Hoppa till innehåll

Oförståelig humor

Nog för att jag inte alltid brukar dela humor med majoriteten, men ibland är jag extra oförstående.

Höjden av humor för män som jobbar i små affärer verkar vara att säga fel pris till kunden. Det har hänt mig flera gånger, senast idag när jag köpte bröd på ett närlivs här intill. På kassaapparaten stod “25:00” och killen sa “tvåhundrafemtio kronor” med ett pilskt leende som gjorde det tydligt att han inte bara blandade ihop de svenska räkneorden. Han tyckte det var jättekul, själv var jag skeptisk.

Jag har också råkat ut för att köpa hundrakort (till spårvagnen) och få beskedet att det kostar hundra miljoner.

Vad är grejen? Jag förstår inte vad det är som är så kul och det är knappast lämpligt ur servicesynpunkt heller. Men visst, jag förstår att det är tråkigt att sitta fast i en trist liten affär och vänta på kunder. Jag förstår att man normalt sett inte pratar särskilt mycket med kunder som väl kommer in, så att man kanske får göra något av det lilla man kan… men ändå. Jag blir lite irriterad. Vad är grejen? Är det deras våta dröm att en söt tjej ska plira tillbaka och överösa dem med dricks bara för att de är så lustiga? Eller vill de bara se en stackars kunds förskräckta min? Kanske skrämma bort kunderna så att de kan lägga upp fötterna bredvid kassaapparaten och bläddra tidningar i stället för att jobba?

Tja, inte vet jag.

3 kommentarer

  1. Hehe
    Då har du missat killen på pressbyrån i gullmarsplan i sthlm, han är då det drygaste som existerar, till _varje_ kund säger han summan i ören, tex. “jaha tuggummi, ja då blir det 900….ören…hehe”. Han tycker det är lika kul varje gång… :)

    Men erfarenheten att sitta i kassan säger mig att jag förstår de till viss del, det är fan inte roligt å stå där :)

  2. Dum Dum

    Stockholm – Gallerian – Den lilla pressbyrån ovanför de långa rulltrapporna. Där kostar ett tuggummipaket alltid “tio……tusen!!!”

  3. Jag har också råkat ut för det där ett antal ggr. Tycker inte heller att det är speciellt lustigt. Är det bara manliga butiksbiträden som tycker att det är roligt förresten? Skulle vara kul att höra om någon råkat ut för en kvinnlig “skojare”. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *