Stockholmshelgen

Jag uppdaterade precis fotodagboken med lite bilder från min helg i Stockholm. Resten av bilderna finns här om man är nyfiken. Alva har också lagt ut lite bilder.

Man kan till exempel se något så ovanligt som en Helena med smink… Det är Alva som varit i farten igen, hon brukar leka sminkös med oss.

I fredags åkte jag alltså tåg till Stockholm. Jätteskönt med X2000, att det bara tar 3 timmar från Göteborg till Stockholm. Johanna hade redan kommit och strax anslöt sig Veronica och vi gick till Kaffekoppen i Gamla stan och åt lite lunch. Snart anslöt sig Veronicas kompis Malin och efter fikat också Ellinor. Vi promenerade bort till Söder och jag fick tillfälle att besöka Tea Centre of Stockholm där jag köpte lite mer Söderblandning, eftersom jag ju har en sån burk.

När Alva slutade jobba träffade vi henne vid Åhléns och handlade lite för att tillgodose helgens förtäringsbehov. Sen åkte vi hem till henne i Skarpnäck där vi skulle bo. Första middagen blev en ljuvlig lasagne med svamp, getost och ruccola. Mmmmums! Johanna hade med sig Londonnostalgigodiset Percy Pig och sådana slank också ner ett antal. Dessutom fick jag chokladdoppade kaffebönor från min forna arbetsplats Caffè Nero, som hon också köpt med sig! Mmmm!

På lördagen jobbade Alva igen och vi sov lugnt vidare när hon åkte iväg… Sen blev det lite mer gå på stan tills Alva slutade och vi lunchade tillsammans på John Chris Coffee där jag blev imponerad av personsökarna som användes för att signalera för kunden när det var dags att gå och hämta maten.

Hemma i Skarpnäck blev det tacos och Piggelindrinkar med mera. Sen planerade vi för utgång och åkte faktiskt in till stan, men stället vi tänkt besöka var fullt och vi valde att inte betala svindyrt inträde på något annat ställe utan åkte hem igen. Vi fick i alla fall spana in lite av månförmörkelsen och konstatera att månen såg röd ut.

På söndagen skingrades vi och jag träffade Ingela min gamla bästis från mellanstadiet. Vi fikade i Gamla stan och pratade om lite allt möjligt, kul att hon hade tid att ses just när jag ändå skulle norröver. Det blir inte så ofta annars.

Sen åkte jag inte hem, utan hem till föräldrarna i Nyköping där det vankades hemmagjord pizza och prat kring lite saker som är i görningen och som jag säkert skriver om snart…

När jag kom hem igår överraskade Jonas med att ha handlat vin och planerat för mysig middag och det var faktiskt väldigt skönt att komma hem. Idag har vi tvättat sanslöst mycket (allt det vanliga + madrassöverdrag, täcke, kuddar och filt) och tiden börjar kännas knapp för att räcka till labbande och tentaplugg… gaah!

En kommentar

  1. Låter som en toppenhelg! Jag har minsann mina misstankar om vad som diskuterades med föräldrarna, ska ni “härma” oss? :)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *