The Lodger

Stumfilm från 20-talet, kan det vara något? Faktum är att The Lodger, med undertiteln A Story of the London Fog är ett riktigt snyggt berättat och väldigt sevärt Jack the Ripper-inspirerat mordmysterium.


Jonathan (the lodger), Daisy och Joe.

I London härjar en maskerad mördare som kallas The Avenger, en mördare med stark preferens för guldlockiga damer. Familjen Bunting får en ny inneboende, Jonathan, en märklig man som kommer bra överens med dottern Daisy. Den vackra, blonda Daisy uppvaktas av Joe, som blir allt annat än förtjust i hennes nya kamrat.

Riktigt bra film, visst är det en smula distraherande att skådespelarna ser smått komiska ut och att de lever ut mimiken lite för bra, men det hör ju till stumfilmscharmen.

En remake är faktiskt på väg och även om det ska bli kul att se historien i modern tappning tycker jag egentligen att stumfilmen räcker gott och väl.

FilminfoIMDB: The Lodger
Regissör: Alfred Hitchcock
År: 1927
Omdöme (1-5): 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.