den prostituerade får behålla 300 SEK.

  Detta skulle trissa upp priserna något otroligt, vilket i sin tur skulle medföra att priset för en vanlig “behandling” skulle landa på ca 10000 SEK. Vilka skulle ha råd med det? Inte särskilt många, gissar jag.

  Skulle prostituerade inte redovisa sina intäkter till staten, skulle det bli fråga om sköntaxering = personlig konkurs. Samma sak skulle kunna gälla torsken, om man ändrade lite i lagstiftningen. Betalade han en prostituerad “svart”, skulle han kunna åka dit för ekonomisk brottslighet.

  Ingen dålig idé?

 5. Helena Helena

  Frank: Kan se din poäng. Sen måste man kanske ta i beaktande vad man som stat vill signalera är ok, vad en människa är värd, etc. Hur mycket får människor exploateras? Enkelt är det helt klart inte…

 6. lassemannen lassemannen

  Vidareutvecklar vad sexköp egentligen är. Det är en ren och skär affärsuppgörelse där båda parter är helt nöjda. I många fall så är båda parter också tillfredsställda.

  Men detta gäller bara den sextrafik som oftast inte syns i statistiken. Detta är verkligheten för våra så kallade eskorttjejer.

  De styr själva vilka kunder de tar emot. De har kanske familj och barn. De har yrken som vilken svensson som helst och både de och sexköparna kan vara Din närmaste granne.

  Dessa sexgirls ligger inte på något sätt samhället till last så varför skall man förbjuda något som de gör frivilligt?

 7. Håkan Håkan

  Folk som är gifta och lever i samboförhållanden kan köpa sex av varandra lagligt. Äger staten sexualiteten? Sexköpslagen är egentligen som andra lagar. Polisen, åklagare, kan bara få till åtal om det finns tydlig bevisning. Det finns en samtyckeslag hur kan det då finnas sexköpslag? Är det frivilligt så är det oavsett om pengar är inblandat eller ej. I förlängningen är sexköpslagen en morallag och morallagar ska inte finnas i demokratiska samhällen .Jag tycker nog det är farligt om staten tar sig äganderätt över sexualiteten när det gäller myndiga människor. Homosex var ett brott fram till 1944 i Sverige, ett exempel på när staten bestämde över sexualitet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *