Hoppa till innehåll

Memories of Murder

Koreansk originaltitel: Salinui chueok

Mellan 1986 och 1991 härjade Sydkoreas första kända seriemördare i staden Hwaseong. Filmen är baserad på denna sanna historia.


Poliserna använder dåliga förhörsmetoder

En rad våldtagna och mördade kvinnor hittas och det är inte svårt att se samband mellan morden, men heller inte lätt att lösa fallet. Poliserna använder tveksamma förhörsmetoder och misslyckas ständigt med att säkra bevis. Man har heller inte tillgång till modern teknik utan måste skicka DNA-prov till USA (fast i verkliga fallet skickades de till Japan) för analys.

Samtidigt som det är en otäck film om mord och maktmissbrukande auktoriteter rymmer den också humor. Ibland är poliserna helt enkelt skrattretande tafatta, som när de spanar efter män utan könshår eftersom de inte hittat några sådana på brottsplatsen. Berättelsen har gjorts om en hel del till filmversionen, men inte så mycket att jag blir irriterad när jag läser om det verkliga fallet.

Spännande, tillräckligt verklighetsnära och därtill snyggt foto. Bra!

FilminfoIMDB: Memories of Murder
Regissör: Joon-ho Bong
År: 2003
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *