Hoppa till innehåll

Freeway

En minst sagt modern Rödluvan-historia med Reese Witherspoon som småkriminella white-trash-rödluvan Vanessa och Kiefer Sutherland som seriemördar-varg.

Livet är surt för Vanessa som bor med sin prostituerade mamma och en styvfar som förgriper sig på henne. Båda föräldrarna knarkar och gör titt som tätt turer till finkan. När båda återigen arresteras lyckas Vanessa smita från socialtjänstens omsorger och ger sig iväg för att leta rätt på sin mormor. Men givetvis är vägen dit kantad av “vargar” och annat otäckt.

Filmen får något extra plus för att den är ovanlig och ganska kul på ett småmakabert skruvat sätt. Kiefer Sutherland känns härligt slemmigt otäck som seriemördare och Reese Witherspoon är rysligt jobbig som den osympatiska trash-tjejen. Roligt med Rödluvan-referenser!

FilminfoIMDB: Freeway
Regissör: Matthew Bright
År: 1996
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *